Nan Adams – Boslust

Wij werden via Facebook benaderd door Nan Adams of wij interesse hadden om haar Brenda Park Mysterie-serie te lezen en te recenseren. Deze serie stond nog op mijn Nog-te-lezen-lijstje, en hoe leuk is het als ik nu de kans krijg om deze boeken te lezen. Niet veel later ontvingen wij een pakketje met de vier titels ‘Boslust’, ‘Kerstvlucht’, ‘Oplaadpunt’ en ‘Nachtlawaai’. Hier willen wij Nan Adams natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Brenda Park is lifestylecoach en schrijfster. Door haar werk komt zij niet alleen op bijzondere plaatsen, maar ook in bizarre situaties terecht.

Deze keer belandt Brenda op de Veluwe waar zij haar vriendin Juul ontmoet. Een raadselachtig overlijden laat zien dat niets is wat het lijkt.

De cover

De cover is net als een doorkijkje in het bos. Er zijn veel bomen en struiken te zien en in het midden van de cover staat het silhouet van een eland. De lichtinval geeft de cover iets mysterieus, wat natuurlijk erg goed bij deze serie past.

De auteur

Nan Adams is het pseudoniem van Nannet van der Ham. Ze is lifestylecoach en schrijfster van misdaadverhalen. Ze woont in Amsterdam.

Mijn mening

Nadat ik ‘Vers bloed‘ en ‘Sneeuwstorm‘ uit de ‘Vera op de Veluwe’-serie had gelezen was mijn liefde voor het genre Cosy Crime geboren. Dus toen wij door Nan werden benaderd over haar Brenda Park mysterie-serie werd ik meteen enthousiast. Want ik wist dat ik van deze auteur meer wilde lezen.

Brenda en Juul zijn al jarenlang vriendinnen. Aangezien ze elkaar weinig zien, doordat Juul in Londen woont, hebben ze de afspraak gemaakt om elkaar één keer per jaar te ontmoeten. Dat doen ze dan ook, en waar kan dat beter dan op de camping… Deze setting voelt meteen goed en vertrouwt. Want op een camping is het altijd gezellig en heeft iedereen goede zin. Maar als er een dode valt neemt de spanning toe en vraag je je meteen af wat er nu precies is gebeurd.

Het verhaal begint als een feelgood, maar Adams laat her en der doorschemeren dat er iets niets klopt. Maar als lezer kun je er niet precies de vinger op leggen wat er niet klopt. Hierdoor leest het verhaal echt als een goed vakantieboek dat je op een middag of avond uitleest. Dit is ook precies wat de auteur graag wil met deze cosy crime-serie, de lezer een aantal leuke uurtjes bezorgen, en dat is haar met dit eerste deel uitstekend gelukt. Wat ik extra leuk vind is dat achter in het boek een klein envelopje zit waar de ontknoping in zit. Die je na het lezen van het boek pas mag openen. Dit vind ik erg goed bedacht en ben dit persoonlijk ook nog niet eerder tegen gekomen. Ik hou van deze speciale dingen.

Binnenkort ga ik deel twee, ‘Kerstvlucht’, lezen en natuurlijk zal de recensie van dit vervolg ook hier op onze website verschijnen.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment.

Boslust

Gegevens van dit boek:
Titel: Boslust
Serie: Brenda Park Mysteries
Auteur: Nan Adams
Uitgever: Hired Help
Aantal pagina’s pocket: 174
ISBN pocket: 9789082867350
ISBN e-book: 9789082867367
Prijs pocket: € 9,95
Prijs e-book: € 3,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com of te lezen via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge