Melissa Skaye – Virtuele tango


Informatie die te lezen is op de achterflap: Sanne Philips en Luca Borra, rechercheurs van politie Hoorn, staan voor een raadsel. De dader lijkt onzichtbaar en de doodsoorzaak niet te achterhalen. De slachtoffers hebben allen op een advertentie gereageerd, waardoor de recherche haar aandacht richt op de mysterieuze man die zich hierachter schuilhoudt. Maar wat is de betekenis van de zwarte roos die bij elk slachtoffer wordt gevonden? Zodra blijkt dat de vrouwen voor hun dood een date met vermoedelijk dezelfde man hebben gehad, is de recherche van mening dat het hier de dader betreft, of dat er door twee daders onder één hoedje wordt gespeeld. De situatie wordt nog dramatischer als Faith Binet, een meisje van vijftien, verdwijnt. De tijd dringt en de race tegen de klok begint om Faith levend terug te vinden, voordat er nog meer doden vallen…
Ik had de boeken uit de VT-reeks van Melissa Skaye al een hele lange tijd op mijn nog-te-lezen-lijst staan. En nu had ik echt zoiets, ik ga het lezen ook, kan gebeuren wat wil.

De cover laat een jonge vrouw zien, die in een rode roos verwerkt is. Op de voorgrond staat een zwarte roos. De rozen die verwerkt zijn in de cover spelen een belangrijke rol in dit verhaal. Als je het verhaal gelezen hebt, snap je de cover helemaal. Echter had ik in het begin zoiets dit is een roman, en zou ik deze cover niet zo snel aan een thriller linken.

Virtuele tango is het thriller debuut van Melissa Skaye. In dit eerste deel uit de VT-reeks leren we Sanne Philips en Luca Borra kennen, beiden rechercheur bij de Politie Hoorn. De spanning begint al meteen goed in de proloog. Door een verhaal van een vrouw die misbruikt wordt door haar stiefbroer in 1995.

Dan springt het verhaal 15 jaar vooruit en leer je een hoop andere personen kennen. Hier had ik in het begin wel wat moeite mee, wie is nu wie. Maar dit ging na even doorlezen toch wel goed. De spanning blijft eigenlijk het hele boek aanwezig en zakt nergens weg. Hierdoor werd het soms erg moeilijk om het boek weg te leggen. Je wilt iedere keer toch weer weten hoe gaat het nu verder. En hoe zit het nu in elkaar.

Wat ik me heel lang bleef afvragen “wat heeft het misbruik van 15 jaar geleden in godsnaam met het verhaal te maken?” Dit wordt echter heel erg duidelijk aan het einde van het boek. Het boek zit echt goed in elkaar.

Melissa Skaye heeft dit echt goed uitgedacht. Ik ga zeer binnenkort ook deel 2 en 3 van de VT Serie lezen, want ik ben onder andere wel benieuwd, hoe het verder gaat tussen Sanne en Luca. Want dat er een bepaalde spanning was tussen hun merkte je duidelijk op uit het verhaal. En natuurlijk ben ik benieuwd of deel 2 en 3 net zo spannend zijn als dit eerste deel uit deze serie.

Gegevens van dit boek:
Titel: Virtuele tango
Auteur: Melissa Skaye
Uitgever: Ellessy
Aantal pagina’s Paperback: 351
Aantal pagina’s E-book: 272
ISBN Paperback: 9789086602179
ISBN E-book:9789492025234
Prijs Paperback: € 19,95
Prijs E-book: € 9,50

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge