Nadine Barroso – Ken mij niet

Bryan kreeg van Nadine Barroso het boek Ken mij niet om te lezen en een recensie over te schrijven.Aangezien ik het boek ook gelezen heb, wil ik Nadine Barroso ook hartelijk bedanken voor dit boek. Omdat ik ook erg nieuwsgierig was, ben ik meteen na Bryan dit boek gaan lezen en wil ik mijn mening over dit boek met jullie delen.

De informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Tessa is op de vlucht. Ze is doodsbang dat de man die haar voor het leven getekend heeft, haar opnieuw vindt. Daarom moet ze steeds een nieuwe identiteit aannemen. Overal waar ze komt vallen doden. Wat hebben die met Tessa te maken? Is het mogelijk voor iemand die zo beschadigd is, opnieuw te beginnen?

Ken mij niet is een ijzersterke thriller met een origineel plot.

De cover laat een vrouw zien die wegvalt tegen de achtergrond. De achtergrond is een boom. Ik vind de cover erg goed gekozen. Al spreekt de cover mij niet echt aan. Doordat de cover erg donker is en het niet in een keer duidelijk is wat er op staat, zou ik het boek in de winkel denk ik niet zo snel oppakken. Echter toen ik de korte inhoud van het boek las, was ik wel meteen enthousiast en had ik zoiets, dit boek klinkt wel heel goed. Dus deze keer heeft de inhoud me eerder overtuigd dan de cover.

Tessa is ontsnapt aan haar ontvoerder. Ze is op jonge leeftijd ontvoerd, en de man die dit gedaan heeft, heeft haar voor het leven getekend. Ze gelooft heilig wat hij verteld heeft. Daardoor is ze nu op de vlucht. Hierdoor moet ze ook steeds weer op de vlucht. Overal waar ze een nieuw leven opbouwt, vallen er doden… Heeft dit met haar te maken? Kan ze een nieuw leven beginnen? Of moet ze opnieuw op de vlucht?

Het boek is afwisselend geschreven. Je hebt de normale verhaallijn en de notities die ze gemaakt heeft. Door deze notities kom je steeds meer te weten. Ook kom je regelmatig krantenknipsels tegen, waar de moorden die gebeuren in beschreven staan. Hierdoor bleef de vraag een tijd bestaan wat er nu precies gebeurd is. Echter op een bepaald moment was voor mij wel duidelijk wie de dader was, maar dit past ook goed bij het verhaal en ondanks dat dit duidelijk is, werd het verhaal niet minder interessant.
Er was voor mij wel een onduidelijkheid. Vrij voor in het boek (pagina 32) staat bovenaan de pagina “Vijf maanden eerder”, maar volgens mij moet dit “Vijf maanden later” zijn, want ze gaat dan op zoek bij Charlene die ze in het hoofdstuk ervoor heeft leren kennen. Dit klopte naar mijn idee niet. Of ik heb hier echt iets belangrijks gemist of dit is een foutje wat er doorheen geslopen is. Ondanks deze verwarring, vond ik het boek erg fijn om te lezen en vond ik het erg moeilijk om weg te leggen. Ik wilde steeds weten hoe het verder ging.

Update: Na met Nadine Barosso over dit stukje van die vijf maanden later, werd het mij duidelijk en heb ik het verkeerd gelezen. Ik las het op het vorige hoofdstuk, maar het bleek 5 maanden voor het krantenknipsel te gaan. Mijn fout dus. 🙂

Het einde laat me wel nog met vragen zitten. Waardoor ik wel nog na blijf denken over dit boek.

Gegevens van dit boek:
Titel: Ken mij niet
Auteur: Nadine Barroso
Uitgever: Uitgeverij Aspekt
Aantal pagina’s paperback: 236
ISBN paperback: 9789463381468
Prijs paperback: € 17,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge