Melissa Skaye – In onschuld

Van LetterRijn uitgeverij ontving ik het boek “In onschuld” geschreven door Melissa Skaye om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik LetterRijn uitgeverij hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Yara de Best is een 31-jarige single, woonachtig in Hoorn, wiens leven op z’n kop komt te staan als ze op een dag wakker wordt in haar eigen achtertuin. Ze is bont en blauw, schaars gekleed en smerig en kan zich niet herinneren hoe ze daar terechtgekomen is.
Ze komt in contact met Kyle Hendriks, een oude bekende die hypnotherapeut is. Door middel van hypnose komt ze langzamerhand te weten wat haar voor gruwelijks is overkomen. Yara is door een vreemde in het donker gevangen
gehouden en gedwongen in haar verleden te duiken, terwijl ze het juist al jarenlang krampachtig probeert te negeren. Elke keer als haar ontvoerder Yara door middel van kernwoorden dwingt na te denken, krijgt haar losbandige leven betekenis.
De sleutel van haar lot ligt in het verleden en hangt samen met haar tot dan toe altijd best bewaarde, grootste geheim.

Gisteravond was de boekpresentatie van het boek  “In onschuld”, ik ontving het boek al voor verschijnen zodat ik vrij snel na verschijnen deze recensie kon plaatsen.

Ik kende de schrijfstijl van Melissa Skaye al door de VT-reeks die ze geschreven heeft. Dus toen ik hoorde dat Melissa Skaye een op zichzelf staande thriller uit ging brengen was ik hier heel nieuwsgierig naar. Het boek kregen we enkele weken voor de verschijningsdatum in de bus dus ik kon niet wachten om in het boek te beginnen te lezen. Echter was ik eerst nog bezig met een ander boek dat moest natuurlijk eerst uit.

De cover van dit boek laat een meisje zien wat in het gras ligt met iets van spinnenweb of iets dergelijks over zich heen. Ze heeft een kort jurkje aan. De cover spreekt me wel aan. Het geeft me een mysterieus gevoel doordat ik meteen het gevoel had er is iets met dit meisje.

Het boek bevat de quote ‘Wie zich het verleden niet herinnert, is gedoemd het opnieuw te beleven.’ George Santayana. Deze quote geeft eigenlijk heel goed weer, waar het boek over gaat. Yara wil haar verleden vergeten en iemand vind dat ze daarom verplicht moet worden er aan te denken. Deze iemand legt haar in het begin van het verhaal in het gras van haar achtertuin. Waar de hond van haar buurvrouw haar al vrij snel vind. Yara weet niet meer wat er gebeurd is en hoe komt ze in haar achtertuin terecht? Hier zal ze hoe dan ook achter moeten zien te komen. Gelukkig krijgt ze hierbij hulp uit onverwachte hoek. Wie wil haar iets aan doen?

Het verhaal leest lekker makkelijk weg. Je maakt soms sprongen terug in het verleden, echter dat wordt duidelijk aangegeven in het verhaal. Op een bepaald moment had ik wel door wie iets met de ontvoering van Yara te maken had en ik zat inderdaad goed met mijn gevoel, echter er kwam nog een verandering in het plot die ik absoluut niet aan zag komen. Dit maakte het verhaal voor mij extra goed. Melissa Skaye heeft met dit boek weer een topboek neergezet. Ik merk dat ik de schrijfstijl van Melissa Skaye enorm waardeer. Ook in dit boek blijf ik aan het boek gekluisterd en houdt het mijn aandacht echt vast. En bleef ik er zelfs over nadenken op momenten dat ik niet aan het lezen was.

Gegevens van dit boek:
Titel: In onschuld
Auteur: Melissa Skaye
Uitgeverij: LetterRijn uitgeverij
Aantal pagina’s: 280
ISBN: 9789491875373
Prijs: € 17,50

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij LetterRijn & Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge