Michael Robotham – Verwachting

Van uitgever Cargo ontving ik het boek “Verwachting” geschreven door Michael Robotham om het te lezen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik uitgever Cargo hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Het leven dat ze wil, is niet van haar.

Agatha en Meghan zijn allebei zwanger en leven in dezelfde stad. Maar dat is dan ook het enige dat hen bindt. Meghan leidt haar perfecte leven met liefhebbende man en prachtige kinderen, terwijl Agatha na een zware werkdag wanhopig bij de telefoon zit te wachten op een berichtje van haar vriend, de vader van haar aanstaande kind.
Toch worden de beide vrouwen vriendinnen en steunen ze elkaar tijdens hun zwangerschap. Terwijl Agatha een leven verzint dat mooier is dan de werkelijkheid, is ook Meghan niet zo perfect als ze lijkt; ze probeert zaken geheim te houden voor haar man. Al snel zullen de levens van de twee vrouwen op een gevaarlijke manier met elkaar verknoopt raken, tot er geen weg terug meer is.

Meghan leidt een perfect leven met haar perfecte man en haar zoontje en dochter. Een perfect gezin. Nu blijkt ze zwanger van hun derde kindje. Ook Agatha is zwanger. En woont in dezelfde stad als Meghan. Maar het leven van Agatha is niet zo perfect als dat van Meghan. Agatha hoopt wanhopig dat haar vriend contact opneemt, hij is tenslotte de vader van haar aanstaande kind. Meghan en Agatha komen met elkaar in elkaar in contact en worden vrienden. Agatha maakt haar leven mooier dan het is. Maar ook Meghan houdt dingen verborgen. De levens van beide vrouwen worden onherroepelijk met elkaar verbonden. Is er nog een oplossing?

Het verhaal op de achterflap klonk veelbelovend dus ik begon vol verwachting aan dit boek. Ik verwachtte een spannend boek vol plotwendingen. Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit Meghan en Agatha. Het boek heeft korte hoofdstukken. Wat ik zelf altijd wel erg prettig vind. Hierdoor kun je soms tussendoor snel een hoofdstuk lezen. Echter de spanning vond ik niet echt aanwezig in het boek. Er kwamen naar mijn gevoel nogal wat dingen voorbij die ik redelijk ongeloofwaardig vond. Op zich heeft Robotham een goed idee bedacht, alleen de uitwerking had naar mijn idee wat beter gekund. Agatha kwam op mijn heel kinderlijk over. Nu kan dit bewust gedaan zijn om het verhaal beter en geloofwaardiger te krijgen, echter dit riep bij mij ook wel wat irritatie op, omdat ik me niet kan voorstellen dat de partner zich zo zou laten behandelen. Op het eind kreeg het boek toch nog iets van spanning en had ik het gevoel dat ik verder wilde lezen om erachter te komen hoe het nu zou aflopen. Echter bleef ik toch met een iets onverzadigd gevoel achter en had ik een ander einde schokkender en beter gevonden. Nu bleef het einde ook een beetje door dobberen, zoals een groot deel van het verhaal gedaan heeft.

Gegevens van dit boek:
Titel: Verwachting
Auteur: Michael Robotham
Uitgever: Cargo
Aantal pagina’s paperback: 416
Aantal pagina’s E-book: 416
ISBN paperback: 9789023489009
ISBN E-book: 9789023472919
Prijs paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge