Mel Wallis de Vries – Schuld

schuld
Informatie die te lezen is op de achterflap: Tekst op de achterflap: Eén waarschuwing… Zorg dat jouw naam niet op de lijst staat!
Op een school plegen drie jongeren kort na elkaar zelfmoord. Er lijkt geen enkele overeenkomst tussen de drie te zijn: ze zitten niet in dezelfde klas en ze kennen elkaar amper. De politie bestempelt het als een trieste samenloop van omstandigheden. Maar dan krijgt de 16-jarige Tess een briefje dat alles verandert: Jij bent de volgende….
Wanneer Tess alles probeert te ontrafelen, doet ze een schokkende ontdekking. Nu moet ze vrezen voor haar eigen leven. Maar niemand gelooft haar. 

Ik kreeg het boek in de bus en wat het boek dat extra stukje aantrekkingskracht geeft, is de elastieken band om het boek met de tekst Politie Niet betreden erop gedrukt. Dit geeft dit boek net weer een stukje extra, waardoor je in de winkel toch weer net wat vlugger dat boek in de handen pakt.

Het boek is opgebouwd uit redelijk korte hoofdstukken en is opgedeeld in verschillende delen. De delen zijn de namen van de meisjes waar het boek over gaat. Daarnaast zijn er korte hoofdstukken in rood geschreven. Dit is de persoon die de briefjes schrijft naar de meisjes. En uiteindelijk komen deze verhaallijnen samen.

De spanning wordt langzaam opgebouwd en je zit vrij snel in het verhaal. Door dat het korte hoofdstukken zijn heb je iedere keer zoiets, ik lees nog even een hoofdstuk en dan ga ik de dingen doen die ik moet doen. Het is eenvoudig geschreven. En zal inderdaad ook voor jeugd goed leesbaar zijn. Het is daarnaast een actueel thema. Uiteindelijk blijkt dat het ontstaan is door dat een meisje gepest werd en zich daardoor heel alleen voelt. Hierdoor wordt nog eens extra duidelijk welke gevolgen pesten voor iemand hebben. Het boek krijgt aan het eind toch nog een heel andere wending dan dat ik gedacht had. Onverwacht en spannend tot het eind.

Dit boek is een erg goed boek met een maatschappelijk onderwerp zoals eigenlijk alle boeken van Mel Wallis de Vries. De boeken zouden verplichte kost moeten zijn voor schoolgaande jeugd. Dit boek maakt je bewust van de verregaande gevolgen van pesten.

Gegevens van dit boek:
Titel: Schuld
Auteur: Mel Wallis de Vries
Uitgeverij: De Fontein
Aantal pagina’s Hardcover: 224
Aantal pagina’s E-book: 170
ISBN Hardcover: 9789026138935
ISBN E-book: 9789026138942
Prijs Hardcover: € 13,99
Prijs E-book: € 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge