Michael Connelly – De nachtploeg

Ik werd een tijdje terug spontaan verrast door uitgeverij Boekerij met het boek “De nachtploeg” geschreven door Michael Connelly. Toen ik gelezen had, waar het boek over ging, wist ik het zeker, ik moest het boek lezen. Hier wil ik uitgeverij Boekerij dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van het boek: Michael Connelly is onovertroffen in het vlijmscherp neerzetten van geloofwaardige personages.
Een spannende standalone met een nieuw personage: een jonge vrouw probeert zich te bewijzen als detective bij de politie van Los Angeles.
Renée Ballard, een veelbelovende detective bij de politie van Los Angeles, had de moed een van haar superieuren aan te klagen voor seksuele intimidatie. Nu draait ze voor straf de nachtdiensten in Hollywood, waarbij ze steeds alleen maar het begin van een zaak meemaakt, die ze ’s ochtends tot haar frustratie over moet dragen aan haar overdag werkende collega’s.
Maar op een nacht wordt ze geconfronteerd met twee zaken die ze niet kan en wil loslaten. Ondanks de waarschuwingen van haar partner werkt ze overdag aan de oplossing, terwijl ze ’s nachts gewoon door blijft werken. Als blijkt dat de twee misdaden met elkaar verbonden zijn, wordt het tot haar afschuw wel heel persoonlijk. Ze zal erg sterk in haar schoenen moeten staan om haar geliefde baan te behouden.

Cover

Op de cover zien we een vrouw, die door een verlaten parkeergarage of hal loopt. Ze loopt van ons weg en richting een fel licht. In een kleine letters staat onderaan “Misdaad slaapt nooit. Net als Detective Renée Ballard.” De cover spreekt me niet echt aan. Ik vind hem erg donker en ik denk dat ik er in de winkel zo langs gelopen zou zijn.

De auteur
Michael Connelly wilde op jonge leeftijd al schrijver worden en hij ging dan ook journalistiek studeren met als bijvak “Creatief schrijven”. Connelly werd als misdaadverslaggever genomineerd voor de Pulitzerprijs. Connellys boeken hebben alle belangrijke thrillerprijzen gewonnen en wereldwijd zijn er al meer dan 60 miljoen boeken van zijn hand verkocht.
Het verhaal

Renée Ballard is detective bij de politie van Los Angeles. Doordat ze een van haar superieuren heeft durven aanklagen wegens seksuele intimidatie en deze klacht ongegrond verklaard is, is ze in de nachtdienst beland op bureau Hollywood. Doordat ze alleen maar nachtdienst draait, maakt ze altijd alleen het begin van een zaak mee. Aan het eind van haar dienst moet ze de zaken van de nacht altijd overdragen en is het voor haar afgelopen. Echter op één nacht krijgt ze twee zaken die haar bezig blijven houden en die ze niet zomaar naast zich neer kan leggen. Ondanks dat haar partner haar waarschuwt blijft ze deze zaken onderzoeken. Op een bepaald moment wordt het echter heel persoonlijk. Zal ze het overleven en haar baan kunnen houden bij de politie?

Mijn mening

Het boek begint meteen druk. Je valt meteen midden in drie verschillende zaken. Hier horen dan ook een hoop personages bij. In het begin ben ik hierdoor soms het spoor wat bijster en moet ik stukjes dubbel lezen om te achterhalen wie wie is. Meteen in het begin leer je Ballard al goed kennen. Het is een gedreven en fanatieke rechercheur, die behoorlijk eigenwijs is. Ze bijt zich vast in twee zaken en doet hier ook onderzoek naar in haar vrije tijd. Ook komt ze uren vroeger naar haar werk, maar hier kijkt blijkbaar niemand gek van op. Dit vond ik soms een beetje ongeloofwaardig. Zo kwamen er vaker dingen terug, waarbij ik wel eens dacht.. “hmmm wel een beetje overdreven”. Maar ondanks deze overdreven stukjes, wilde ik wel verder lezen en was ik toch gecharmeerd van de hoofdpersoon Renée Ballard. Dit was voor mij de eerste kennismaking met Michael Connelly en ik zal zeker weer een boek ter hand nemen waar Renée Ballard de hoofdrol speelt.

Gegevens van dit boek:
Titel: De Nachtploeg
Auteur: Michael Connelly
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s Paperback: 368
Aantal pagina’s E-book: 400
ISBN Paperback: 9789022583500
ISBN E-book: 9789402310849
Prijs Paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge