Mirjam Mieserius – Bestemming Parijs

We zagen ‘Bestemming Parijs’, geschreven door Mirjam Mieserius, voorbij komen op Facebook en onze aandacht werd er meteen naartoe getrokken. Na de korte inhoud gelezen te hebben en een gesprekje aangeknoopt te hebben met deze gezellige auteur, besloot Mirjam, via Ls Amsterdam, ons een recensie-exemplaar van ‘Bestemming geluk op te sturen. Hier willen wij Mirjam Mieserius en LS Amsterdam natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Wanneer de 31-jarige boekenwurm Chloe naar Parijs vertrekt om in de voetsporen te treden van haar geliefde schrijver Hemingway, neemt har reis een onverwachte wending als ze de Franse schrijver en bouquiniste Guillaume ontmoet. Voor Chloe gaat een nieuwe wereld open, maar dan staat haar verloofde Peter ineens voor haar neus met een verrassing en komt ze voor een moeilijke keuze te staan…

Gelukkig krijgt Chloe onvoorwaardelijke steun van haar nieuwverworven vriendinnen: de zachtaardige Sofia, die worstelt met haar verleden en dat koste wat kost verborgen probeert te houden; en de bloedmooie Lizzy, die naar Parijs is gekomen om een wereldberoemde muze te worden en daarbij geen grenzen schuwt, zelfs die van zichzelf niet.

Met Parijs als decor beginnen de vrouwen aan hun zoektocht naar liefde, vriendschap en durven te zijn wie je werkelijk bent.

De cover

De cover is lila. Er zijn koffers, een fototoestel, een zonnebril en een stapeltje boeken, op te zien. Op de achtergrond is een silhouet van Parijs te zien. Dit alles geeft mij een vrolijk gevoel en de zinnen ‘Chloe leeft van boek naar boek. Maar durft ze ook haar eigen verhaal te beleven?’ op de cover, maken mij nieuwsgierig. Ik zou het boek zeker opgepakt hebben ik de boekhandel om de achterflap te gaan lezen.

De auteur

Mirjam Mieserius is auteur, blogger en parttime Parisienne. Ze is groot fan van Parijs en brengt de stad helemaal tot leven in haar driedelige feelgoodserie Bestemming Parijs.

Het verhaal

De 31-jarige Chloe is een echte boekenwurm. Ze wil het liefste in de voetsporen treden van haar favoriete schrijver. Ze besluit om op vakantie te gaan naar het mooie Parijs, de stad van de liefde, en natuurlijk Hemingway. Maar waar ze niet op gerekend had was dat ze de charmante schrijver en bouquiniste Guillaume tegen het lijf zou lopen. Chloe weet niet wat haar overkomt. Maar als plotseling haar verloofde Peter voor haar neus staat, met een verrassing waar Chloe eigenlijk totaal niet op zit te wachten, weet ze even niet wat ze moet doen…
In de tijd dat ze in Parijs is, heeft ze gelukkig wel al nieuwe vriendschappen gesloten en van deze dames: Sofia, die worstelt met haar verleden en de knappe Lizzy, die elke man om haar vinger windt, kan ze alle steun verwachten.
Parijs is dé stad waar deze vrouwen opzoek gaan naar vriendschap, de liefde en uiteindelijk ook zichzelf.

Mijn mening

Een leuke feelgood ga ik nooit uit de weg en met een, voor mij, nieuwe auteur maak ik natuurlijk graag kennis. Daardoor was ik erg nieuwsgierig naar ‘Bestemming Parijs’ en kon ik niet wachten tot ik kon beginnen in deze roman.

In het eerste hoofdstuk maken we kennis met Chloe. Een jonge vrouw van eenendertig jaar die in de trein zit die net op Gare du Nord in Parijs aankomt. Ze is net gevallen en een conducteur helpt haar overeind. Eindelijk is ze is Parijs en kan haar vakantie beginnen. Lekker genieten en opzoek gaan naar alles wat met haar favoriete schrijver Hemingway te maken heeft. In dit eerste gedeelte van het verhaal waan je je als lezer al helemaal in de Franse hoofdstad en ruik je in gedachten de Franse croissants al. En dit is een goed voorteken. Ik hou er van.

Mirjam Mieserius weet hoe ze een erge leuke feelgood moet schrijven. Je merkt dat ze de feeling met het schrijven heeft en ook echt een connectie met Parijs heeft. Dit spat gewoon van elke pagina af. De personages zijn stuk voor stuk mensen om van te houden. Je zou ze in het echte leven ook zomaar tegen het lijf kunnen lopen. Echter merkte ik dat sommige dingen ook wat, voor mijn gevoel, overdreven waren. Bijvoorbeeld de bloedmooie Lizzy, dit personage deed bepaalde dingen die ik mij totaal niet kon voorstellen. Wat kan ik niet benoemen, dat moet je zelf maar lezen, maar op mij kwam het toch ongeloofwaardig over. Echter, van de andere kant, past dit ook erg goed bij het genre feelgood en uiteraard het verhaal.

De hoofdstukken zijn soms ietwat aan de langere kant, echter doordat het verhaal zo leuk is, is dit natuurlijk totaal geen ramp. Het boek had ik in in amper twee dagen uit en dat is voor mij een teken dat het een echt geslaagd boek is.

Mieserius heeft, met dit eerste deel in deze feelgoodserie, de lat voor haarzelf erg hoog gelegd. Ik ben dan ook erg benieuwd naar het vervolg ‘Rendez-Vous op Montmartre’, dat in 2023 zal verschijnen bij LS Amsterdam.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig naar dit verhaal? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Bestemming-Parijs

Gegevens van dit boek:
Titel: Bestemming Parijs
Serie: Bestemming Parijs (1)
Auteur: Mirjam Mieserius
Uitgever: LS Amsterdam
Aantal pagina’s paperback: 356
Vertellers luisterboek: Timna Hacquebord, Emmelie Zipson, Roos van Breukelen
Duur luisterboek: 11:48:15
ISBN paperback: 9789021031262
ISBN e-book: 9789021031279
ISBN luisterboek: 9789021032825
Prijs paperback: € 19,99
Prijs e-book: € 12,99
Prijs luisterboek: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Bruna.
Dit boek is ook te lezen en te beluisteren via Kobo Plus en te beluisteren via Storytel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge