Marlen Visser – Kat in de stad

We troffen Marlen Visser op de avond van het spannende boek in Utrecht en we kwamen, hoe kan het ook anders, ook over haar boeken in gesprek. Ze vertelde dat ze een boek over katten uitgebracht had en aangezien we echte dierenliefhebbers zijn, werden we meteen enthousiast. Ze beloofde ons het e-book toe te sturen en enkele dagen later kwam deze dan ook in onze digitale brievenbus binnen. Hier willen we Marlen Visser hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Koosje is tegen wil en dank in de stad terechtgekomen, bij het jonge stel Joost en Kathleen. Vanaf dat moment kijk je mee door de ogen van Koosje die zich verwondert over haar nieuwe leven in de stad.

Thuiswerken lijkt in de verste verte niet op het zwoegen van de boer, bij wie ze voorheen woonde. En hoe kan ze ontsnappen aan de afvalwoede van Kathleen die in haar gedrevenheid het hele gezin meesleept?

Herkenbare en actuele problemen, zoals slapeloosheid en ongewenste intimiteiten, probeert Koosje op geheel eigen wijze op te lossen.

De cover

Op de cover staat een close-up van een kat. Ik neem aan dat dit Koosje is. Ik vind dit een erg leuke kat. Doordat de kop van de kat echt prominent op de cover staat, zou deze mij zeker opgevallen zijn in de boekhandel.

De auteur

Auteur, journalist en schrijfcoach Marlen Visser houdt van schrijven, lezen en van katten. Naast vele artikelen schreef Marlen drie succesvolle thrillers, een young adult en een luisterserie (Storytel original). Haar verhalenserie Kat in de stad verscheen in het regionale weekblad deGouda, waar Koosje al snel ’the talk of the town’ werd. Inmiddels heeft Koosje fans in heel Nederland.

Mijn mening

Ik lees graag avonturen over katten. Ik heb bijvoorbeeld een zwak voor de Alfie serie, maar ook de verhalen van ‘Felix‘, en zijn avonturen op het station vind ik geweldig. Zo heb ik ook enkele verhaaltjes geschreven over onze eigen kleine duiveltjes ‘Lilly & Stitch‘. Dus zoals je begrijpt, ik ben gek op katten. Dus ik was erg benieuwd naar Koosje. Het duurde mij eigenlijk te lang voor ik hem kon gaan lezen, aangezien wij onze recensie-exemplaren altijd lezen in de volgorde dat de boeken binnen komen, of er moet natuurlijk een blogtour tussen komen.

Na wat strubbelingen om hem goed op mijn e-reader te krijgen, kon ik eindelijk gaan lezen en ik heb genoten. Heerlijk om de avonturen van Koosje te lezen. Het boek bestaat uit allerlei korte verhaaltjes die in principe niet op volgorde gelezen hoeven te worden, maar doordat de avonturen van Koosje zo leuk zijn, lees je eigenlijk vrij automatisch door. Ik denk dat iedere kattenliefhebber de situaties zal herkennen. Ondanks dat onze bengels echte binnenkatten zijn en hun wereldje daardoor een stuk kleiner is, herkende ik veel van de avonturen van Koosje en ik moest vreselijk lachen om de gedachten van Koosje. Daar hebben wij het hier thuis ook wel eens over, wat ze in hemelsnaam zouden denken en dit nu eens op papier te lezen, is dan onwijs tof.

In het boek staan ook enkele foto’s van Koosje. Wat ik hierbij wel jammer vind, is dat bij het lezen op een e-reader de foto’s natuurlijk in zwart-wit verschijnen en dit zorgt toch voor net wat minder expressie in de foto’s. Ik denk dat de foto’s het mooiste uitkomen in het papieren boek, of als je het e-book leest op een tablet, waar je de foto’s in kleur krijgt te zien, maar dat is dan ook het enige minpuntje wat ik kan bedenken en dat is zo minimaal, dat je hem eigenlijk niet eens hoeft te benoemen, want dit is een keuze die je zelf maakt. Als je het verhaal leest op een ander medium heb je er geen last van.

Ik denk dat iedere kattenliefhebber zal smullen van Kat in de stad en van mij mag er zeker een vervolg komen. Ik weet niet of deze serie nog steeds verschijnt in weekblad deGouda, waar de avonturen van Koosje eerst verschenen zijn, maar ik hoop dat Marlen nog een vervolg maakt met de avonturen van Koosje.

Gegevens van dit boek:
Titel: Kat in de stad
Auteur: Marlen Visser
Uitgever: PMN Uitgeverij
Aantal pagina’s paperback: 162
ISBN paperback: 9789083175522
Prijs paperback: € 24,40

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

One thought on “Marlen Visser – Kat in de stad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge