N.I. Monteny – Liefde van je leven

Van New Book Collective ontving ik een persmail over de roman “Liefde van je leven” geschreven door N.I. Monteny, met de vraag of ik interesse had in dit boek wat uitgegeven is bij Uitgeverij Van Halewyck. Na gelezen te hebben waar het boek over ging leek me dit boek heerlijk om lekker in de tuin te lezen. Ik wil New Book Collective en uitgeverij Van Halewyck dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Een zomerse roman over de liefde en het groot lot

Liesl is vierendertig, vrouw van de burgemeester en stiefmoeder van vier. Wanneer ze op een dag een fortuin wint met Euromillions en naar huis snelt om dat goede nieuws aan haar man Geert te vertellen, krijgt ze een koude douche. Ze vertrekt halsoverkop naar een luxueus landhuis in de buurt van Rome, waar ze snel nieuwe vrienden maakt. En dan is er nog de aantrekkelijke, steenrijke en veel te jonge Matteo, die haar charmeert zoals alleen een italiaan dat kan.
Geerts twintigjarige dochter Rebecca heeft ondertussen wel wat anders aan haar hoofd dan een vermiste stiefmoeder. De liefde, uiteraard, en wel van twee jongemannen. Ze moet een keuze maken. Met wie wil ze verder? Maar ook: wie wil ze zijn?

De cover

De cover van het boek is voornamelijk blauw. Met in het midden in witte letters de titel van het boek. Eronder is een hotel of landhuis zichtbaar, het is avond en de lampen branden. Voor het huis staan palmbomen. Ik stel me voor dat dit het luxe landhuis is waar Liesl naar toe gaat. De cover geeft me meteen wel een zomers gevoel.

De auteur

N.I. Monteny is het pseudoniem van journalist Nathalie Le Blanc. Ze is journalist bij Weekend Knack, auteur van Weg van Jou en Liefde van je leven. Ze is een bebrilde brunette, inwoner van Leuven maar West-Vlaming van geboorte.

Het verhaal

Liesl wint een fortuin met Euromillions. Als ze naar huis komt om dit aan haar man Geert te vertellen, komt ze van een koude kermis thuis. Ze hoort een gesprek tussen Geert en zijn dochter, wat ze liever niet had gehoord. Hierop pakt ze zonder nadenken haar koffers en gaat op weg naar Italië. Hier heeft ze ooit een advertentie gezien van een luxueus landhuis, die advertentie heeft ze altijd bewaard en nu besluit ze er naar toe te gaan. Eenmaal aangekomen maakt ze al snel nieuwe vrienden. Een Amerikaanse wetenschapper is samen met zijn nichtjes ook in het landhuis aanwezig en zij nemen Liesl op sleeptouw. En dan is er ook nog de jonge maar erg aantrekkelijke Matteo. Hij komt uit een rijke illustere Italiaanse familie. Er is meteen een spanning merkbaar tussen Matteo en Liesl.

Geerts dochter Rebecca heeft geen tijd om zich druk te maken om haar vermiste stiefmoeder Liesl. Ze is jong en druk met de liefde. Maar niet van één jongeman, maar liefst van twee. Ze zal een keuze moeten maken. Met wie wil ze verder?

Mijn mening

Nadat ik de persmail gelezen had, leek me dit echt een zomer boek om lekker bij een zonnetje in onze nieuwe tuin te lezen.Je hebt twee verhaallijnen in het boek, aan de ene kant het verhaal van Liesl, wat eigenlijk het hoofdverhaal  is, dan heb je nog het verhaal van Rebecca er naast lopen. Het boek is opgedeeld in dagen. Daarnaast zijn de dagen weer opgedeeld met een plaats en tijdsaanduiding. Hierdoor weet je eigenlijk al van te voren of het verhaal van Liesl of van Rebecca verteld wordt. Dit zorgt voor duidelijkheid. Door de korte hoofdstukken vlieg je echt door het boek en wilde ik echt iedere keer doorlezen. Door de vlotte schrijfstijl van Monteny word je echt het verhaal in gezogen en kon ik me heel goed verplaatsen in de hoofdpersonen. Ik had soms echt zoiets van “doe dit nu niet, of doe het zo” enz. Wat natuurlijk soms wel wennen is, is dat er soms wat Belgische woorden in de tekst gebruikt worden. Dit vond ik zelf wel leuk om te lezen. Ik vind Belgische woorden in een boek toch altijd wel iets hebben. Hierdoor krijgt het boek een zachtere toon naar mijn gevoel.

Dit is het eerste boek wat ik van Monteny gelezen heb, en ondanks dat mijn voorkeur bij thrillers ligt, heb ik deze roman met heel veel plezier gelezen.

Leesexemplaar

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan het leesfragment op de website van Uitgeverij Van Halewyck.

Gegevens van dit boek:
Titel: Liefde van je leven
Auteur: N.I. Monteny
Uitgever: Van Halewyck
Aantal pagina’s paperback: 328
Aantal pagina’s E-book: 230
ISBN paperback: 9789461317322
ISBN E-book: 9789461318916
Prijs paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge