Melissa Skaye – Verborgen tralies

We kregen van uitgeverij LetterRijn een persbericht over het nieuwe boek ‘Verborgen tralies’ geschreven door Melissa Skaye. Aangezien ik de voorgaande delen van de VT-serie ook met veel plezier gelezen had, hoefde ik niet lang na te denken. Deze wilde ik ook lezen. Dus meteen terug gemaild en nog voor de verschijningsdatum viel het boek op onze deurmat. Hier willen we uitgeverij LetterRijn uiteraard hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Op 15 november 2017 verdwijnt Aisha Vermeulen, de vriendin van rechercheur Luca Borra, spoorloos. Ondanks alle hulp die hij van zijn collega Sanne Philips, de recherche en paragnost Will de Jager krijgt, blijft ze onvindbaar. Haar kinderen zijn ontroostbaar, maar geven de moed niet op. Luca raakt in een depressie waaruit niemand hem weet te krijgen. Tot Franka Catini, een goede vriendin van Sanne, vier jaar later eveneens verdwijnt.

De cover

De cover is in sepia tinten en is de zee met de volle maan op te zien. Op de voorgrond ligt een bootje. De cover is eenvoudig maar hierdoor trekt hij wel juist mijn aandacht. Ik vraag me af wat dit bootje voor betekenis heeft. En ik zou dit boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel, vooral ook omdat hier de naam van Melissa Skaye op staat.

De auteur

Melissa Skaye (1972) is auteur van de VT-thrillerreeks: Virtuele tango, Verboden tranen, Verleden tijd, Verminkte toekomst, Verknipte tegenstander en Verzwegen trauma. Verborgen tralies is het zevende deel met rechercheurs Sanne Philips en Luca Borra in de hoofdrol. Ook is zij auteur van de thriller In onschuld en van de fantasyreeks Jeremy Jago. Ze heeft in diverse bundels korte thrillerverhalen gepubliceerd. Melissa woont met haar man en twee kinderen in Hoorn.

Het verhaal

Aisha Vermeulen, de vriendin van rechercheur Luca Borra, is op 15 november 2017 spoorloos verdwenen. Ondanks alle zoektochten en de hulp van collega Sanne Philips, paragnost Will de Jager en zijn collega’s van de recherche is er nergens een spoor van haar te vinden. De twee kinderen zijn ontroostbaar, maar blijven hoop houden. Ze hebben een Facebookpagina opgezet en trekken iedere kleine tip na. Luca daarentegen wordt depressief en niemand weet hoe ze hem uit deze depressie moeten krijgen. Dan verdwijnt Franka Catini, een goede vriendin van Sanne, plotseling en dat zorgt er voor dat Lucca toch in actie komt.

Mijn mening

De voorgaande delen van de VT-serie heb ik stuk voor stuk verslonden. Want Skaye weet echt hoe ze een thriller geloofwaardig neer moet zetten. Dus het duurde mij te lang voor ik aan dit zevende deel kon beginnen. In dit zevende deel is de vriendin van rechercheur Luca Borra vermist. Luca kennen we natuurlijk al van de voorgaande delen en in dit deel speelt hij een iets andere rol. Doordat zijn vriendin al jaren vermist is, is hij niet meer in staat om te werken en wat collega Sanne ook probeert, het lukt haar niet om hem uit die dip te krijgen. Maar dan verdwijnt Franka, een goede vriendin van Sanne, zou Luca hiermee weer een beetje zijn oude ik worden? Ook krijgen ze uiteindelijk een tip waar Aisha zou kunnen zitten en hierdoor maken we zelfs een uitstapje over de landsgrenzen.

Eenmaal begonnen met lezen, moest ik er even inkomen, want ik miste, ten opzichte van het vorige deel een aantal jaren en had even het gevoel dat ik ergens een deel gemist had, maar ik wist zeker dat dit niet het geval was, want hiervoor vind ik deze serie te goed. Echter eenmaal doorlezend, viel dit gemis weg en werden de missende jaren ingevuld. Gelukkig.

De verhaallijn wordt verteld vanuit verschillende personages, o.a. vanuit Sanne, Luca en Aisha als ze net verdwenen is. Ook komt er een onverwacht personage aan het woord. Dit zorgt ervoor dat de personages voldoende diep uitgewerkt zijn en ze geloofwaardig neergezet zijn. Wel had ik soms het gevoel dat er iets te veel toevalligheden bij de zoektocht waren, echter dat is Skaye vergeven, want het verhaal zit, zoals we gewend zijn van haar, weer erg goed in elkaar. Vooral de toevoeging van het Stockholmsyndroom vond ik een goede toevoeging, doordat Aisha al zolang vermist is, vond ik het passend dat Skaye dit stukje toegevoegd heeft en zich naar mijn gevoel ook echt verdiept heeft in hoe het Stockholmsyndroom werkt.

Het verhaal is opgebouwd met korte hoofdstukken en door de toegankelijke en eenvoudige schrijfstijl van Skaye vlieg je echt door het verhaal heen en blijf je lezen. Hierdoor denk je iedere keer ‘Oh nog even één hoofdstuk’ en voor je het weet ben je alweer bij de ontknoping van het boek, helaas. Wat wel anders is ten opzichte van de voorgaand delen, is dat er een stuk minder lugubere gebeurtenissen zijn. Waar je voorheen altijd wist dat er een aantal lugubere gebeurtenissen stonden te gebeuren als je een boek uit de VT-serie ging lezen, is dit is ‘Verborgen tralies’ niet het geval. Dit verhaal speelt meer in op het psychologische aspect en is daarom op een andere manier luguber.

Het boek was in ieder geval weer veel te snel uit en ik heb weer erg genoten van dit zevende deel van de VT-serie. Van mij mogen Luca en Sanne zeer zeker nog een aantal zaken oplossen, want ik heb nog lang geen genoeg van dit rechercheurs-duo.

Ik lees Nederlands Challenge

Dit is het dertiende boek van dit jaar wat ik lees voor de ‘Ik lees Nederlands Challenge 2023’. Ik wil dit jaar minimaal 50 boeken gaan lezen die oorspronkelijk in de Nederlandse taal geschreven zijn. Mijn overzicht van de gelezen boek vind je hier. Wil je ook meedoen aan deze challenge? Lees er dan hier alles over.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

verborgen-tralies

Gegevens van dit boek:
Titel: Verborgen tralies
Serie: VT-reeks
Auteur: Melissa Skaye
Uitgever: LetterRijn
Aantal pagina’s paperback: 290
Aantal pagina’s e-book: 290
Verteller luisterboek: Eltjo Herder
Duur luisterboek: 10:35:00
ISBN paperback: 9789493192485
ISBN e-book: 9789493192607
ISBN luisterboek: 9789464496666
Prijs paperback: € 19,00
Prijs e-book: € 6,99
Prijs luisterboek: € 16,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Libris.
Dit boek is ook te lezen en te beluisteren via Kobo Plus en Storytel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge