Marjolein Colenbrander – Mevrouw, uw kind wordt nooit meer beter

Ik vind waargebeurde verhalen vaak erg mooi om te lezen. Op de een of andere manier heb ik vooral een zwak voor boeken die over ziektes gaan. Toen ik in de folder van Xander uitgevers zag dat het boek “Mevrouw, uw kind wordt nooit meer beter” geschreven door Marjolein Colenbrander zou verschijnen, wist ik dat dit weer echt een boek was wat ik interessant zou vinden. Ik wil Xander uitgever dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Wanneer Ode twee is, wordt bij hem een tumor in zijn neuskeelholte ontdekt. Het gezin belandt in een achtbaan van negen zware chemokuren, negenentwintig bestralingen, onverschillige artsen en spoedbezoeken aan het ziekenhuis. Ondanks het verdriet en de onrust probeert zijn moeder zo goed mogelijk met de ziekte van Ode om te gaan.
In Mevrouw, uw kind wordt nooit meer beter vertelt Marjolein Colenbrander haar verhaal vanaf het moment dat haar kind ziek wordt, tot aan de allerlaatste, allesbepalende uitslag. Zelfspot, hoop, angst, de onbedoelde humor van de harde realiteit en de soms vermakelijke afschildering daarvan maken dit boek tot een universeel verhaal over overleven.

Cover

Op de cover zien we een vrouw met een kindje aan de hand door de branding lopen. Je ziet hun weerspiegeling in het water. In het roze staat de titel op de kaft. De foto van de vrouw met kind is in zwart/wit, waardoor de titel echt van de cover afspringt. Hierdoor word je aandacht meteen naar de titel getrokken en deze roept meteen een hele hoop vragen op. Dit is een boek wat ik zeer zeker opgepakt hebben in de winkel. Vooral ook doordat de titel zo opvalt. En de titel maakt je ontzettend nieuwsgierig naar het boek.

De auteur

Marjolein Colenbrander is psycholoog en werkt als communicatie-adviseur binnen de jeugdhulp. Daarnaast schrijft ze artikelen en ervaringsverhalen over en voor jeugd- en ouderenorganisaties. Marjolein woont in Bloemendaal.

Het verhaal

Marjolein vertelt in “Mevrouw, uw kind wordt nooit meer beter” vanaf het moment dat haar zoontje Ode ziek wordt, tot aan de allerlaatste, allesbepalende uitslag. Dit doet ze o.a. door gesprekken die ze bij een therapeut heeft, maar ook door gewoon te vertellen hoe het is. De verhalen zitten vol zelfspot, angst, hoop en de onbedoelde humor van de harde realiteit. Dit boek geeft een duidelijk inkijkje over hoe je op het moment dat je kind ziek wordt vooral bezig bent met overleven. 

Mijn mening

Zoals ik hierboven al schreef was ik erg nieuwsgierig naar dit boek, dus ik keek ook erg uit, om dit boek te gaan lezen. Waarom, zul je je wellicht afvragen? Vooral doordat, ook in dit boek, weer heel duidelijk wordt, dat hoe erg bepaalde situaties ook zijn. Er blijven toch steeds nog momenten om te lachen over. En dit blijkt ook in “Mevrouw, uw kind wordt nooit meer beter”. Hoe ernstig de situatie met Ode ook is. Toch gebeuren er nog steeds dingen waardoor je leert om van deze kleine dingen te genieten en ook om te lachen om bepaalde situaties.

Het leven van Marjolein en haar gezin staat stil op het moment dat Ode ziek wordt, maar toch slaagt ze er aan de andere kant in, om het leven zo gewoon mogelijk te laten blijven. Ze zorgt dat haar andere kinderen ook aandacht krijgen en ik heb vooral moeten lachen op het moment dat Marjolein en haar man heel rebels tegen een verpleegkundige logen om een paar uurtjes het ziekenhuis te kunnen verlaten met Ode. Dit zijn voor het gezin denk ik echt de oplaadmomentjes die ze nodig hebben, om deze strijd vol te kunnen houden. 🙂 En dit weet Marjolein dan ook nog op zo’n treffende manier te schrijven, dat je het gevoel hebt dat je er bij bent geweest. En zo zijn er meer anekdotes die het boek ondanks het heftige onderwerp toch luchtig laten weglezen. Er zijn natuurlijk ook periodes dat het helemaal niet goed gaat met Ode en deze vertwijfeling en angst lees je ook en voel je ook in het boek. Maar juist de afwisseling van beiden zorgt voor een boek wat gelezen moet worden.

Leesfragment

Ben je na het lezen van dit boek ook nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment zeker door.

Gegevens van dit boek:
Titel: Mevrouw, uw kind wordt nooit meer beter
Auteur: Marjolein Colenbrander
Uitgever: Xander uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 224
ISBN paperback: 9789401608664 
Prijs paperback: € 19,,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

2 thoughts on “Marjolein Colenbrander – Mevrouw, uw kind wordt nooit meer beter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge