Mel Wallis de Vries – Pijn


Van uitgeverij de Fontein ontving ik het boek “Pijn” geschreven door Mel Wallis de Vries om te lezen en een recensie over te maken. Hier wil ik uitgeverij de Fontein hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Pijn is de nieuwste jeugdthriller van de succesvolle schrijfster en vijfvoudig winnares van de Prijs van de Jonge Jury, Mel Wallis de Vries.

Op een prachtige, warme nazomeravond wordt het levenloze lichaam van een meisje gevonden. De dader heeft haar laatste minuten op Snapchat gedeeld. Het is het gesprek van de dag. Zeker als ze niet het enige meisje blijkt te zijn…
Vijf meisjes die elkaar niet kennen. Eén dader die de politie te slim af is. En iedereen kan meekijken. Niemand is perfect, maar wat als de hele wereld dat ineens te zien krijgt?

Ik lees heel graag de boeken van Mel Wallis de Vries. Haar boeken vallen onder de jeugdthrillers, maar ik denk dat ook heel veel volwassenen haar boeken lezen.

De cover is zwart en bovenin licht een meisje in een witte blouse met naast haar de tekst “Wat is je grootste angst…? Midden op de kaft staat in sierlijke letters “Pijn”, de naam van Mel Wallis de Vries staat in fel roze op de cover. Dit roze is doorgevoerd naar de zijkant van het boek. De zijkant van de pagina’s zijn roze. Wat het boek meteen een aparte look geeft. De cover spreekt me heel erg aan.

Om het boek staat een gele band met Crime Scene inside. Voorheen zat er een band omheen van Politie. Aan de ene kant vind ik het jammer dat deze band nu veranderd is. Maar deze band om het boek vind ik altijd een extra eyecatcher.

Mel Wallis de Vries heeft al vijf maal de Prijs van de Jonge Jury gewonnen. Pijn is haar nieuwste jeugdthriller.

Het is een zwoele zomeravond als het lichaam van een meisje wordt gevonden. Haar laatste minuten zijn op haar Snapchat account gedeeld. Iedereen praat hier natuurlijk over. Het blijkt het eerste meisje in een reeks te zijn.
Er volgen nog meer meisjes. Vijf meisjes die elkaar niet blijken te kennen. De dader is de politie te slim af. Doordat de laatste minuten gedeeld worden, kan iedereen meekijken. Niemand is perfect, maar wat als iedereen dat opeens kan zien?

Dit boek is anders dan de andere boeken van Mel Wallis de Vries. Normaal gesproken ga je in de boeken van Mel Wallis de Vries op zoek naar de dader. In “Pijn” gaat het vooral om de slachtoffers. Je hebt een hoofd verhaallijn met hiertussen door steeds een hoofdstuk van de andere slachtoffers. Het verhaal van Mandy is het hoofd verhaal. Echter vond ik dat hier soms dat de personages vreemd met elkaar om gingen en ik had verwacht dat deze vreemde verhoudingen een belangrijke rol zouden spelen, echter dit bleef voor mij een beetje onbevredigd open liggen en had wat mij betreft wat beter uitgewerkt mogen worden. Echter ondanks dat ik dit onbevredigde gevoel over de verhoudingen onderling had, kon ik het boek niet wegleggen en vond ik het weer echt een top boek, zoals we van Mel Wallis de Vries gewend zijn.

Gegevens van dit boek:
Titel: Pijn
Auteur: Mel Wallis de Vries
Uitgever: Uitgeverij de Fontein
Aantal pagina’s paperback: 232
Aantal pagina’s E-book: 162
ISBN paperback:9789026144356
ISBN E-book: 9789026144370
Prijs paperback: € 13,99
Prijs E-book: € 6,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge