Myrthe van der Meer – PAAZ

PAAZInformatie die te lezen is op de achterflap: Als Emma van de ene op de andere dag opgenomen wordt op de paaz, weet ze één ding zeker: hier is een fout gemaakt. Ze heeft namelijk een leuke baan, een geweldige vriend en een goed leven, dus dat ze dood wil kan dan toch geen probleem zijn? Het is het begin van Emmas zoektocht door de absurde wereld van de psychiatrische kliniek met al haar regels, pillen en diagnoses een zoektocht naar de uitgang, maar boven alles een zoektocht naar zichzelf. Tijdens haar reis langs vreemde patiënten en nog vreemdere therapeuten, depressieve kerstballen en onverwachte vriendschappen, begint Emma te beseffen dat ze hier niet voor niets zit, en dat zij de enige is die kan bepalen of, maar vooral ook hoe ze ooit de paaz weer verlaat.

In PAAZ wordt op een luchtige manier het taboe wat rust op de psychiatrische instelling weggenomen. En laat Myrthe van der Meer zien dat eigenlijk iedereen te maken kan krijgen met psychiatrische problemen. Het verhaal is op een makkelijke manier geschreven waardoor het door iedereen gelezen kan worden. Wat wellicht ook niet slecht zou zijn, vooral voor mensen die denken dat psychiatrische problemen een ver van hun bed show is.
Emma wordt neergezet als een beetje dwangmatig persoon. Die in eerste instantie haar probleem niet echt ziet en heel lang zoiets heeft dat ze iedereen tot last is. Maar ze komt op een bepaald moment toch tot inzichten dat ze zelf ook belangrijk is en dat ze toch echt voor zichzelf op moet komen wil ze ooit nog van de paaz af komen.
Dit vond ik een makkelijk geschreven boek wat een duidelijke kijk geeft hoe een psychiatrisch patient een opname ervaart en hoe het in de ogen van deze persoon mis kan gaan in de paaz.

Gegevens van dit boek:
Titel: PAAZ
Auteur: Myrthe van der Meer
Uitgeverij: The House of books
Aantal pagina’s Paperback: 368
Aantal pagina’s E-book: 352
ISBN Paperback: 9789044347524
ISBN E-book: 9789044337471
Prijs Paperback: € 9,99
Prijs E-book: € 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge