Mary Higgins Clark – Het verdwenen kind

Ik had nog nooit iets van Mary Higgins Clark gelezen, terwijl ik wel al veel positieve verhalen over deze schrijver gehoord had, dus toen ik zag dat er bij Xander uitgevers enkele boeken van haar zouden uitkomen heb ik een boek van haar aangevraagd om te recenseren. Ik wil Xander uitgevers dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: De vierjarige Laurie Kenyon wordt op klaarlichte dag uit de tuin ontvoerd. Haar ouders zijn wanhopig: waar is Laurie gebleven?
Twee jaar lang is ze spoorloos, totdat ze schijnbaar ongedeerd terugkeert.
Jaren later begint ze zich langzamerhand de gruwelijke details van haar ontvoering te herinneren. Als haar ontvoerder erachter komt dat er bij Laurie steeds meer terugkomt, zal hij geen middel schuwen om Laurie haar mond te laten houden…

Cover

Op de cover zien we een jong meisje met een knuffel in de hand. Ik denk dat dit Laurie moet voorstellen. Echter zij lijkt me te oud voor de leeftijd van vier jaar, de leeftijd dat Laurie ontvoerd werd. De cover spreekt me niet echt aan en ik weet niet of ik dit boek zo snel opgepakt zou hebben in de boekhandel.

De auteur

Mary Higgins Clark is een Amerikaanse bestsellerauteur. Ze begon op jonge leeftijd met schrijven en haar thrillers werden stuk voor stuk wereldwijde bestsellers, die haar de titel ‘Koningin van de spanning’ opleverde. Mary Higgins Clark woont met haar man in New Jersey en Manhattan.

Het verhaal

De vierjarige Laurie wordt op klaarlichte dag ontvoerd. Pas na twee jaar wordt ze teruggevonden en keert Laurie terug bij haar familie. Ogenschijnlijk ongedeerd. De daders zelf worden nooit gevonden en Laurie zwijg. Als de man die haar indertijd ontvoerde, ontdekt dat Laurie onder psychiatrische behandeling is, schuwt hij geen enkel middel om haar, anoniem, te intimideren en te laten weten dat hij haar weet te vinden.

Mijn mening

Toen ik in het boek begon te lezen, zat ik al vrij snel in het verhaal. Mary Higgins Clark krijgt het voor elkaar om je meteen vast te grijpen. Je wilt meteen weten hoe het verder gaat. Het verhaal gaat snel en haar taalgebruik is eenvoudig, waardoor het boek heerlijk wegleest. Hierdoor vlieg je echt door het verhaal. In dit boek is sprake van meerdere persoonlijkheden. En ondanks dit ingewikkelde onderwerp weet ze dit eenvoudig en toch heel geloofwaardig neer te zetten. Ik was aangenaam verrast en weet zeker dat ik meer boeken van Mary Higgins Clark ga lezen. Dit zijn voor mij heerlijke boeken om tussendoor te lezen. Niet te ingewikkeld, eenvoudig geschreven en veel vaart in het verhaal.
Wel vind ik dat op de cover had mogen staan dat dit boek eerder uitgebracht is als ‘…Heeft een meisje weggehaald’. Wat ik ook een hele goede titel voor dit boek vind, vanwege de speeldoos die een rol speelt in het boek.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek. Lees dan het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het verdwenen kind
Auteur: Mary Higgins Clark
Uitgever: Xander uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 288
Aantal pagina’s E-book: 288
ISBN paperback: 9789401609272
ISBN E-book: 9789401609517
Prijs paperback: € 7,99
Prijs E-book: € 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge