Melinda Metz – Hartendief op pootjes

Ik ontving een persmail van HarperCollins Holland over het boek ‘Hartendief op pootjes’ geschreven door Melinda Metz. En ik moet zeggen, ik was al meteen verkocht door de cover. Ik moest daarbij meteen aan onze kat Simba denken. Hierna toch voor de zekerheid even gelezen waar het boek over ging, en het verhaal sprak me ook aan. Dus ik hoefde niet lang te twijfelen om terug te reageren op de persmail. Ik wil HarperCollins Holland dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek:  Zij is klaar met mannen, maar haar kat is het daar niet mee eens. Jamie is vierendertig, single, en heeft voorlopig genoeg van mannen. Na haar tijd te hebben verspild aan De man die zich niet wilde binden, De egocentrische man en De man die vergat dat hij al getrouwd was, is haar kat MacGyver het enige mannelijke wezen dat ze nog in haar buurt wil hebben. MacGyver is een lieverd, maar hij heeft de vreemde gewoonte om spullen te stelen.
MacGyver op zijn beurt vindt het maar niets dat Jamie alleen wil zijn en bedenkt dat buurman David best goed bij haar zou passen. Hij steelt iets van David en verstopt dat bij Jamie, daarna steelt hij iets van Jamie en verbergt dat bij David. Binnen de kortste keren raken de twee aan de praat over gestolen goederen en relatieproblemen. Maar ze worden niet verliefd, echt niet…

Cover

De cover is vertederend. Zoals ik al zei, ik was al bijna verkocht alleen door de cover. 🙂 Maar nu ben ik natuurlijk ook een kattenliefhebber. We hebben er zelf twee hier in huis rond rennen. Het lijkt net of de kat op de cover door de cover heen komt. Alsof hij in het boek zit, en er stiekem uit wil komen. En dat vind ik echt passend bij het verhaal. Mij zou deze cover zeker opgevallen zijn in de boekhandel.

De auteur

Melinda Metz studeerde Engels en was onder meer co-auteur van de ‘Roswell High’-serie, waar de tv-serie ‘Roswell’ op werd gebaseerd. Ze werd genomineerd voor een Edgar Award voor haar ‘Wright and Wrong’ serie.

Het verhaal

Jamie, 34 jaar, single, en dat wil ze ook graag zo houden. Ze heeft besloten dat ze ‘Een jaar voor mij’ wil houden, en hier past geen man bij. Daar denkt haar kat MacGyver echter anders over. Hij vindt het maar niks dat Jamie alleen wil blijven en vindt haar buurman best goed bij haar passen. Dus MacGyver gaat op dievenpad en steelt dan weer eens iets bij David en dan weer eens iets bij Jamie, om het vervolgens bij de ander op de deurmat te droppen. Zo moeten Jamie en David wel in contact komen. Maar wat MacGyver ook wil, beiden besluiten dat ze niet verliefd worden, echt niet…

Mijn mening

Mijn gevoel zei me dat dit een lekker luchtig boek zou zijn. Dus ik begon enthousiast te lezen. Soms kan ik echt snakken naar zo’n luchtig boek en dat was nu ook het geval. Ik begon te lezen en merkte al snel dat mijn gevoel goed zat. Het is een lekker luchtig boek, waarbij je niet heel veel diepgang moet verwachten, maar als je bij dit soort boek erg veel diepgang hebt, zou dit ook afbreuk doen aan het verhaal. Ik heb menig maal flink moeten lachen om dit boek, vooral vanwege het soort cadeautjes die MacGyver iedere keer meeneemt. Het zijn niet de cadeautjes die je zo een, twee, drie verwacht. 

Wat het boek daarnaast extra grappig maakt is dat het vanuit verschillende perspectieven geschreven is. Je leest bijvoorbeeld ook de gedachten van kat MacGyver als hij op strooptocht is en als hij Diogee, de hond van David gaat pesten. De reacties vooral ook op Diogee van MacGyver zijn hilarisch.
Er komen naast de hoofdpersonages David en Jamie nog een aantal personages voorbij. Deze spelen allemaal wel een rol in het boek en de meesten personages horen bij een ander personage in het boek. Dit is goed uitgedacht door de schrijfster. En ik denk dat we beslist nog meer van Melinda Metz gaan horen. En als ze dan MacGyver weer in de hoofdrol heeft zou ik dit alleen maar leuk vinden. Ik zou het boek in ieder geval meteen weer oppakken. Een heerlijk luchtig boek met een goede portie humor.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden? Lees dan zeker het onderstaande leesfragment.

Gegevens van dit boek:
Titel: Hartendief op pootjes
Auteur: Melinda Metz
Uitgever: HarperCollins Holland
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s E-book: 240
ISBN paperback: 9789402731408
ISBN E-book: 9789402756746
Prijs paperback: € 15,00
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge