Marloes Vrijdag – Het beest

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: “In het bos wonen wilde dieren.”

Rechercheur Joop Bastiaanse wil opnieuw onderzoek naar de moord op T. Rots omdat hij denkt dat de veroordeelde onschuldig is. Zijn collega Marjoleine Pietersen vindt dat echter wat ver gezocht. Bovendien heeft zij wel andere zaken aan haar hoofd. Haar aanstaande huwelijk met Sebas, bijvoorbeeld. Is hij wel de ware? Waarom houdt hij zijn verleden verborgen?
Na een onenightstand met haar collega Joop maken verwarde gevoelens en de gevolgen van deze misstap alles nog gecompliceerder. Is trouwen met Sebas wel de juiste keuze?
Joop stelt zich terughoudend op, maar in zijn hart weet hij het wel: hij wil haar!
Als er dan ook nog een zelfmoord plaatsvindt, waarvan ze denkt dat ze deze misschien wel had kunnen voorkomen en er een moordenaar vervroegd vrijkomt die haar nog een lesje wil leren, is het complete chaos in haar hoofd en in haar leven. Het verleden lijkt haar in te halen en ze komt oog in oog te staan met Het Beest

Ik was wel benieuwd naar dit boek. Bryan had dit boek ook gelezen. Dus was mijn interesse gewekt. Zou ik er hetzelfde over denken, of zou ik er een andere mening over hebben.

De cover sprak me niet heel erg aan. Je ziet een keldertrap (tenminste ik ga uit van een keldertrap) met een schaduw van een arm die een mes vasthoudt. Ik snap de cover wel, nadat ik het verhaal gelezen heb, maar ik zou hem niet zo snel oppakken in de winkel denk ik. Nu was ik vooral getriggerd door de korte inhoud wat ik op internet gelezen had. Want deze sprak me wel heel erg aan.

Joop Bastiaanse heeft het gevoel dat de veroordeelde van de moord op T.Rots onschuldig vast zit voor moord. Hij wil opnieuw onderzoek doen. Marjoleine Pietersen, zijn collega, ziet het niet zitten om deze zaak opnieuw te onderzoeken. Zij heeft wel andere dingen aan haar hoofd. Ze staat op het punt om te trouwen met haar aanstaande Sebas. Maar is hij wel de ware? En waarom houdt hij zijn verleden verborgen?
Marjoleine heeft een onenightstand met Joop, wat het allemaal nog gecompliceerder maakt en waardoor ze nog erger twijfelt. Moet ze wel trouwen?
Er vind ook nog een zelfmoord plaats en een moordenaar die nog een appeltje te schillen heeft met Marjoleine, komt eerder vrij. De chaos in het leven van Marjoleine is op deze manier compleet. Het verleden lijkt haar in te halen en ze komt oog in oog te staan met Het Beest.

Ik begon vrij nieuwsgierig het boek te lezen. Natuurlijk wist ik dat er enkele schrijffouten in het boek zaten, daar had Bryan me al voor gewaarschuwd. Dus daar ga ik het verder ook niet meer over hebben. Jammer vooral voor de schrijver. Hier wordt een boek vaak voor afgekraakt, terwijl het boek misschien wel goed in elkaar zit.

In eerste instantie leest het boek rustig en is er van spanning nog niet veel te merken. Je leert de personages goed kennen en leert ook de onderlinge verhoudingen goed kennen. Ook sommige personen waarbij je soms denkt wat hebben ze met het verhaal te maken nemen uit eindelijk een rol in die belangrijk is om ze eerst goed te leren kennen. De verschillende personages zijn erg goed uitgewerkt. De focus ligt in eerste instantie ook erg op de relatie van Marjoleine, maar dit past, vind ik persoonlijk, goed in het verhaal. Aan het eind gebeurd er iets met Marjoleine, waarbij ik zelf denk ik als collega iets anders aangepakt zou hebben. Echter ook dit komt niet ongeloofwaardig over en zorgt dat het boek wel spannend blijft. Wel vraag ik me af of iemand zijn verleden werkelijk zo geheim kan houden, zoals bij Sebas het geval is. Dit boek zorgt er voor dat ik Marloes Vrijdag zeker in de gaten ga houden.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het Beest
Auteur: Marloes Vrijdag
Uitgever: Uitgeverij aquaZZ
Aantal pagina’s paperback: 206
ISBN paperback: 9789078459620
Prijs paperback: € 15,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge