Meera Lee Patel – Start where you are

Start where you are

Van Uitgeverij Spectrum heb ik het boek Start where you are ontvangen om een recensie over te schrijven. Hier wil ik de uitgever hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Start where you are is een prachtig geïllustreerd invulboek met inspirerende quotes van onder andere Roald Dahl, Anne Frank en Virginia Woolf. Patel geeft op een Keri Smith-achtige manier opdrachten om mindful te worden. Een voorbeeld is de opdracht waar je je favoriete en meest gedurfde droom opschrijft op een stuk papier, dit in een fles stopt en de fles in zee gooit.

Illustratrice Meera Lee Patel stimuleert je aan de hand van persoonlijke vragen om over jezelf en je doelen na te denken. Wat maakt jou gelukkig? Welke keuzes heb je gemaakt? Waar ben je bang voor? Met deze vragen wil Patel je inzicht geven in je persoonlijkheid, leven en toekomst.

Inspirerend en positief, Start where you are is makkelijk mee te nemen en in te vullen, en is niet alleen leuk voor jezelf, maar ook perfect om cadeau te geven.

Ik was heel nieuwsgierig naar dit boek, dus toen ik dit boek in de bus kreeg ben ik er meteen door heen gaan bladeren en in gedachten ging ik al enkele vragen beantwoorden. Maar…. Wat me meteen opviel is dat het beantwoorden nog niet zo simpel is als het lijkt. Je moet bij sommige vragen echt even nadenken en bij jezelf te raden gaan wat het antwoord voor jou zou zijn.

Er zijn opdrachten die je in het boek moet doen, maar ook bijvoorbeeld dat je je liefste, stoutste droom opschrijft en in een fles doet en in zee gooit. Dat wordt voor mij dan een ritje naar zee, want ik woon toch wel een eind van de zee af. 🙂

Ik denk met dit boek kun je inderdaad jezelf (her)ontdekken en ook jezelf uit een moeilijke periode trekken, door dat er in dit boek ook ruimte is om de moeilijke dingen te omschrijven.

Voor mijn gevoel is dit boek zeer zeker een aanwinst en ik zal nog heel vaak gebruik gaan maken van dit boek. Ik zal wellicht niet alle vragen invullen/uitvoeren, maar er zijn zeer veel vragen die mij aan het denken zetten en waardoor ik toch tegen bepaalde zaken anders ga aankijken.

Dit boek zou iedereen eens in moeten kijken om over bepaalde zaken nadenken. Dan zouden veel mensen zich sowieso al beter gaan voelen en weten dat er toch een zonnetje schijnt aan de horizon.

Enige minpuntje vind ik, persoonlijk, dat alle quotes in het Engels zijn, (ze staan wel achter in het boek vertaald) maar dit is makkelijk te verklaren doordat het oorspronkelijk een Engels boek is.  En de illustraties hierdoor uniek zijn in het boek.

Lijkt het jou leuk om persoonlijke vragen te beantwoorden, om jezelf nog beter te leren kennen?

Gegevens van dit boek:
Titel: Start where you are
Auteur: Meera Lee Patel
Uitgever: Spectrum uitgever
Aantal pagina’s: 136
ISBN: 9789000351978
Prijs: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge