Mirjam Aarts – Een passievolle zomer *blogtour*

Mirjam Aarts deed een oproep voor een blogtour met haar nieuwe boek ‘Een passievolle zomer’. Ze vroeg of wij graag mee wilden doen aan deze blogtour. Aangezien het boek ons aansprak hebben we volmondig ja gezegd. En nog voor de officiële verschijningsdatum, ontvingen wij het boek in onze digitale brievenbus. Hier willen we Mirjam Aarts uiteraard hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Anne staat op het punt om voor langere tijd op reis te gaan, als haar vader plotseling in het ziekenhuis ligt. Hij vraagt haar de komende week zijn restaurant in Hoek van Holland, Passie aan zee, draaiende te houden. Terwijl haar vriendinnen genieten van cocktails op Ibiza, is er in Nederland een hittegolf voorspeld en moet Anne alle zeilen bijzetten om deze week niet in een drama te laten eindigen. Deze week dreigt nog erger te worden dan ze van te voren had bedacht…

De cover

De cover geeft me een echt zomersgevoel. Door het zachte kleurgebruik en het zomers tafereel, heb ik meteen zin om het boek op te pakken. Hierdoor zou het boek mij ook meteen opvallen in de online (boek)winkel.

De auteur

Mirjam Aarts is een een enthousiaste, ambitieuze en vrolijke duizendpoot. In april 2022 verscheen haar debuut ‘Lekker niet Perfect’. En ondanks dat het verhaal fictief is, heeft het veel overlap met haar blog en haar eigen leven. Ook schreef ze een kort verhaal in een verhalenbundel. Nu is ze terug met de novelle ‘Een passievolle zomer, het eerste deel in de Passie aan zee-serie.

Het verhaal

Als Anne op het punt staat om op reis te gaan, krijgt ze een telefoontje dat haar vader in het ziekenhuis ligt. Tot overmaat van ramp vraagt haar vader haar ook nog of zij zijn restaurant ‘Passie aan zee’ draaiende wilt houden. Haar vriendinnen zijn al naar Ibiza vertrokken en genieten al van de verschillende cocktails. En net Anne heeft absoluut geen kaas gegeten van de horeca. Dan is er ook nog eens een hittegolf in Nederland voorspelt en moet Anne dus alle zeilen bijzetten om deze week niet in een fiasco te laten eindigen. Maar dan gaan er nog meer dingen mis als ze van te voren had kunnen bedenken…

Mijn mening

Het verhaal is opgebouwd uit tien hoofdstukken. Het is een echte novelle, op mijn e-reader heeft het verhaal 55 pagina’s. Dus het is voor mijn gevoel veel te snel uit en dat is vooral omdat het verhaal naar meer smaakt, maar doordat het een eerste deel uit een serie is, verwacht ik dat we meer over de verschillende hoofdpersonages komen te lezen in de volgende delen. Leuk!

Het verhaal begint op het moment dat Anne in het ziekenhuis komt, omdat ze telefoon gehad heeft, dat haar vader opgenomen is met een hartaanval. Als ze hem op zoekt krijgt ze van hem de vraag of ze een aantal dagen zijn restaurant wil runnen. Ze raakt meteen in paniek, want ze heeft absoluut geen horeca skills. Maar omdat er geen andere opties zijn, moet ze dit wel op zich nemen. De eerste dag loopt uiteraard uit op een fiasco. En ik heb regelmatig met een grote glimlach op mijn gezicht verder gelezen. Ik houd wel van deze humor.

Wel had ik op een bepaald moment het gevoel alsof ik het verhaal kende, maar ik kon mijn vinger er niet op leggen, welk verhaal dit dan moest zijn, dus wellicht een verhaal wat er ergens iets op lijkt. Want even later was ik dit gevoel ook weer kwijt. Het verhaal heeft niet heel veel diepgang, maar dit verwacht ik ook niet echt bij zo’n kort verhaal. Het is een verhaal om op een avondje of middagje in de tuin of op het strand te lezen. Het voordeel is dat Aarts een beeldende schrijfstijl heeft, waardoor ik het verhaal ook zo voor me zag.

Ik kijk in ieder geval alweer uit naar het tweede deel in deze serie. En aangezien dit voor mij de eerste kennismaking was met de schrijfstijl van Mirjam Aarts kan ik nog altijd haar eerder verschenen boek ‘Lekker niet perfect’ gaan lezen, voor in september haar nieuwe boek ‘Alles komt goed’ verschijnt.

Blogtour

Bij dit verhaal doen we ook weer mee aan de blogtour. Er zullen naast onze recensie ook nog een aantal andere bloggers aandacht aan dit verhaal geven. Neem zeker ook eens een kijkje op hun website om hun mening te lezen over dit verhaal.

Gegevens van dit boek:
Titel: Een passievolle zomer
Serie: Passie aan zee
Auteur: Mirjam Aarts
ISBN e-book: 9789083341002
Prijs e-book: € 2,49

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.
Dit boek is ook te lezen via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge