Mel Wallis de Vries – Shock Leeslicht versie

Bij Beauty and Books magazine was een winactie waar je het boek Shock van Mel Wallis de Vries kon winnen. Aangezien ik dit boek graag wilde lezen, heb ik meegedaan. Ik kreeg een mailtje dat ik de winnaar geworden was. Na mijn adresgegevens doorgegeven te hebben, kreeg ik het boek vrij snel thuis gestuurd. Het bleek om de versie van Leeslicht te gaan. Hierbij wordt het boek omgeschreven in eenvoudigere taal, zodat het boek ook toegankelijk is voor personen die wat meer moeite hebben met lezen.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Na een schoolfeest verdwijnt Emma spoorloos. Alleen haar fiets en haar jas worden teruggevonden. Emma’s vriendinnen worden gek van verdriet, maar zijn ook bang. Want op de camping waar ze met z’n vieren op vakantie zijn gebeuren de vreemdste dingen. Wie is het volgende slachtoffer?

Het boek is opgedeeld in verschillende delen. Je hebt stukken met grijze achtergrond, dit zijn de hoofdstukken van Emma. Hier lees je wat er met Emma gebeurde na haar verdwijning.

In de hoofdstukken “Vakantie” lees je wat Anouk, Lilly, Bo en Mabel meemaken. Zij besluiten met hun vieren toch op vakantie te gaan naar Frankrijk. Hun belevenissen lees je in deze hoofdstukken. Ook heb je nog een geheimzinnig schrift met krantenknipsels van de verdwijning van Emma.

Hoe erg missen de vier vriendinnen Emma? En zijn ze wel ware vriendinnen?

Het boek is normaal voor jeugd van 15-18 jaar en ik denk dat de uitstraling van het boek ook geschikt is voor deze lezers. Het heeft een passende cover. Deze past erg goed bij het verhaal. De tent die op de achtergrond staat, past goed bij de vakantie die de vier meiden houden en de letters die er boven in de lucht staan, passen goed bij het glaasje draaien wat de meiden gaan doen.

Het boek begint met een kleine uitleg wie er mee spelen in het boek en hoe het boek is opgebouwd. Dit zie je in de normale boeken van Mel Wallis de Vries natuurlijk niet. Echter denk ik dat dit zeer zeker een goede aanvulling is voor mensen die moeite met lezen hebben. Je merkt tijdens het lezen dat de taal een stuk eenvoudiger gemaakt is door kortere zinnen en het gebruik van moeilijkere woorden te vermijden. Ik vind het echt een uitkomst dat dit bestaat. Zo kunnen mensen die moeite hebben met lezen, of die taalproblemen hebben toch een boek lezen en zo hun leesniveau stapje voor stapje verbeteren.

Mocht je wat moeite met lezen hebben, neem dan zeker eens een kijkje op de website van Leeslicht. En het lezen word je toch wat makkelijker gemaakt.

Gegevens van dit boek:
Titel: Shock
Auteur: Mel Wallis de Vries
Uitgever: Leeslicht
Aantal pagina’s paperback: 112
ISBN Paperback: 9789086962761
Prijs Paperback: € 13,50

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge