Marleen Ekelmans – Fatale klik

Fatale klik
Informatie die te lezen is op de achterflap: Sofie is een jonge vrouw van twintig en studeert aan de kunstacademie. Ze woont op kamers in Groningen, samen met Morris, haar beste vriend, en Charlotte, die ze pas kort kent. Sofie is stiekem verliefd op een nieuwe docent. Hij lijkt ook interesse in haar te hebben want hij stuurt een vriendschapsverzoek via Facebook. Zij accepteert dit direct. Die ene klik verandert haar leven. Er ontstaat een romance, die zich uitsluitend via internet en Whatsapp ontwikkeld. Want niemand mag het weten. Alleen Charlotte, haar huisgenoot, neemt ze in vertrouwen. Vanaf de dag dat ze deze relatie begint, staat haar wereld op de kop. Ze wordt gestalkt en belandt opeens in vreemde en gevaarlijke situaties. Wie zit erachter? Is docent Ben wel te vertrouwen? Is Morris jaloers? De waarheid is gruwelijker dan ze ooit had kunnen vermoeden… 


De cover laat een jonge meid ziet met op de achtergrond een donkere onbekende gestalte. Wat meteen het verhaal duidelijk maakt. De cover spreekt me zeker aan.

Via de groep thrillerlovers op Facebook kwam ik de titel van dit boek tegen. Dit verhaal sprak me aan en toevallig zag ik hem in de ebookapp van de bibliotheek. Allereerst de ebookapp op de ipad vind ik niet zo ideaal. De achtergrond is wel heel wit en jammer dat je de achtergrond niet kunt aanpassen. Dus de samsung tablet van mijn vriend geleend en dat was toch wel iets aangenamer lezen.

Sofie is verliefd op haar nieuwe docent en als ze van hem een vriendschapsverzoek op facebook krijgt, is ze ontzettend verbaasd. Als hij haar dan ook nog persoonlijk aanspreekt lijkt er iets tussen hun te ontstaan. Echter houdt haar docent Ben de boot af door alleen via internet en whatsapp contact te houden met Sofie. Dit ook omdat de verhouding die ze hebben niet uit mag komen. Sofie vindt dat op een bepaald moment wel raar maar heeft er zelf ook meteen verklaringen voor. Op het moment dat ze contact krijgt met Ben begint ook het stalken en belandt ze in gevaarlijke situaties. Er gebeuren steeds gekke dingen. In eerste instantie denk je dat haar beste vriend Morris jaloers is en zij haar stalkt, echter het blijkt veel anders in elkaar te steken.
Sofie komt op mij wel een beetje naief over, echter denk ik dat als je zoals zij, zo verliefd bent, je snel redeneringen vindt waarom dingen zijn zoals ze zijn. Het verhaal is goed opgezet en de schrijfster heeft zich goed verdiept in het studentenleven van Groningen. Ze bouwt de spanning in het verhaal goed op. In eerste instantie begint het verhaal heel rustig en leer je eerst de hoofdpersonen goed kennen, waarna het verhaal steeds spannender wordt. Door de vrij korte hoofdstukken las het boek makkelijk weg en wil je steeds door blijven lezen.
De titel fatale klik geeft de strekking van het verhaal goed weer. Door een klik op een vriendschapsverzoek wordt haar uiteindelijk bijna fataal.

Deze young adult is niet alleen een aanrader voor jongeren maar zeker ook spannend genoeg om door volwassenen te lezen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Fatale klik
Auteur: Marleen Ekelmans
Uitgeverij: Booklight
Aantal pagina’s Paperback: 160
Aantal pagina’s E-book: 150
ISBN Paperback: 9789491472640
ISBN E-book: 9789491472657
Prijs Paperback: € 15,95
Prijs E-book: € 9,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge