Marte Jongbloed – Zoete passie

Zoete passie

Informatie die te vinden is op de achterflap: Pom heeft een leuke job in een parfumwinkel. Ze is dol op zoetigheid en in haar vrije tijd maakt ze in haar keukentje de lekkerste snoepjes. Wanneer ze na een ingrijpende gebeurtenis haar baan verliest, gaat Pom op aanraden van haar vriendin Steef in haar eentje met de tent naar Frankrijk om een poosje na te denken over haar toekomst.

In de zonnige Provence ontmoet ze niet alleen de razendknappe Franse hartenbreker Didier, maar ze ontdekt ook een oude snoepfabriek die te koop staat…

Pom wordt door Marte Jongbloed als een spontane jonge vrouw omschreven. Nadat haar bazin problemen krijgt met haar gezondheid is zij genoodzaakt haar winkel te sluiten waardoor Pom opeens genoodzaakt is om over haar toekomst na te denken. Pom gaat op aanraden van haar vriendin op vakantie naar Frankrijk. Als ze daar is heeft ze meteen spijt van haar plannen en voelt ze zich alleen. Dan komt ze een meisje tegen die als nanny in het dorp werkt. De broer van de vrouw waar ze op de kinderen past komt Pom tegen in de gang. En ze heeft gelijk een leuke klik.
Als hobby heeft Pom het maken van lekkere snoepjes. Als dan ook nog een ouderwetse snoepjesfabriek te koop komt te staan begint bij Pom het idee te ontstaan om deze fabriek te kopen. Ondanks enige tegenbiedingen krijgt Pom toch de fabriek in handen. En gaat ze beginnen met produceren en verkopen van snoepjes. De zaken gaan goed maar op een bepaald moment willen haar klanten niks meer van haar afnemen. Haar nieuwe liefde is van een invloedrijke familie in deze buurt en Pom denkt dat ze door hem wordt tegengewerkt. Echter blijkt alles uiteindelijk toch anders te lopen als gedacht en krijgt het verhaal toch nog een goed einde.
Dit is een boek wat echt duidelijk onder een chicklit valt en dus lekker luchtig leesmateriaal is. Het boek leest makkelijk en vlot. En nodigt uit om meer van Marte Jongbloed te gaan lezen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Zoete passie
Auteur: Marte Jongbloed
Uitgever: Cupido
Aantal pagina’s: 253
ISBN: 9789462040618

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge