Nadine Barroso – Verraderlijk spel

Nadat we beiden ‘Ken mij niet‘ geschreven door Nadine Barroso erg goed vonden, hoefden we niet lang te twijfelen, toen we zagen dat Nadine een nieuw boek ging uitbrengen. Dit boek moesten we lezen. Toen we de aanbiedingscatalogus van De Crime Compagnie ontvingen, wisten we ook al snel dat dit een boek zou zijn wat we wilden recenseren. Na hierover gemaild te hebben, kregen we al snel een positief antwoord terug en nog voor de verschijningsdatum viel het boek dan ook op onze deurmat. Hier willen wij De Crime Compagnie hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Een jong slachtoffer wordt gevonden in het midden van een mysterieus stenen figuur. De betekenis en de toedracht van de gruwelijke moord blijven een raadsel. Jasmine Ziani, een ambitieuze stagiaire bij de recherche bijt zich vast in de zaak.
Dan verdwijnt in de Ardennen de kleine Finn en wordt er een link gelegd met de eerste zaak. Speelt een seriemoordenaar een spelletje? En kunnen ze Finn nog redden voor het te laat is?

De cover

Op de cover staat een jongetje met een gele regenjas aan op de heide. Rechts van hem vliegt een gele ballon. Op de achtergrond is het heiig. Ik neem aan dat dit de vermiste Finn is als hij met zijn moeder in de Ardennen is. Ik vind de cover erg krachtig en deze zou me zeer zeker opgevallen zijn in de boekhandel.

De auteur

Nadine Barroso (1981) debuteerde in 2016 met een roman, maar kon zichzelf niet weghouden van de fascinerende duisterende kant van de mens. Na haar verrassende eerste thriller ‘Ken mij niet‘ is er nu ‘Verraderlijk spel’, haar eerste boek bij De Crime Compagnie.

Het verhaal

Midden tussen een mysterieus stenen figuur wordt het lijkje van een jongetje gevonden. Het blijft onduidelijk wat het stenen figuur uitbeeld. De ambitieuze stagiaire bij de recherche, Jasmine Ziani, is er via sociale media achter gekomen waar het lijkje lag. Ze bijt zich vast in de zaak. Maar de dader blijft onvindbaar.
Tijdens een kampeervakantie van single ouders met kinderen in de Ardennen verdwijnt de kleine Finn en er wordt al snel de link gelegd naar de eerste moordzaak. Is hier een seriemoordenaar aan het werk die een akelig spelletje speelt? Zijn ze op tijd om Finn nog te redden?

Mijn mening

Het was al een aantal jaar geleden dat we de thriller ‘Ken mij niet’ van Nadine Barroso gelezen hadden en we waren dan ook enthousiast toen we hoorden dat er een nieuwe thriller van haar hand zou verschijnen. Ik begon dan ook enthousiast te lezen. Echter merkte ik dat het begin vooral romantisch was, en ik was een beetje bang, dat ik teleurgesteld zou worden, maar niks is minder waar. Het verhaal wordt vanuit verschillende perspectieven verteld en in de verhaallijn, verteld vanuit Jasmine, merk je al snel dat het een thriller wordt en dat het alsnog spannend gaat worden. En vanaf het moment dat Finn verdwijnt zit de spanning meteen goed in het verhaal en is het boek niet meer weg te leggen.

Ik had wel al redelijk snel een verdachte op het oog en deze bleek er inderdaad ook mee te maken te hebben, al bleek het toch anders in elkaar te zitten dan dat ik gedacht had. Veel beter uitgedacht dan ik in gedachten had. Hier kan ik van genieten als een auteur het verhaal toch anders in elkaar heeft gebreid als ik in eerste instantie denk.

De verschillende personages zijn goed uitgewerkt. Je leert ze goed genoeg kennen. Ook de verschillende personages die een rol spelen in het kamp waar Ella met haar zoontje Finn verblijft zijn voldoende uitgewerkt. Het personage Joyce, waar Ella via Facebook contact mee heeft, blijft wat vaag, maar dat is ook de bedoeling, maar dit is niet storend in het verhaal.

Ook moest ik onder het lezen regelmatig aan ‘Moeders lichaam‘ denken. Ik wil niet te ver uitweiden hierover, maar iemand die de feiten rondom ‘Moeders lichaam’ kent en dit boek leest, zal de link beslist ook kunnen leggen.

Zoals sommigen weten luisteren we ook naar het luisterboek, als deze beschikbaar is op Kobo Plus. Dit was bij dit boek ook het geval. Nu is het zo dat de luisterboeken steeds door anderen in gesproken worden. ‘Verraderlijk spel’ is ingesproken door Sandra Jonkman. Ik vond haar niet echt geschikt om een thriller in te spreken. Ik had meer het gevoel alsof ze het nieuws aan het voorlezen was. Dat vond ik op zich wel jammer. Ik vind het prettiger als iemand die het boek inspreekt zich ook in het boek inleeft, en bijvoorbeeld een spannend stuk ook op een spannende manier inspreekt, met intonatie. Dit mis ik hier een beetje. Ik heb een luisterfragment van Luisterrijk, zodat je zelf ook een idee krijgt.

Bron: Luisterrijk.nl

Barroso laat met dit boek duidelijk zien dat ze weet hoe ze een thriller moet schrijven. Ze laat onderwerpen aan bod komen, die bij een scheiding aan bod komen. De bemoeienissen van een ex-partner, maar ook hoe misleidend een internetvriendschap kan zijn.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

verraderlijk-spel

Gegevens van dit boek:
Titel: Verraderlijk spel
Auteur: Nadine Barroso
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s paperback: 350
Aantal pagina’s e-book: 300
Verteller luisterboek: Sandra Jonkman
Duur luisterboek: 09:30:21
ISBN paperback: 9789461096135
ISBN e-book: 9789461096302
ISBN luisterboek: 9789461096357
Prijs paperback: € 19,95
Prijs e-book: € 8,99
Prijs luisterboek: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.
Dit boek is ook te lezen en te beluisteren via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge