Milou van der Will – In mijn bloed

Informatie die te lezen is op de achterflap: Journaliste Benthe Berg wordt geconfronteerd met hartverscheurend nieuws. Haar dochtertje Céline is één van de kinderen die door pedofiel Rick V. zijn misbruikt. De dader komt weg met een lage straf en iedereen in het kleine Noord-Hollandse dorp Ringerdam blijft bovendien heilig in zijn onschuld geloven.

Benthe vindt het vonnis zo onrechtvaardig dat ze in haar wanhoop besluit om wraak te nemen. Voor Céline. In alle stilte bereidt ze een aanslag op Rick V. voor. Op de dag dat hij vrijkomt, zal ze hem liquideren. 

Aangezien er een nieuw boek verschenen is over journaliste Benthe Berg, wilde ik het boek “In mijn bloed” nog lezen. Ik was in de veronderstelling dat ik het  boek al gelezen had toen het uitgekomen was, echter er ging geen belletje rinkelen toen ik het boek aan het lezen was. Het was allemaal nieuw voor me. Terwijl de tekst op de achterflap me wel heel herkenbaar over kwam. Nu vermoed ik dat dit boek dus altijd op mijn nog te lezen lijstjes heeft gestaan en ooit op de een of andere mysterieuze reden er van verdwenen is. Maar gelukkig had ik het boek wel ooit aangeschaft dus het was nu, het boek maar uit de kast pakken en gaan lezen.

De cover heeft me altijd al aangesproken. De fel roze letters met de titel en onderin dat kooitje. Al vroeg ik me altijd af wat dat kooitje en de gele vogel voor betekenis had, echter nu ik het verhaal gelezen heb, is het kooitje en de vogel me duidelijk geworden en vind ik hem wel bij het boek passen. Doordat ze niet zo’n prominente rol in het boek spelen vind ik het goed gekozen dat de kooi en het vogeltje ook niet zo groot op de cover staan. Erg goed bedacht.

Benthe Berg is journaliste bij het weekblad Vrije Pers. Hiervoor interviewt ze de seriemoordenaar Stefan van Weezel. Hij heeft enkele prostituees vermoordt en als de politie bij hem een inval doet, is hij verdwenen, en vanaf dat moment voelt Benthe zich toch wel enigszins ongemakkelijk, vooral omdat ze ook bedreigd wordt.

Op haar werk komt ze in aanraking met een zaak die in haar eigen dorp afspeelt. Er is een pedofiel Rick V. actief in Ringerdam. Het dorp waar Benthe met haar man Raoul en dochtertje Céline woont. Als ze dan ook nog hoort dat haar dochtertje een van de kinderen is die door Rick zijn misbruikt bijt Benthe zich nog meer in deze zaak vast. De zaak komt voor de rechter, echter komt Rick er met een lage straf vanaf. Hier kan Benthe niet mee overweg en bedenkt een ultiem wraakplan tegen Rick.

In mijn bloed is het eerste boek wat ik van Milou van der Will lees en ook meteen de eerste thriller die ze geschreven heeft met Benthe Berg in de hoofdrol. Dit boek heeft in principe twee verhaallijnen. Aan de ene kant het verhaal over de pedofiel Rick V. en aan de andere kant het verhaal van de moordenaar Stefan van Weezel. Waarbij het eerste, het verhaal over de pedofiel Rick V. de belangrijkste rol in het boek speelt.

Het boek begint meteen goed en je zit meteen in het verhaal. Ook is de spanning meteen merkbaar. Dit blijkt eigenlijk het hele verhaal aanwezig. Dit vind ik zelf erg goed, want hierdoor word je steeds verder het verhaal ingetrokken en heeft het boek je echt in zijn greep.

Door de eenvoudige schrijfstijl van Milou van der Will leest het boek erg lekker weg en ondanks de twee verhaallijnen blijft het verhaal overal duidelijk en is het nergens verwarrend dat er twee verhaallijnen in het boek spelen.

Ook de karakters vind ik erg goed uitgewerkt. Je leert Benthe en Raoul erg goed kennen gedurende het verhaal en ook de andere personen leer je genoeg kennen zodat je genoeg over ze weet voor hun rol in het boek. Dit boek heeft mij zeker nieuwsgierig gemaakt naar de andere boeken van Milou van der Will.

Gegevens van dit boek:
Titel: In mijn bloed
Auteur: Milou van der Will
Uitgever: The house of Crime
ISBN Paperback:9789044344639
ISBN E-book: 9789044345476
Prijs Paperback:€ 16,50
Prijs E-book: € 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge