Mijn receptenboek

Aangezien ik graag met bakken en dergelijke bezig ben, vind ik receptenboeken en dergelijke altijd erg leuk. Dus toen ik zag dat bij Deltas uitgevers het “Mijn receptenboek” uitkwam, werd ik gelijk enthousiast. Want naast bakken heb ik ook altijd wel een aantal recepten om te koken die ik niet zo maar uit mijn hoofd ken. Ik wil Deltas uitgevers dan ook hartelijk bedanken dat ik deze “Mijn receptenboek” mocht uittesten en recenseren.

Wat zegt de uitgever over “Mijn receptenboek”

In deze praktische organizer kun je al je favoriete recepten en gerechten op één plek noteren en bewaren. Van originele recepten die je van een vriend of collega kreeg tot bereidingen die je naar je eigen smaak hebt verfijnd. Eenvoudig ingedeeld in rubrieken, zoals hapjes en voorgerechten, pasta- en rijstgerechten of desserts, en met handige tabs zodat je het recept dat je zoekt in een mum van tijd kunt terugvinden. Op die manier wordt dit receptenboek een onmisbaar naslagwerk met alleen maar toprecepten.

Een must voor iedere hobbykok!

Indeling

Deze organizer is, net als de “Mijn bakrecepten en desserts” uit dezelfde serie, opgedeeld in verschillende rubrieken. De verschillende rubrieken worden steeds voorafgegaan door een tabblad met de titel van het hoofdstuk op het tabblad.

De verschillende rubrieken zijn: Sauzen & basisrecepten, Hapjes & voorgerechten, Vlees & gevogelte, Vis & zeevruchten, Groenten & salades, Pasta & rijst, Pizza, quiche & co en Desserts. Volgens mij kun je dus echt alles kwijt qua kookrecepten. Dit past dus echt mooi als aanvulling op de “Mijn bakrecepten en desserts“. Waarbij je de bakrecepten in de ene organizer kunt bewaren en de kookrecepten in deze. Zo heb je altijd alles bij de hand.

Hoe is de receptenpagina opgebouwd?

Helemaal bovenaan zie je “Recept voor” staan. Hier kun je de naam van het recept schrijven. Zoals hierboven te zien is, heb ik het recept voor Pilav opgeschreven. Links heb je “Ingrediënten” staan. Ook hier is de ruimte, voor mijn riante handschrift soms iets aan de krappe kant. En zou het wat fijner zijn geweest als er voor de ingrediënten iets meer ruimte was geweest, en dan vooral qua kolombreedte, want regels zijn er genoeg om je ingrediënten op te schrijven. Rechts van de ingrediënten schrijf je de bereidingswijze. Hier heb je genoeg ruimte om de bereiding op te schrijven. Je kunt ook onder de ingrediënten nog een stukje verder schrijven. Dus je kunt je recept echt uitgebreid maken.

Helemaal onderaan de pagina kun je nog aangeven voor hoeveel personen het recept is, wat de voorbereidingstijd en de kooktijd is. Daarnaast kun je je recept nog sterren geven. Deze dingetjes heb ik eerlijk gezegd niet ingevuld. Meestal is voorbereidingstijd en kooktijd een gok bij mij. En als de kooktijd belangrijk is, dan zet ik dit sowieso in het recept. Het aantal sterren vind ik ook niet zo belangrijk. Als ik het niet lekker vind, staat het niet in mijn kookboekje. 🙂 Dus eigenlijk kan ik alles 5 sterren geven. 😀 Maar ik kan me voorstellen dat mensen de ster aanduiding wel gebruiken, en dat ze meerdere recepten opschrijven die achteraf toch niet zo heel lekker blijken te zijn.

Mijn mening

Het “Mijn receptenboek” is een vrolijk geheel. Bakken vind ik echt superleuk om te doen, maar koken is meer zoiets wat erbij hoort. Maar ik merk met deze organizer wordt het wel leuker gemaakt. De organizer is op een vrolijke manier opgedeeld. Iedere rubriek heeft een eigen kleur, hierdoor zie je op een bepaald moment bij welke kleur je moet zijn. Of je nu wilt of niet, door dit Receptenboek word je vrolijk. Het is op een mooie manier opgemaakt.

De recepten staan op stevig papier, die wel tegen een stootje kunnen. Ook merkte ik dat kleine vlekjes redelijk goed af te vegen zijn. Wel voorzichtig zijn natuurlijk. 😉 Dit boek krijgt net als het “Mijn bakrecepten en desserts” een prominent plaatsje in huis, zodat ik ze altijd makkelijk kan pakken en makkelijk kan beslissen welk recept ik deze keer weer eens zou gaan maken. Want zelfs koken wordt op deze manier nog leuk. 🙂

Dit “Mijn receptenboek” is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge