Melissa Skaye – Verknipte tegenstander

Aangezien ik erg enthousiast ben over de VT-serie van Melissa Skaye wist ik natuurlijk al een tijdje dat Melissa bezig was met deel vijf uit deze serie. Dus toen ik een mailtje van uitgeverij LetterRijn ontving of ik een recensie-exemplaar wilde ontvangen van dit boek, was ik meteen enthousiast. Ik wil uitgeverij LetterRijn dan ook hartelijk bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: De Hoornse rechercheurs Sanne Philips en Luca Borra worden geconfronteerd met een aantal zaken die buiten hun jurisdictie vallen. Dat begint met de vondst in een bos in Friesland van lichaamsdelen die daar al jaren blijken te liggen.
Als in Amersfoort de vrouw en de dochter van een vriend van Luca’s broer Gianni verdwijnen en enig spoor ontbreekt, vraagt hij Luca om hulp.
Sanne wil het verleden achter zich laten. Ze wordt, net als collega Luca en paragnost Will de Jager, onaangenaam verrast als de tentakels van dat verleden zich uitstrekken naar het heden.


Cover

De cover is in dezelfde stijl als de cover van Verminkte toekomst. Op deze cover zien we de vingers van een hand. Met op de wijsvinger een duif. In de lucht fladdert ook nog een duif. De cover is geheel turquoise-kleurig.  De hand loopt door naar de achterkant van de cover. En op deze arm zie je ook nog duiven. Wat deze duiven voor betekenis hebben.. Wellicht het vrijheidsgevoel? Ik weet het niet, maar de cover spreekt mij helemaal niet aan. Hij zou me wellicht opgevallen zijn, omdat deel vier uit deze reeks ook turquoise-kleurig was en ik deze serie gewoon heel goed vind en ik daarom dan ook deel 5 opgepakt zou hebben. Maar alleen op de cover? Nee, dan zou ik zo langsgelopen zijn.

De auteur

Melissa Skaye (1972) is auteur van de VT-thrillerreeks: Virtuele tango, Verboden tranen, Verleden tijd en Verminkte toekomst. Verknipte tegenstander is het vijfde deel met rechercheurs Sanne Philips en Luca Borra in de hoofdrol. Ook is zij auteur van de thriller In onschuld en van de fantasyreeks Jeremy Jago. Samen met J. Sharpe schreef zij de thriller Meedogenloos. Ze heeft in diverse bundels korte thrillerverhalen gepubliceerd. Melissa woont samen met haar man en twee kinderen in Hoorn.

Het verhaal

Sanne Philips en Luca Borra krijgen te maken met een aantal zaken die niet binnen hun district vallen. Gianni, de broer van Luca vraagt hun om hulp. De vrouw en dochter van zijn beste vriend zijn vermist.
Ook worden er verschillende lichaamsdelen gevonden in een bos in Friesland. Deze blijken hier al heel wat jaren te liggen.

Sanne wil het verleden laten rusten en achter zich laten. Maar ze wordt, net als Luca en paragnost Will verrast. En daar zijn ze echt niet blij mee. Gaat het verleden hun inhalen of kunnen ze er nu definitief mee afrekenen?

Mijn mening

Melissa Skaye heeft een erg toegankelijke schrijfstijl. Het verhaal leest altijd makkelijk weg en dat vind ik altijd wel een pluspunt. Dat is bij ‘Verknipte tegenstander’ ook weer het geval. Je hebt twee verhaallijnen. Aan de ene kant het verhaal van Sanne en aan de andere kant het verhaal van Tys.

De verhaallijnen lijken in eerste instantie niks met elkaar te maken te hebben, maar Melissa heeft in het verleden al bewezen dat ze ingewikkelde verhaallijnen naadloos bij elkaar laat komen. Dit lukt haar iedere keer weer en ook deze keer lukt haar dit weer, zonder dat het verhaal ongeloofwaardig wordt. Wel had ik deze keer dat ik bepaalde dingen al aan zag komen of al eerder door had. Dit is me bij eerdere boeken van Skaye nog niet gebeurd. Echter dit maakte voor de spanning verder niet uit, want die was gedurende het hele verhaal voldoende aanwezig, waardoor ik ook tijdens de nachtelijke uurtjes door moest lezen.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie, nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Verknipte tegenstander
Auteur: Melissa Skaye
Uitgever: LetterRijn
Aantal pagina’s Paperback: 290
ISBN Paperback: 9789491875649
ISBN E-book: 9789491875656
Prijs Paperback: € 17,50
Prijs E-book: € 5,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge