Melissa Skaye – Verboden tranen

Na deel 1 van de VT serie “Virtuele tango” was ik erg nieuwsgierig naar het tweede deel uit deze serie. Dus na een aantal andere boeken gelezen te hebben begon het toch te kriebelen en moest ik gewoon dit tweede deel gaan lezen.

Informatie die te lezen is op de achterflap van het boek: Sanne Philips en Luca Borra, rechercheurs bij de politie Hoorn, staan voor een van de moeilijkste zaken uit hun carrière. In het tuinhuis van een groot landhuis worden vier lichamen ontdekt, waarvan twee in verre staat van ontbinding. Het motief van de dader is een mysterie. De oorspronkelijke bewoners van het huis, Max en Sophie Tildro, zijn om het leven gekomen bij een auto-ongeluk en de huidige bewoner, hun zoon Jack, is al ruim twintig jaar vermist. Zijn toenmalige partner Sarah is eveneens onvindbaar. De rechercheurs duiken in het verleden van Jack en Sarah en stuiten op een aantal onverklaarbare gebeurtenissen. Ondertussen krijgen Sanne en Luca te maken met een andere zaak, de vermissing van een oude vrouw. In eerste instantie lijkt dit een losstaande zaak, maar al snel rijst de vraag of deze vermissing verband houdt met de vier moorden. Sanne en Luca moeten alle zeilen bijzetten om te ontrafelen wat zich in het verleden heeft afgespeeld. 

Ik was al enthousiast over Virtuele tango waar we Sanne Philips en Luca Borra, rechercheurs bij de politie Hoorn, al hebben leren kennen. Hier werd de spanning al goed opgebouwd, echter in haar 2e boek uit de VT reeks wordt deze spanning nog beter. Je zit al vanaf het begin meteen goed in het verhaal. De proloog is al meteen gigantisch spannend en pas veel later in het verhaal wordt duidelijk wie diegene zijn uit de proloog.
De hoofdstukken zijn wisselend van perspectief. Sommige hoofdstukken spelen in het heden af, andere in het verleden. Dit is echter meteen duidelijk omdat dit boven de hoofdstukken staat aangegeven als we in het verleden lezen.

De hoofdpersonen zijn wederom goed uitgewerkt. We leren Sanne en Luca nog beter kennen. En de andere hoofdpersonen in dit boek zijn ook goed uitgewerkt,sommige personen blijven echter ietwat mysterieus, zoals Jack, maar dit past heel goed bij deze personage. Ik denk als Jack meer uitgewerkt was, had dit afbreuk gedaan aan het verhaal.

De schrijfstijl was erg eenvoudig. Melissa Skaye maakt geen gebruik van moeilijke woorden. Ze schrijft in korte hoofdstukken waardoor je iedere keer weer zoiets hebt “ach een hoofdstuk kan nog wel”. Want door de spanning in het verhaal wil je steeds verder lezen.

Ze heeft zich met dit 2e deel van de VT serie overtroffen en ik heb dan ook het 3e deel ook al klaar liggen om te gaan lezen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Verboden tranen
Auteur: Melissa Skaye
Uitgever: Ellessy
Aantal pagina’s Paperback: 364
Aantal pagina’s E-book: 290
ISBN Paperback: 9789086602445
ISBN E-book: 9789492025258
Prijs Paperback: € 19,95
Prijs E-book: € 9,50

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge