Megan Miranda – Vermiste meisjes

Van uitgeverij De Fontein ontving ik het boek “Vermiste meisjes” geschreven door Megan Miranda om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik Uitgeverij De Fontein hartelijk voor bedanken. Dit boek is sinds vandaag verkrijgbaar in de boekhandel.

Informatie die te lezen is op de achterflap: ‘Vermiste meisjes’ is het thrillerdebuut van YA-auteur Megan Miranda. Ruth Ware (‘In een donker donker bos’) schreef over dit boek: ‘Het verleden van een klein stadje wordt blootgelegd in deze thriller vol verdachtmakingen, bedreigingen en verwarrende motieven. Een aangrijpend boek! I loved it.’

Nicolette (Nic voor vrienden) is terug in Cooley Ridge om voor haar hulpbehoevende vader te zorgen. Tien jaar daarvoor is ze naar Philadelphia vertrokken, niet lang na de verdwijning van haar beste vriendin Corinne. Die verdwijning is nooit opgelost. Nu, slechts een paar dagen na haar aankomst, verdwijnt er opnieuw een meisje. Deze zaak rijt de wonden rondom de vermissing van Corinne open. Alle mensen die indertijd met de zaak te maken hadden, wonen nog steeds in Cooley Ridge. Nic’s broer en zijn vrouw verwachten een kind. Corinne’s toenmalige vriend werkt in de lokale kroeg. En Tyler, Nic’s ex-vriend, is aan het daten met Annaleise. Annaleise, die ieders alibi was voor de nacht waarin Corinne verdween. Maar nu is het juist zij die verdwenen is…
Nic ontrafelt de geheimen die haar familie en vrienden verbergen en langzaam wordt duidelijk wat er tien jaar geleden daadwerkelijk gebeurd is. 

Megan Miranda schreef al eerder enkele Young Adult boeken, en “Vermiste meisjes” is haar thriller debuut. Dit boek werd in Amerika overladen met prachtige recensies. Ruth Ware (schrijfster van het boek “In een donker, donker bos) was erg lovend over het boek, en aangezien ik de schrijfstijl van Ruth Ware erg kon waarderen was ik erg nieuwsgierig geworden naar het boek “Vermiste meisjes”.

De cover laat een afbeelding zien van een reuzenrad tegen de schemering aan. Dit reuzenrad staat op een kermis. Dit reuzenrad en de kermis spelen een belangrijke rol in dit boek en vind ik dus erg toepasselijk gekozen. De cover spreekt mij heel erg aan en ik zou dit boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

Nicolette (Nic voor vrienden) is 10 jaar geleden vertrokken uit haar geboortedorp Cooley Ridge, nadat haar beste vriendin Corinne verdwenen was. Er werd toen een onderzoek ingesteld echter is er nooit een dader opgepakt. Iedereen die destijds met de zaak te maken had, woont nog steeds in Cooley Ridge. Als Nic terug gaat naar Cooley Ridge om voor haar vader te zorgen en het huis op te knappen, verdwijnt er na een paar dagen weer een meisje, Annaleise. Annaleise was diegene die ervoor zorgde, dat iedereen, voor de nacht dat Corinne verdween, een alibi had. En zij is het, net die verdwijnt…. Is dit toeval? Of is er meer aan de hand…

Het boek is in de ik-vorm geschreven, en je kijkt eigenlijk over de schouder van Nic mee en leest haar gedachten.

Het boek bestaat uit 3 delen. Terug naar huis,Terug naar het verleden en Terug naar nu. Ieder deel bevat ook een quote van Friedrich Nietzsche of Søren Kierkegaard. Vooral de quotes van Søren Kierkegaard vond ik erg toepasselijk bij de 2 laatste delen.

Bij deel 2 staat de quote: “Het is waar wat de filosofie beweert: dat het leven achterwaarts begrepen moet worden.” Wat deze quote eigenlijk duidelijk maakt dat je terug in de tijd moet gaan, maar dan van vandaag naar gisteren, naar eergisteren enz. om het leven te begrijpen. En zo is dit boek ook geschreven. Het 2e deel van dit verhaal wordt achterwaarts geschreven. Je gaat steeds 1 dag terug in de tijd en dit vond ik op zich best vreemd om te lezen. En ook vaak verwarrend. Omdat je dan dingen las, die de dag ervoor plaatsgevonden hadden en je dus dan pas erna las. Maar dit maakt het boek ook voor mij uniek. Het is een hele andere leeservaring. Je gaat heel anders meedenken met het boek. En ondanks dat sommige dingen een van de eerste dagen gebeuren, blijven ze lang verborgen.

Ik had door de achterwaartse vertelmethode persoonlijk wel wat moeite om in het verhaal te komen. Er was steeds een onderhuidse spanning, echter was deze spanning niet zo dat je op het puntje van je stoel zat. Maar het boek kruipt wel onder je huid. En ik merkte dat ik vooral naar het eind toe verbaasd was dat het toch heel anders in elkaar zat dan dat ik verwacht had.

Gegevens van dit boek:
Titel: Vermiste meisjes
Auteur: Megan Miranda
Uitgeverij: Uitgeverij de Fontein
Aantal pagina’s paperback: 304
Aantal pagina’s E-book: 290
ISBN Paperback: 9789026142130
ISBN E-book: 9789026142147
Prijs Paperback: € 15,99
Prijs E-book: € 9,99 (Momenteel niet bij Bol verkrijgbaar)

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge