Mijn Bullet journal

Van BBNC uitgevers ontving ik “Mijn bullet journal” om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik BBNC uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet: In onze ‘Mijn Bullet Journals’ vind je de eerste aanzet, ideeën en tips om meteen aan de slag te kunnen met je journal. Je vindt er duidelijke uitleg bij de start, voorbeelden van de legenda, maandelijkse en dagelijkse logs en ideeën voor lijstjes en versieringen. Ook vind je er talloze pagina-ideeën en lay-outs waaruit je dingen kiest die bij je passen:
– goede voornemens
– maanddoelen
– voortgang-trackers
– gewoonten bijhouden
– boeken die je wilt lezen
– films die je wilt zien
– vrienden met wie je wilt afspreken
– dingen die je blij maken
– plaatsen waar je naartoe wilt
– favoriete quotes
– deadlines
– werk of schoolrooster
– tv-series die je volgt
– favoriete lettertypen
– aantal facebookvrienden
– verjaardagen
– inpaklijsten
– cadeau-ideeen
– illustraties
– cijferlijst
– maaltijdplanner
– bucketlist
– huishoudschema
– vijfjarenplan
– outfitplanner

Ik was al langere tijd aan het twijfelen om een bullet journal te beginnen maar wist nooit precies hoe ik er mee moest beginnen. Nu was dit dus ideaal. Bij deze Mijn bullet journal vind je een kort Mijn bullet journal Crash Course. Wat in principe een beknopte handleiding is wat je allemaal met een bullet journal kunt doen. Extra handig dus, zeker als beginnende gebruiker van een bullet journal.

Ik ben begonnen met de Crash Course eens door te lezen. In deze Crash Course lees je hoe je de eerste stappen moet maken in de wereld van Bullet Journals. Wat je op de voorkant al duidelijk ziet, is dat een Bullet Journal een combinatie is van een Agenda, een planner, en een plek voor lijstjes. Dit vind ik inderdaad wel handig. Ik maak regelmatig lijstjes, en normaal deed ik dat vaak op plaknotities die ik dan weer door huis liet slingeren en dan toch regelmatig weer kwijt was. En in een gewone agenda heb je daar nooit genoeg ruimte voor.
In deze Crash course worden de grondbeginselen uitgelegd. Hier wordt ook aandacht besteedt aan de Legenda of Key, echter die gebruik ik tot nog toe nog niet. Wellicht in de toekomst wel, maar dit vind ik nog niet handig. Wellicht komt dit ook doordat dit nog nieuw voor mij is. De Mijn key staat op de binnenkant van de band, die om de Mijn Bullet journal zit, die ik er echter afgehaald heb. Wat je natuurlijk wel kunt doen, is dit stukje van de band afknippen en in je Bullet journal plakken.

In Mijn Bullet journal staan al verschillende dingen voorgedrukt. Zo heb je op de eerste pagina bovenaan heel  klein qoute staan, dus hier heb ik dan ook maar gebruik van gemaakt en een toepasselijke quote geschreven. Zo blijf ik ook nog een beetje oefenen met het handletteren.


Hierna staat de Index voorgedrukt. Eigenlijk houdt dit dus in dat bovenaan de pagina heel klein Index gedrukt staat. Maar ik vind dit heel logisch dus heb ik hier ook een begin gemaakt voor de index.

Ook staat er een jaarkalender in voorgedrukt, echter deze vind ik persoonlijk te klein, en ga ik dus niet gebruiken. Ik heb sowieso niet zo’n heel klein handschrift en om dan in zo’n klein hokje 30 of 31 cijfers te gaan priegelen, wordt beslist geen succes.
Ook is er een doelen of skills wiel gedrukt, echter wat hier precies de bedoeling van is, is voor mij, als beginnende bullet journal gebruiker niet echt duidelijk, en ook in de Crash Course word ik er niet veel wijzer van. Dus weer een pagina die ik helaas oversla.

Hierna ben ik wel echt aan mijn bullet journal begonnen. Met een jaarkalender. Hier heb ik voornamelijk verjaardagen opgeschreven. Wellicht dat ik zo geen verjaardagen meer ga vergeten.

Hierna werkt het voor mij het makkelijkste om gewoon weekplanning te maken. Hier gebruik ik op dit moment 2 pagina’s voor. Aan een kant schrijf ik de dagen van de week met de afspraken of planning die ik heb. Aan de rechterkant, schrijf ik dan hoeveel tijd ik geslapen heb, aangezien ik nogal problemen met slapen heb, en ik hier mijn Fitbit o.a. ook voor gebruik. Ik houd er het aantal stappen in bij per dag. En wat we eten. Zo kan ik altijd terug kijken wat we gegeten hebben, voor als we weer eens een keer niet weten wat we moeten eten. 🙂 Ook heb ik hier nog een klein plekje voor “To do” dingen. Die niet op een vast moment hoeven maar wel in die week moeten gebeuren. Dit werkt voor mij tot nog toe erg prettig. En ik merk nu al dat dit idealer is als een gewone agenda.

En dan komt mijn eerste lijstje. Boeken die ik graag nog wil lezen. Ik ben daarin wel altijd erg volledig. Ik schrijf er ook altijd uitgever en verschijningsdatum bij. Want hierin ben ik nogal een chaoot. Dit vergeet ik nog wel eens. Alleen zoals je ziet hier heb ik reeds een schrijffout gemaakt. Dit ergerde me wel even, maar heb nu zoiets, het hoort erbij.


Ook heeft Mijn Bullet journal 3 handige touwtjes in verschillende kleuren, die ik dus bij de week die nu bezig is leg, bij mijn favoriete lijstje en bij de jaarkalender heb zitten. Zodat ik makkelijk de verschillende pagina’s terug vind. Wat ik persoonlijk jammer vind, is dat er verschillende dingen voorgedrukt zijn, zoals jaarplanner en doelen/skills, echter, wat ik persoonlijk wel graag voorgedrukt had gezien zijn de paginanummers. Nu ben je op iedere pagina een nummertje aan het schrijven. Dit is iets wat heel veel zou schelen als dat al voorgedrukt was geweest. Verder ben ik erg tevreden met Mijn Bullet journal, die mooi open blijft liggen als je hem even goed openbuigt, en de rug breekt dan niet maar buigt mooi mee. Ik zal deze Mijn Bullet journal nog met veel plezier blijven gebruiken.

De Mijn Bullet journal is verkrijgbaar in 4 verschillende versies.

Deze Mijn Bullet journal is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge