Nan Adams – Kerstvlucht

Zoals ik al eerder, in de recensie van ‘Boslust’ vertelde, werden wij benaderd door Nan Adams of wij interesse hadden om haar Brenda Park Mysterie-serie te lezen en te recenseren. Natuurlijk wilden wij dat. Wij willen Nan Adams dan ook hartelijk bedanken voor het recensie-exemplaar van ‘Kerstvlucht’.

Informatie die te lezen is op de achterflap van deze pocket: Brenda Park is lifestylecoach en schrijfster. Door haar werk komt zij niet alleen op bijzondere plaatsen, maar ook in bizarre situaties terecht.

Deze keer vliegt Brenda naar Londen om kerst te vieren met haar vriendin Juul. Maar dat gebeurt om de dooie dood niet!

De cover

Op de cover is een sneeuwbol te zien. In de sneeuwbol zijn allemaal Londense taferelen te zien. Ook is het direct duidelijk dat het een kerstboek is, niet alleen door de titel, maar ook door de hulst en kerststerren, die op de cover te zien zijn. Ik vind de cover geslaagd en goed bij het verhaal passen.

De auteur

Nan Adams is het pseudoniem van Nannet van der Ham. Ze is lifestylecoach en schrijfster van misdaadverhalen. Ze woont in Amsterdam.

Mijn mening

Natuurlijk was ik bekend met hoofdpersonage Brenda Park, want ik las eerder ‘Boslust‘, waarin zij ook de hoofdrol speelde. Ik was erg benieuwd in welk avontuur dat hoofdpersonage Brenda nu weer terecht zou komen. Brenda heeft besloten om de kerstdagen door te brengen bij haar vriendin Juul in Londen. Als haar vlucht vertraging blijkt te hebben komt ze in contact met drie gezellige medereizigers. Maar of ze allemaal goede bedoelingen hebben? Voor dat ze het beseft raakt ze verstrikt in een bizarre situatie….

De schrijfstijl van Nan Adams is snel, to the point en spannend te noemen. ‘Kerstvlucht’ is ook weer een pocket en door het handzame formaat hiervan neem je het boek makkelijk mee. Hij past gewoon in de broekzak! Door de korte hoofdstukken leest het verhaal erg vlot. Ik wilde telkens nog even een hoofdstuk lezen omdat ik wilde weten hoe het verhaal verder ging.

Wat ik erg tof vind, is dat de ontknoping van dit verhaal weer verpakt zit in een envelopje achter in het boek. Dit envelopje mag je pas openen als je het verhaal uit hebt. Dit is origineel en daar hou ik van.

Het genre Cosy-crime, waar dit verhaal ook onder valt, begint mij steeds beter te bevallen en ik kan zeggen dat het tot één van mijn favoriete genres behoort. Ik ben dan ook benieuwd naar het vervolg ‘Oplaadpunt‘, hier zal ik jullie volgende maand meer over vertellen.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment.

Kerstvlucht

Gegevens van dit boek:
Titel: Kerstvlucht
Serie: Brenda Park Mysteries
Auteur: Nan Adams
Uitgever: Hired Help
Aantal pagina’s pocket: 174
ISBN pocket: 9789082867374
ISBN e-book: 9789090324654
Prijs pocket: € 9,95
Prijs e-book: € 3,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com of te lezen via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge