Nan Adams – Moordplan

Toen de persmail over het laatste deel in de Vera op de Veluwe-serie in onze mailbox verscheen wist ik dat ik dit verhaal ook graag wilde lezen. Na een retour mailtje ontvingen wij dezelfde dag nog een recensie-exemplaar in onze digitale brievenbus. Hier willen wij Loft Books natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit verhaal: In de spannende roman Moordplan van Nan Adams reist Vera met haar dochter Robin naar Wenen. Sinds haar vriend Rob er als restaurateur werkt aan de beroemde Karlskirche, heeft Vera hem al een paar keer opgezocht. Deze trip wordt extra bijzonder, want Rob wil haar voorstellen aan zijn Oostenrijkse pleegfamilie, bij wie hij inwoonde toen hij er als tiener studeerde. Maar wanneer Vera en Robin in Wenen aankomen, staat Rob er niet om hen op te halen. Als Vera hem belt, wordt er opgenomen door een vreemde… Al snel blijkt dat er iets vreselijks is gebeurd. Vera is diep geraakt, maar toch komt de detective in haar naar boven: wat is hier echt aan de hand?

De cover

Op de cover is een jonge vrouw van achteren te zien. Op de rug heeft ze een rugzak en op haar hoofd draagt ze een hoed. Op de achtergrond is een trein te zien. Ik neem aan dat dit Vera is die, op het station, op haar trein, naar Wenen, staat te wachten. De quote ‘Vera reist naar Wenen om haar vriend te bezoeken. Daar aangekomen blijkt er iets verschrikkelijkste zijn gebeurd…’ maakt mij erg nieuwsgierig naar wat er is gebeurd. Ik vind de cover goed bij het verhaal passen.

De auteur

Nan Adams is het pseudoniem van Nannet van der Ham. Ze is lifestylecoach en schrijfster van misdaadverhalen. Ze woont in Amsterdam.

Het verhaal

Rob, Vera’s vriend is al enige tijd werkzaam in Wenen. Hij is gevraagd om mee te werken aan de restauratie van de beroemde Karlskirche. Vera heeft hem al een aantal keer opgezocht in het mooie Oostenrijk. Maar ze mist haar vriend verschrikkelijk. Daarom heeft ze besloten om hem opnieuw te bezoeken en deze keer gaat haar dochten Robin mee. Ze besluiten om met de trein te reizen. Ze hebben er erge zin in, maar als ze in Wenen aankomen blijkt Rob niet op het station te staan. Ze probeert hem te bellen, maar al snel wordt er opgenomen door iemand van de politie. Vera weet meteen dat er iets ergs moet zijn gebeurd, en dat blijkt ook te kloppen. Rob blijkt dood te zijn. Vera heeft er veel verdriet van, maar ook komt al snel de detective in haar naar boven en gaat ze op onderzoek uit. Want klopt het wel wat de politie haar verteld?

Mijn mening

Aangezien ik de eerdere twee delen, ‘Vers bloed‘ en ‘Sneeuwstorm‘, in de Vera op de Veluwe-serie met veel plezier gelezen had, was ik natuurlijk ook erg nieuwsgierig naar het derde en laatste deel ‘Moordplan’.

Ook dit derde deel valt weer onder het genre Cosy crime en ik heb dit genre echt in mijn hart gesloten. Afgelopen jaar las ik aardig wat boeken in dit, eigenlijk vrij nieuwe, genre. Maar ik ga dit genre steeds meer waarderen.

Wat mij al snel opviel tijdens het lezen was dat dit verhaal toch anders was dan de voorgaande twee delen. De vorige twee delen speelden zich echt af op de Veluwe, maar dit derde boek eigenlijk helemaal niet en dit vind ik eigenlijk wel jammer. De serie heet niet voor niks Vera op de Veluwe en dan valt dit laatste deel, dat zich eigenlijk helemaal in Wenen afspeelt een beetje erbuiten. Persoonlijk had ik liever gezien dat dit deel zich ook op de Veluwe af zou spelen.

Heb ik dan geen plezier beleefd aan het lezen van dit verhaal? Zeker wel! Of het verhaal zich nu op de Veluwe of in Wenen afspeelt, de schrijfstijl en de verhaallijn is tof. Zoals we van Adams gewend zijn weet ze precies de juiste mix te creëren tussen spanning en romantiek. Moordplan is echt weer een verhaal geworden dat je op een avondje uitleest en hierdoor een fijne avond hebt. De verhaallijn zit goed in elkaar. De Karlskirche speelt een belangrijke rol in het verhaal en Adams heeft de geschiedenis van de kerk ook verweven in het verhaal. Dit vond ik erg interessant en leuk om te lezen.

Laat Adams maar snel met een nieuwe serie komen, ik ben er klaar voor!

Leesfragment

Nieuwsgierig naar dit verhaal? Lees dan ook het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Moordplan
Serie: Vera op de Veluwe
Auteur: Nan Adams
Uitgever: Loft Books
Aantal pagina’s e-book: 109
Verteller luisterboek: Irma Hartog
Duur luisterboek: 04:11:23
ISBN e-book: 9789047206613
ISBN luisterboek: 9789047206620
Prijs e-book: € 3,99
Prijs luisterboek: € 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow of te lezen en te beluisteren via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge