Max Rippe – Een dodelijke afloop

Van B4books ontving ik het boek “Een dodelijke afloop” geschreven door Max Rippe om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik B4books hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Op zijn housewarmingparty wordt inspecteur Maik Hof gebeld met het bericht dat zijn vader is overleden. Het nieuws overvalt hem, omdat hij sinds zo’n jaar of 30 niets meer van zijn vader heeft vernomen. In het mortuarium ontdekt hij dat zijn alcoholistische vader geen natuurlijke dood is gestorven. Maik Hof is niet alleen als zoon nieuwsgierig naar het leven dat zijn vader heeft geleid, maar ook als politieman. Hij duikt in het leven van zijn vader en gaat op zoek naar de moordenaar. Er leidt een spoor naar het oosten van Duitsland, naar Dresden. Hij stuit op personen uit de DDR-tijd die hem een verhaal vertellen van kameraadschap en verraad. Gestolen kunst door de Stasi tijdens de DDR-jaren en internationale politieke verwikkelingen in de hedendaagse tijd blijken een verband te hebben. Hof ontmoet mensen uit een spionagenetwerk en is getuige van een moord op een van hen. Maar uiteindelijk wordt hij geconfronteerd met de moordenaar van zijn vader. Deze speelt een gevaarlijk dubbelspel. Er wacht hem een verrassing met dodelijke afloop.

Ik had nog niet eerder iets gelezen van Max Rippe. Maar toen ik de korte inhoud van dit boek las, was ik wel heel nieuwsgierig naar dit boek. Een dodelijk afloop blijkt het derde boek wat over inspecteur Maik Hof gaat. Ik heb de voorgaande boeken “De lodewijkmoorden” en “De handlanger” niet gelezen, maar ik ben wel al op zoek gegaan naar deze boeken. 🙂

In “Een dodelijke afloop” krijgt Maik Hof tijdens een feestje een telefoontje met het bericht dat zijn vader is overleden. Maik heeft zijn vader echter al bijna 30 jaar niet meer gesproken. Hij wordt gevraagd de volgende dag naar het mortuarium te komen en voor dat Maik kan weigeren is er al opgehangen. Als hij de volgende dag in het mortuarium komt, ziet hij dat zijn vader geen natuurlijke dood gestorven is. Hij is nieuwsgierig, niet alleen als zoon, maar ook als inspecteur, wat voor leven zijn vader geleefd heeft. Zijn onderzoek leidt hem zelfs naar de voormalige DDR. Hij komt in contact met mensen uit de DDR-tijd, die hem dingen vertellen over verraad en kameraadschap. Er blijkt ook kunst gestolen te zijn uit de DDR-tijd. Wat heeft zijn vader hiermee te maken? Als ook nog een van de mensen die hij ontmoet, voor zijn ogen vermoord wordt, ontstaat de vraag wat is hier allemaal aan de hand?

Ondanks dat ik de eerdere twee delen niet gelezen heb, had ik nergens het gevoel dat ik iets gemist had. Dit boek is dus echt heel goed als standalone te lezen. Ik ben het bewijs. Ik kwam pas na het lezen van dit boek er achter dat er meer boeken waren over Maik Hof. Meteen bij de eerste pagina’s word je het verhaal ingetrokken. Het verhaal wordt erg goed opgebouwd. Je merkt dat de spanning in het verhaal toeneemt. Het verhaal speelt zich gedeeltelijk in Duitsland,Dresden (voormalige DDR) en Nederland,Delft/Haarlem af. Echter ook de momenten dat het verhaal in Dresden afspeelt, waren erg duidelijk en ook al heeft de schrijver er voor gekozen soms wat Duitse tekst erin te gebruiken, toch bleef het verhaal overal duidelijk voor mij. Nu kan dat ook zijn, omdat ik wel wat kennis van de Duitse taal heb. Ik weet natuurlijk niet hoe het verhaal leest als je helemaal geen kennis van het Duits hebt. Wellicht heb je dan wat meer moeite met het Duits. Maar ook dan zal het verhaal duidelijk blijven naar mijn gevoel.
Als je van een spannend verhaal met in de hoofdrol een rechercheur houdt, dan is dit boek zeker een aanrader.

Gegevens van dit boek:
Titel: Een dodelijke afloop
Auteur: Max Rippe
Uitgever: Schrijversportaal
Aantal pagina’s paperback: 200
ISBN paperback: 9789461550293
Prijs paperback: € 18,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

One thought on “Max Rippe – Een dodelijke afloop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge