Mirko Zilahy – Schaduw

Van Xander uitgevers ontving ik het boek “Schaduw” geschreven door Mirko Zilahy om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik Xander Uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Een gruwelijk decor: de vergeten, in schaduw gehulde rafelrand van Rome, die glinstert van regen én bloed…
Drie moorden in drie dagen. De lijken verwond met de precisie van een chirurg. De moordenaar bekend als ‘De Schaduw’. Zijn motief? Mysterieus. Zijn werkwijze? Nog curieuzer. Maar één man is in staat dit geheim te ontrafelen: commandant Enrici Mancini.
Gebukt onder het verlies van zijn vrouw, neemt hij de opdracht met grote tegenzin aan. Eén ding is direct
duidelijk: niets berust op toeval. Ieder spoor is een sleutel naar een volgende hint. Het grotere plan? Persoonlijker dan Macini ooit had kunnen denken…

Mancini wordt na 3 onverklaarbare moorden verplicht om zich met deze zaken bezig te houden. Echter Mancini heeft hier erg weinig zin in. Zijn vrouw is nog niet zo lang geleden gestorven en de behandelend arts van zijn vrouw is verdwenen. Hij houdt zich dus veel liever daar mee bezig om daarna met pensioen te gaan, want hij heeft er geen zin meer in en ook de energie niet meer voor. Hij wordt echter verplicht door zijn chef maar mag zijn andere zaak ook behouden. Krijgt hij het voor elkaar om deze moorden op te lossen, samen met zijn team? Het lijken 3 afzonderlijke moorden of is hier toch een serie moordenaar aan de gang?

De eerste 100 pagina’s vond ik persoonlijk heel moeilijk door te komen. Wie is wie. En hoe zit het ook alweer in elkaar. Na opnieuw te beginnen en dan alle namen inclusief functie op te schrijven kom ik er wijzer uit en begin ik de personen langzaam te herkennen. Want het verwarrende vind ik, dat de personen de ene keer met de voornaam, dan met de achternaam, dan met voor- en achternaam of met functie aangesproken worden. Natuurlijk helpen de Italiaanse namen ook niet echt mee, ik heb dit probleem bij films ook vaak, wie is nu wie bij Italiaanse films. Blijkbaar is dit toch echt door het Italiaans want bij dit boek had ik hier ook last van. Na die 100 bladzijdes werden de grote lijnen wel wat duidelijker en al bleef ik veel dingen vaag vinden, kreeg ik toch wat meer grip op het verhaal en voelde ik ook de spanning die het boek opriep.

Tussendoor las je soms schuingedrukte stukjes. Dit zijn stukjes van uit het oogpunt van de dader. Echter hier kom je alleen in te weten hoe de persoon is vermoord. Je krijgt dus geen extra dader informatie. Dit vond ik persoonlijk wel spannend. Je wist dus eigenlijk niet meer dan het team en ik had het gevoel dat je met het team mee moest denken. Wat er wel voor zorgde dat ik het verhaal toch verder wilde lezen.

Het boek was voor mij geen topper. Er zitten te veel vage dingen tussen waar ik mijn vinger niet op kan leggen.
Het boek krijgt van mij 2 van de 5 sterren.

Xander uitgevers heeft een nieuwe Facebook-pagina Europa Thriller Selectie, waar ze de beste Europese thriller selectie promoten. Hier vind je naast Schaduw ook andere spannende boeken van Europese schrijvers. En zo blijf je op de hoogte van de nieuwste thrillers van Europese schrijvers.

Gegevens van dit boek:
Titel: Schaduw
Auteur: Mirko Zilahy
Uitgever: Xander uitgevers
Aantal pagina’s Paperback: 381
Aantal pagina’s E-book: 376
ISBN Paperback: 9789401606943
ISBN E-book: 9789401606950
Prijs Paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge