Marlen Beek-Visser – Meesterdeal

Van Ellessy uitgeverij ontving ik het boek Meesterdeal om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik Ellessy uitgeverij  hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Als Bo van Lierop ontdekt dat haar 16-jarige dochter Eva een verhouding heeft met haar mentor, een man van tweeënveertig, lopen de spanningen binnen het gezin hoog op. Het feit dat Bo en Adam al jaren een geheim met zich meedragen, een geheim dat zij beter eerder hadden kunnen vertellen, maakt de situatie er niet eenvoudiger op. Is dat de reden dat Adam zich steeds vreemder gaat gedragen?
Bo’s enige uitvlucht is haar vrijwilligersbaantje bij de Hulplijn en in het bijzonder Emiel, een cliënt met wie ze een band opbouwt. Emiel weet een manier om haar te helpen.
Net als Bo op het punt staat om de confrontatie aan te gaan, gebeurt er iets wat een schok van ontzetting teweegbrengt. 

Ik had al veel over Marlen gehoord na haar eerste boek Stem!. Echter dit boek staat nog steeds op mijn te lezen lijstje. Dus Meesterdeal was voor mij de eerste kennismaking met deze schrijfster.
De schrijfster bewijst met dit boek, dat er niet altijd een hoop moorden hoeven te gebeuren om een boek spannend te houden. Het gaat hier om een probleem, wat iedere ouder van een puber dochter zou kunnen gebeuren.

Bo ontdekt op een dag dat haar 16 jarige dochter Eva een verhouding heeft met haar 42-jarige mentor Sten. Dit is natuurlijk een probleem waar je als ouder niet op zit te wachten. Daarnaast hebben Bo en Adam nog een geheim wat al veel te lang verborgen is gehouden. Bo heeft daarnaast via haar werk op een hulplijn contact met Emiel, maar het is niet echt duidelijk of Emiel goede of kwade bedoelingen heeft. Daarnaast gedraagt Adam zich ook met de dag vreemder. Bo weet niet wat ze moet en gaat alleen op onderzoek uit.

Marlen weet met haar verhaal de spanning goed op te bouwen en de karakters zijn erg goed uitgewerkt. Ik had de meeste sympathie voor Eva. Bo deed dingen waarvan ik dacht hoe kun je dat nu doen. Hierdoor maakte ze het probleem vaak eerder groter dan kleiner. En als een boek dit soort emoties bij me oproept, dat ik echt meeleef, dan is het voor mij goed geschreven. Ik zat echt in het boek. De spanning komt op het eind nog tot een onverwachts hoogtepunt en sommige dingen liepen toch anders dan ik in eerste instantie dacht. Hier had de schrijfster me erg goed op het verkeerde been gezet.

De vraag die me in dit boek bezig hield… “Hoe ver ga je voor je gezin”?.

Gegevens van dit boek:
Titel: Meesterdeal
Auteur: Marlen Beek-Visser
Uitgever:Ellessy uitgeverij
Aantal pagina’s Paperback: 277
ISBN Paperback: 9789086603121
Prijs Paperback: € 18,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge