Marjolein Vrijenhoek – Alles is relatief

Nadat we aangaven dat we het boek van Marjolein helaas over zouden slaan, vanwege mijn operatie, ondanks dat het boek ons erg leuk leuk, kregen we opeens een mailtje met een geweldig leuk cadeautje. In de mail zat een epub van het boek van Marjolein, zodat ik iets leuks te lezen zou hebben als ik aan het herstellen was van de operatie. Dit vinden wij echt zo super lief. En we willen Marjolein en VBK Uitgevers dan ook hartelijk bedanken voor dit te leuke cadeau.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Newly divorced Lara boekt een eenoudervakantie in de Dordogne met haar puberdochter en -zoon. Onder de Franse zon ziet ze haar kinderen opbloeien en heeft ze eindelijk tijd te herontdekken wie ze is, na de lange relatie met haar ex Luc. Ze merkt ook dat ze nog prima in de smaak valt. Niet alleen bij een van de andere single parents, maar ook bij campingbaas Mathieu. Als haar kinderen na twee weken worden opgehaald door hun vader, die met ze naar de Toscaanse villa gaat waar ze al jaren als gezin kwamen, besluit Lara wat langer in de Dordogne te blijven. Maar dan wordt ze ruw van haar roze wolk getrokken door een alarmerend telefoontje. Niet alleen belandt ze in haar ergste nachtmerrie: Lara komt ook voor een keuze te staan die haar toekomst én die van haar gezin zal bepalen…

De cover

Op de cover is een getekend tafereel te zien. Het is de tent van Lara en de kinderen, die aan de Dordogne staat. Ik vind de cover erg goed bij het verhaal passen en deze geeft mij meteen een vrolijk gevoel. Ik zou deze beslist aangeklikt hebben in de online (boek)winkel om te lezen waar het boek over gaat.

De auteur

Marjolein Vrijenhoek werkt als communicatieadviseur, tekstschrijfster en auteur van feelgoodromans. Daarnaast zet ze haar liefde voor taal graag in om het leesplezier bij kinderen weer terug te brengen door samen met hen boeken te maken. Ze volgde schrijfcursussen bij onder andere Wim Daniëls en Anke Kranendonk. Alles is relatief is Marjoleins debuutroman.

Het verhaal

Lara is nog niet zo lang geleden gescheiden en heeft daarom een eenoudervakantie in de Dordogne geboekt met haar puberdochter en -zoon. Aangezien ze met haar ex nooit naar een camping in Frankrijk kon, vond ze het er nu, aan het begin van haar nieuwe leven, tijd voor. Onder de Franse zon bloeien haar kinderen op en heeft ze zelf ook de tijd om opnieuw te ontdekken wie ze is, na de lange relatie met haar ex Luc. Ze merkt dat ze nog erg goed in de smaak valt, niet alleen bij een van de andere single ouders, maar ook bij de campingbaas Mathieu. Na twee weken worden haar kinderen opgehaald door hun vader om naar de Toscaanse villa te gaan waar ze al jaren als gezin kwamen. Lara besluit nog iets langer in de Dordogne te blijven. Totdat ze midden in de nacht een alarmerend telefoontje krijgt en ze in haar ergste nachtmerrie belandt. Lara moet een moeilijke keuze maken die haar toekomst en die van haar gezin zal bepalen….

Mijn mening

Ik ontving het boek van Marjolein en VBK uitgevers zodat ik iets te lezen had, als ik aan het herstellen was van mijn operatie. En nadat ik twee boeken gelezen had, die iets minder goed bevallen waren, was ik echt toe aan een boek die mij meteen wist te grijpen en die me pas zou loslaten na de laatste pagina. En dat is ‘Alles is relatief’. Ik kan al meteen zeggen, dit is een verhaal waar bij je je al snel echt in de Dordogne waant. Ik heb normaal niks met kamperen, maar ik had het gevoel alsof ik zelf een plekje op deze camping had, en ik genoot.

Het verhaal begint op het moment dat Lara met haar twee kinderen Lasse en Madieke bij de camping aankomt. Het is een speciale camping voor single ouders en hun kinderen. Deze heeft Lara vooral uitgezocht zodat de kinderen aansluiting zouden vinden bij leeftijdsgenootjes en er activiteiten georganiseerd werden. En uiteraard omdat het in haar geliefde Frankrijk is, waar haar ex nooit naar toe wilde. Vrijenhoek weet de sfeer die op de camping heerst perfect over te brengen op mij als lezer en door de beeldende schrijfstijl kon ik me de mooie omgeving van de Dordogne zo voor de geest halen.

Vrijenhoek wisselt romantiek af met spanning en hierdoor blijf je echt aan het boek gekluisterd, want je wilt weten hoe het nu afloopt tussen onder andere Lara en de mannen, maar ook of de andere dingen die gebeuren goed komen (welke dat zijn, dat moet je uiteraard zelf gaan lezen).

Vrijenhoek durft ook ziekte en verdriet toe te laten in het boek en dit zorgt er voor dat het verhaal meer diepgang krijgt en het verhaal geloofwaardig over komt. Het is niet allemaal koek en ei, dat is ook in het echte leven niet zo. Ook door de twijfels die Lara heeft, over wat ze moet doen, zorgt er voor dat ze levensecht over komt op mij en ze zo mijn buurvrouw of een vriendin zou kunnen zijn.

Eén ding is zeker. Als je van feelgood houdt, is Vrijenhoek een auteur om in de gaten te houden, want ik weet zeker dat we nog veel van deze auteur gaan horen. Ik weet in ieder geval één ding zeker. Zodra er weer een boek van haar hand verschijnt, ben ik er bij om hem te lezen, want als je als debuut al zo’n geweldige feelgood neer kan zetten, beloofd dit veel goeds voor de toekomst.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Alles-is-relatief

Gegevens van dit boek:
Titel: Alles is relatief
Auteur: Marjolein Vrijenhoek
Uitgever: VBK uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 304
Aantal pagina’s e-book: 253
Verteller luisterboek: Charlotte Lap
Duur luisterboek: 07:46:00
ISBN paperback: 9789032520458
ISBN e-book: 9789032520304
ISBN luisterboek: 9789032520410
Prijs paperback: € 19,99
Prijs e-book: € 9,99
Prijs luisterboek: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Libris.
Dit boek is ook te lezen en te beluisteren via Kobo Plus en Storytel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge