Melissa Skaye – Verminkte toekomst

Van LetterRijn ontving ik het boek “Verminkte toekomst” geschreven door Melissa Skaye om te lezen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik LetterRijn hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: De moeder van Sanne Philips verdwijnt spoorloos als haar dochtertje nog maar tien jaar oud is. Sanne groeit op bij haar grootouders en kiest later voor het beroep van rechercheur, mede ingegeven door die eerdere verdwijning.
Vierentwintig jaar later ontvangt Sanne een envelop met daarin de ketting die ze haar moeder kort voor de verdwijning gaf. Op advies van paragnost Will de Jager duikt ze in het verleden en daarbij stuit ze op een hele reeks verdwenen jonge vrouwen. Het onderzoek dat volgt, levert in eerste instantie meer vragen dan antwoorden. Leeft Sannes moeder nog? Waar is ze dan al die jaren geweest? Wie heeft de ketting verstuurd?
Een melding over mogelijke kindermishandeling en een nieuwe vermissing van een vrouw, slokt bijna alle tijd van de rechercheur op. Sanne zet haar zoektocht door en wordt daarbij geholpen door haar collega Luca Borra en paragnost Will.

Verminkte toekomst is het vierde deel uit de VT-reeks van Melissa Skaye. Ik heb de drie eerdere delen Virtuele tango, Verboden tranen en Verleden tijd natuurlijk ook gelezen en door het open einde van Verleden tijd, was ik erg nieuwsgierig naar het vervolg.

De moeder van rechercheur Sanne verdwijnt als Sanne nog maar tien jaar oud is. Sanne groeit op bij haar opa en oma. Ze besluit in haar latere leven bij de politie te gaan, mede door de verdwijning van haar moeder. Vierentwintig jaar na de verdwijning van haar moeder krijgt Sanne een envelop met de ketting van haar moeder. Deze heeft ze zelf vlak voor de verdwijning aan haar moeder gegeven. Paragnost Will de Jager adviseert Sanne om in het verleden te duiken. Hierdoor ontdekt Sanne een hoop jonge vrouwen die in de loop der tijd verdwenen zijn. Hierdoor krijgt Sanne steeds meer vragen. Leeft Sanne’s moeder toch nog? Een nieuwe vermissing en een geval van mogelijke kindermishandeling zorgen er voor dat Sanne weinig tijd over houdt. Toch zet Sanne haar zoektocht voort met de hulp van haar collega Luca Borra en paragnost Will de Jager.

De cover van het boek vind ik jammer genoeg niet zo bij de rest van de serie passen. Ik weet dat Melissa van uitgeverij gewisseld is, en dat daardoor ook de cover verandert, maar toch blijf ik het jammer vinden. Op de cover zie je een boom in een zanderige omgeving. Hier doorheen zie je prikkeldraad lopen. De boom snap ik nog wel, maar het prikkeldraad vind ik niet echt bij het boek passen, daar had stroomdraad beter gepast, maar dat is natuurlijk minder duidelijk zichtbaar te maken. Op basis van de cover zou ik dit boek niet opgepakt hebben in de winkel en zou ik hier waarschijnlijk zo langs gelopen zijn.

Melissa Skaye is het weer gelukt. Wat meteen opvalt is dat dit boek ook heel goed los te lezen is. Als je de andere delen niet gelezen hebt, of niet meer weet waar de andere delen over gaan, is dat geen enkel probleem. Dingen uit het verleden worden goed uitgelegd, waardoor dit ook erg goed als standalone te lezen is. Maar dit raad ik je af, de boeken zijn gewoon te goed om niet te lezen. Dat is zonde. 🙂

In Verminkte toekomst krijg je twee verhaallijnen. Van Sanne en van Emma. Dit is duidelijk te onderscheiden en komt aan het einde ook erg mooi samen. Dit is wel het meest gruwelijke deel uit de VT-serie, maar voor mij nergens te gruwelijk. Wellicht dat ik ook wel iets gewend ben, door de vele thrillers die ik gelezen heb. Ik denk dat tere zieltjes hier wellicht soms wat moeite mee hebben, maar ik denk dat diegene te weinig thrillers gelezen hebben dan. 🙂

Melissa Skaye heeft een manier van schrijven waardoor je de dingen die gebeuren ook levendig voor kunt stellen. Dit vind ik erg goed van haar en dat kan echt niet iedere schrijver. Hierdoor kan ik me ook altijd erg goed in het boek inleven. Het boek heeft wel het nadeel dat je steeds verder wilt blijven lezen… Dus het kost je wel wat nachtrust als je pech hebt.

Gegevens van dit boek:
Titel: Verminkte toekomst
Auteur: Melissa Skaye
Uitgever: Letterrijn
Aantal pagina’s paperback: 300
Aantal pagina’s E-book: 232
ISBN paperback: 9789491875403
ISBN E-book: 9789491875410
Prijs paperback: € 17,50
Prijs E-book: € 5,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge