Mijn Bullet dagboek

Van Deltas uitgevers ontving ik “Mijn bullet dagboek” om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik Deltas uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over deze Mijn bullet dagboek: Een bullet dagboek of Bullet Journal® is een to-dolijst, agenda en dagboek in één. Het is een systeem om jezelf te organiseren dat je helemaal kunt aanpassen aan jouw persoonlijke behoeften. Vanaf nu kun je alles wat je moet doen en onthouden mooi bundelen in één notitieboek zodat je niets meer vergeet! 

Ik was erg benieuwd naar deze Mijn bullet dagboek. Toen ik hem binnen kreeg, was ik meteen blij verrast over de stevige kaft. Dit geeft deze bullet journal voor mijn gevoel meteen een luxere uitstraling. Als je Mijn bullet dagboek open klapt zie je vooraan meteen een korte uitleg. Dus mocht je nog niet bekend zijn met een bullet journal dan worden de eerste stappen je uitgelegd, zodat je niet zomaar in het diepe hoeft te springen. Dat is op zich wel fijn, vind ik persoonlijk, al is er ondertussen online ook een hele hoop over te vinden.

Bij de index hebben ze, heel opvallend, lijntjes papier gebruikt, terwijl je voor de rest alleen maar papier met stippen kunt vinden. Toch vind ik dit ook wel prettig. Ik heb besloten, dat ik in de index niet meer alles ga invullen. Ik vul de weken niet meer in de index in. Aangezien ik daar eigenlijk alleen de lopende week op kijkt. Ik vul in de index de maandoverzichten en de lijsten in, zodat je deze makkelijk terug vindt.

Ik vind het echt super handig om naast je agenda ook andere dingetjes te noteren in je bullet journal. Zoals lijstjes, dingen die echt gedaan moeten worden, maar waar geen vaste dag voor staat, enz.

Ik ben begonnen met een jaarkalender. Daar heb ik voornamelijk de verjaardagen van familie en vrienden in ingevuld.

Ik begin iedere maand met een maandplanning. Waar ik de afspraken, geplande taken, verjaardagen en dergelijke in zet. En een lijstje met dingen die echt deze maand gedaan moeten worden. (Ik kan niet altijd door blijven schuiven 🙂 ).


Ik maak sowieso mijn weekplanning in de “Mijn bullet dagboek”. Door de puntjes op het papier, is dit heel makkelijk uit te werken, en heb je minder snel last van scheve lijnen. Dat is echt wel fijn. Daarnaast kun je zo makkelijker een verdeling maken. Ik heb besloten om op een pagina de weekplanning te maken en op de andere pagina, de dingen die ik nog belangrijk vind om bij te houden. Tot nog toe zijn dat mijn To do lijstje, en mijn stappen die ik per dag loop. Sinds ik mijn Fitbit Charge HR heb, houd ik dagelijks mijn stappen bij en probeer ik toch 10.000 stappen te halen.Dus dat ga ik ook bijhouden. Dit kan natuurlijk wekelijks veranderen en aangevuld worden. Dit vind ik het voordeel van Mijn bullet Dagboek. Je maakt iedere keer je eigen weekplanner, en kunt dus ook dingen weglaten of toevoegen. Hierdoor kun je hem steeds verder aanpassen aan je eigen wensen.


Ook ga ik verschillende lijstjes bijhouden. Zo ben ik nu bij aan het houden hoeveel en welke boeken ik dit jaar gelezen heb. Natuurlijk houd ik dit ook wel online bij. Maar doordat je het nu op papier ziet, valt het veel meer op, hoeveel het eigenlijk is.


Ik wil, zodra de pagina vol is, onderaan aan de pagina een pijltje zetten met het pagina nummer waar ik verder ga met de lijst. Zodat ik in de index alleen maar de eerste pagina neer hoef te zetten waar de lijst begint, en het verder eigenlijk doorverwijst door pijltjes.

Ik ben echt erg enthousiast over deze Mijn bullet dagboek. Het heeft een luxe uitstraling en door de mooie afwerking, onder andere een elastiek om hem netjes dicht te houden, is het ook een leuke eyecatcher om op je bureau neer te leggen. Ik zal nog regelmatig mijn bullet dagboek gebruiken.

Gegevens van Mijn bullet dagboek:
Titel: Mijn bullet dagboek
Uitgever: Deltas uitgevers
Aantal pagina’s: 240
EAN code:9789044749281
Prijs: € 14,99

Deze Mijn bullet dagboek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge