Milou van der Will – Stil in de stad


Van Overamstel uitgevers ontving ik het boek “Stil in de stad” geschreven door Milou van der Will om te lezen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik Overamstel uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Als misdaadjournaliste Benthe Berg tijdens een reportage in de Haagse rosse buurt in contact komt met een prostituee die zegt dat ze belangrijke informatie voor haar heeft, is dat het eerste puzzelstukje van een gevaarlijke zoektocht. Als de prostituee kort na hun ontmoeting spoorloos verdwijnt, komt Benthe terecht in de schimmige wereld van mensenhandel, terwijl ze ondertussen duikt in de recente mysterieuze moordzaak op een oud-minister. Langzaam maar zeker ontrafelt ze een groot schandaal. Ze ontmaskert niet alleen een netwerk van mensenhandelaren, maar ook van hoge ambtenaren die meer op hun kerfstok hebben dan op hun visitekaartje staat.  

Nadat ik het boek In mijn bloed van Milou van der Will gelezen had, was ik natuurlijk heel erg benieuwd naar het vervolg van dit boek.

Benthe is verhuisd naar Den Haag en probeert haar leven weer op een rijtje te krijgen. In eerste instantie lukt dat nog niet erg goed. Ze verdrinkt haar verdriet en weet zich geen raad. Als haar beste vriendin Eva aangevallen wordt en dit ter nauwer nood overleefd, vraagt zij Benthe om hulp. Benthe bijt zich er vervolgens helemaal in vast om de aanvaller van Eva te achterhalen. Eva’s moeder, oud minister Vendelbos was bezig met een groot onderzoek, maar is recent vermoord. Dit onderzoek ging over grootschalige mensenhandel. Benthe zoekt dit tot op de bodem uit, met gevaar voor eigen leven. Ondertussen is haar man Raoul met hun dochtertje Céline in Frankrijk. En vraagt Benthe zich af of haar relatie misschien toch nog te redden is?

Het verhaal begint zo ongeveer waar “In mijn bloed” gestopt is en ik denk dat je dat boek echt eerst gelezen moet hebben om het begin van het boek te snappen. Anders zul je waarschijnlijk niet echt in het verhaal komen en zul je al meteen te veel vraagtekens hebben. Ik vond dit net leuk. Dit waren inderdaad allemaal dingetjes die mij na het lezen van het boek “In mijn bloed” nog wel even bezig hielden. En die dingetjes werden nu gelijk beantwoord. Echt fijn. Het verhaal komt rustig op gang. Benthe zit in de knoop met zichzelf en heeft behoorlijk last van de dingen die gebeurt zijn. En moet deze een plek gaan geven, maar ze weet niet hoe, en verdwijnt hierdoor in de drank.

Op een bepaald moment raakt het boek in een stroomversnelling en zat ik echt in het verhaal. Toen had ik ook zoiets, dat ik steeds wilde weten hoe het verder ging, en me bleef afvragen wat bepaalde personen precies voor rol hadden. Ik had wel al redelijk snel een vermoeden wie iets met de moord op oud Minister Vendelbos te maken had, en dit bleek ook juist te zijn. Echter dit deed absoluut geen afbreuk aan het verhaal. Wel had ik bij dit boek een onaf gevoel. Bepaalde dingen bleven ook nu weer onbeantwoord. Ik weet niet of Milou hier bewust voor gekozen heeft? Maar dit vraagt natuurlijk wel weer voor een nieuw deel in de Benthe Berg serie.

Gegevens van dit boek:
Titel: Stil in de stad
Auteur: Milou van der Will
Uitgever: The House of Books
Aantal pagina’s paperback: 320
ISBN Paperback: 9789044352016
ISBN E-book: 9789044352023
Prijs Paperback:€ 19,99
Prijs E-book:€ 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge