Mijn bakrecepten en desserts


Zoals de meesten van jullie wel weten, ben ik graag bezig met bakken en dingen uitproberen. En wat is er dan handiger dan je eigen bakrecepten en lekkere toetjes te kunnen opschrijven in je eigen receptenboek. Hier heeft Deltas uitgevers nu een handig boek voor op de markt gebracht, namelijk het boek “Mijn bakrecepten en desserts”. Ik mocht dit boek uittesten en wil Deltas uitgevers hier dan ook hartelijk voor bedanken.

Wat zegt de uitgever over dit boek?

In deze praktische organizer kun je al je favoriete bakrecepten en andere zoetigheden op één plek noteren en bewaren. Van het recept voor die heerlijke cheesecake die je onlangs van een vriendin kreeg tot jouw eigen geheime recept voor brownies. Eenvoudig ingedeeld in rubrieken, zoals taarten, koekjes, brood of quiches, en met handige tabs zodat je het recept dat je zoekt in een mum van tijd kunt terugvinden. Op die manier wordt dit receptenboek een onmisbaar naslagwerk met alleen maar de allerbeste recepten. Een must voor iedere thuisbakker!

Indeling

Deze organizer is opgedeeld in verschillende rubrieken. De rubrieken vind je handig terug doordat iedere rubriek vooraf wordt gegaan door een tab.

De rubrieken zijn opgedeeld in Taarten, Cakes, Klein gebak, Koekjes, Andere desserts, Croissants & co, Brood & Broodjes en Quiches en pizza’s. Hierdoor kun je dus een veelvuldigheid aan baksels in je organizer kwijt. En dat is ideaal. Want je kunt nooit genoeg bakrecepten hebben vind ik.

Hoe is de receptenpagina opgebouwd?

Iedere rubriek is eigenlijk hetzelfde opgebouwd. Je hebt bovenaan staan “Recept voor” , waar je dus voldoende ruimte hebt om de naam van je recept op te schrijven. Zo zie je in een oogopslag welk recept het is.
Links eronder kun je in een gekleurd vak de ingrediënten plaatsen. Dit vak had wat mij betreft wel iets breder gemogen. Deze vind ik nu soms wel iets aan de smalle kant. Ik merk soms, dat ik wel 3 regels nodig heb om een ingrediënt op te schrijven. Wel heb ik tot nog toe altijd genoeg ruimte gehad om de ingrediënten op te schrijven.  Maar nu heb ik natuurlijk ook niet het kleinste handschrift. Naast de ingrediënten kun je omschrijven hoe je het recept maakt. Hier heb je, vind ik, wel meer dan genoeg ruimte voor.  Links onderaan de pagina kun je nog invullen hoeveel stuks je kunt halen uit dit recept. Bijvoorbeeld bij een recept van cupcakes 24 cupcakes. De voorbereidingstijd en de baktijd. Dit vind ik vaak lastig invullen, omdat ik dit nooit zo precies invul. Rechts onderaan kun je nog een beoordeling aan het recept geven door middel van taartjes. 5 taartjes is natuurlijk een toprecept. Ook dit vul ik persoonlijk niet in, omdat de recepten die ik opschrijf eigenlijk allemaal goed vind, anders schrijf ik ze natuurlijk niet op. 🙂

Iedere rubriek heeft een eigen kleurtje. Hierdoor vind je snel je recepten terug. En weet je ook zelf snel onder welke rubriek het recept valt. Dit vind ik zelf erg leuk, omdat dit deze organizer een vrolijk geheel geeft. Zo heb ik bijvoorbeeld een recept uit de rubriek cake (roze) en een recept uit de rubriek taart (Oranje) hieronder geplaatst. Dit ziet er toch vrolijk uit. 🙂

Mijn mening

Mijn mening heb je al gedeeltelijk hierboven kunnen lezen, maar wat mij vooral opvalt aan deze recepten organizer is de goede kwaliteit. De cover is een hardcover. Die dus ook makkelijk schoon te houden is, dit is wel zo handig tijdens het bakken, hoe snel knoei je dan niet op het aanrecht. En het papier is van een dikke stevige kwaliteit. Waardoor het papier zich volgens mij ook erg goed houdt, ook na veelvuldig gebruik.

Ook blijft deze recepten organizer tijdens het gebruik goed openliggen, door de ringband die in het midden zit. Doordat alles op een pagina staat, kun je tijdens het bakken heel makkelijk tussendoor kijken wat je nodig hebt.


Het is een vrolijke recepten organizer. Van bakken alleen word je al vrolijk, maar met deze organizer word je nog eens extra vrolijk. Zoek je een receptenorganizer voor je bakrecepten? Dan raad ik je deze zeker aan.

Deze receptenorganizer voor je bakrecepten is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge