Mijn Heel Holland Bakt Bakboek

Ik zag op de Facebook pagina van Kosmos uitgevers Food een oproep voor testers voor het boek ‘Mijn Heel Holland Bakt Bakboek’ staan. Aangezien ik van bakken houd en fan ben van ‘Heel Holland Bakt’ was ik meteen overtuigd en heb ik meteen gereageerd. Korte tijd later kreeg ik te horen dat ik tot een van de gelukkigen behoorde. Ik wil Kosmos uitgevers dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Maak je enige, echte, eigen bakboek met Heel Holland Bakt! Al je favoriete bakrecepten verzameld in één mooi boek, met ruimte voor persoonlijke notities en herinneringen. Daarnaast handige baktips en inspiratie van Heel Holland Bakt, zoals ideeën voor verschillende bakmomenten en voor een handige voorraadkast. Maar ook simpele basisrecepten, leuke decoreertips en plek om je boodschappenlijstjes en bakblogs te verzamelen. Het leukste bak”dag’boek om te krijgen of te geven. Het boek heeft een rond stansgat voorop, zodat je daar jouw eigen foto kunt plakken en het bakboek zo nog persoonlijker wordt!

Cover

Wat ik bij deze cover erg leuk vind, is dat je de ruimte hebt om bovenin je eigen foto te plaatsen. Zo kun je er echt je persoonlijk bakboek van maken. Dit boek zou me zeer zeker opgevallen zijn in de boekhandel.

Baktips

Als je het boek open slaat krijg je een pagina waar je je eigen foto kunt plakken, zodat je deze door het uitgesneden rondje aan de voorkant ziet. En wat ik vervolgens erg leuk gedaan vind, is dat je een regel hebt ‘Dit boek is van’… Met eronder een regel voor je naam. Daaronder heb je de ruimte voor je mailadres te schrijven. Want wie kan nu zonder zijn bakboek? En om de vinder te overtuigen het boek terug te bezorgen staat erbij dat, als ze het boek vinden en ze een mailtje sturen, ze het lekkers van een bepaalde pagina krijgen. Erg origineel gedaan.

Als je vervolgens verder bladert krijg je eerst wat Baktips tricks & tools. Dit is natuurlijk heel handig. Je krijgt uitleg over de basisbenodigdheden en de basistermen. Ook krijg je allerhande handige tips over hoe je je oven leert kennen en hoe je bijvoorbeeld je gebak het beste kunt bewaren.

De recepten

Na de baktips vind je natuurlijk recepten. Maar wat hier anders is als de andere bakboeken van Heel Holland bakt, je vindt hier een paar recepten van Heel Holland bakt en heel veel ruimte voor je eigen recepten en spektakel stukken. Zo maak je het echt je persoonlijk bakboek. Het boek is opgedeeld in Koek, Cake, Taart en Hartig. En vervolgens heb je nog een gedeelte Bakken als het feest is. Want dan bak je toch meestal iets uitbundiger.

Enkele voorbeelden die qua recepten in het boek staan, zijn bijvoorbeeld rozen op je taart (een appeltaart) en Hollandse Kano’s.

Hierna vind je bij ieder onderwerp zelf ruimte om je eigen recepten te plaatsen. Dit vind ik persoonlijk erg leuk, zo krijg je een heel persoonlijk bakboek, wat bij iedereen verschillend zal zijn.

Mijn mening

Nadat het boek in de brievenbus viel, moest ik hem meteen open maken. Ik was razend nieuwsgierig. Ik had wel het inkijkexemplaar al bekeken op Bol.com, maar toch heb ik dan, zeker bij een bakboek, geen echt goed beeld, en blijf ik nieuwsgierig. Dus toen het boek binnen kwam, ben ik meteen het boek door gaan bladeren. En ik was gelijk enthousiast. Ik had het inkijkexemplaar wel al gezien dat er ook recepten in stonden, maar op de een of andere manier had ik dit niet echt geregistreerd. En extra recepten zijn altijd welkom. Dus leuk! Die ik zeker uit ga proberen. Ik ga in dit boek echt mijn favoriete recepten opschrijven, zodat dit boek echt een onmisbaar juweeltje wordt.

Want waar ik erg positief over ben, is de ruimte die je hebt om je eigen recepten op te schrijven. Je kunt aangeven voor hoeveel personen dit recept gedacht is, hoeveel tijd het kost en of je het recept moeilijk vond. In het midden heb je eigenlijk de hele pagina voor je ingrediënten. Dat is naar mijn gevoel echt wel voldoende ruimte. En rechts op de eerste pagina, kun je nog eventueel variaties en eventuele dingen die je echt moet onthouden neerzetten. Zo heb ik soms in recepten dingen die ik iedere keer weer bijna fout doe… En dat kan ik dan mooi neerzetten dat ik er aan moet denken dat ik bij die bepaalde stap er aan denk dat ik het op die bepaalde manier doe.

Op de rechterpagina kun je eventueel een foto van je recept plakken. En dan heb je de verdere pagina om je bereiding op te schrijven. Dit vind ik wel fijn, want in veel opschrijfboeken heb ik te weinig plaats omdat ik een nogal groot handschrift heb, ondanks dat ik het vaak puntsgewijs opschrijf. Met een hele pagina zal ik hier echt wel uitkomen.

Dit boek zal hier veelvuldig gebruikt gaan worden. Niet alleen voor eigen recepten, maar zeker ook voor de tips, en de recepten die al in het boek staan. Als je zelf van bakken houdt, en ook nog Heel Holland bak fan bent, mag dit boek eigenlijk niet ontbreken in je collectie.

Inkijkexemplaar

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden? Neem dan zeker ook een kijkje in het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Mijn heel Holland bakt bakboek
Uitgever: Kosmos uitgevers
Aantal pagina’s: 144
ISBN: 9789021569628
Prijs: € 17,50

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

One thought on “Mijn Heel Holland Bakt Bakboek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge