Marja West – Hoog water

Nadat wij het eerste deel ‘Onder water’ hadden aangevraagd bij Oona.Agency kregen wij ook de vraag of wij het tweede deel wilden recenseren. Aangezien het eerste deel zo goed bevallen was, durfde ik deze eigenlijk al blind aan te vragen. Nog dezelfde dag ontvingen wij een recensie-exemplaar in onze digitale brievenbus. Hier zijn wij erg blij mee en hier willen wij Oona. Agency natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit verhaal: Als Sofia onder druk wordt gezet door haar echtgenoot Peter die wil dat ze een succes van haar koffiebar maakt, knapt ze. Hij wil dat ze geld gaat verdienen? Nou, dan zál ze geld gaan verdienen! Ondertussen kan Samantha de werf niet verkopen omdat er een Italiaans maffialid in beton gegoten op de bodem van haar haven staat en is Vico naarstig op zoek naar vijftig kilo cocaïne die is verdwenen terwijl zijn neven in Sicilië dreigen Marco the Butcher naar Nederland te sturen. En dan besluit Bas een proefduik te maken in Samantha´s water.

De cover

Op de cover is een stijger te zien met een oude verroeste trap. Het water is zwart. De cover maakt mij nieuwsgierig en hij valt zeker op. Ik vind hem ook erg goed bij het verhaal pakken. Erg goed gekozen!

De auteur

Marja West debuteerde in 2015 met Uitgeteld, dat onmiddellijk de longlist van een literaire prijs haalde. Inmiddels staan er acht boeken en vijf luisterseries op haar naam.

Het verhaal

Sofia geniet ervan om, in haar koffiebar, haar gasten te voorzien van een lekker kopje koffie of een cappuccino. Als haar man Peter wil dat er meer geld binnenkomt neemt Sofia een besluit: Ze zál zorgen dat ze meer geld gaat verdienen!
Haar zus Samantha wil het liefste van de werf af en hem in de verkoop gooien, echter gaat dit niet, aangezien er een lid van de Italiaanse maffia, gegoten in beton, op de bodem van haar haven staat.
Vico moet alles op alles zetten om de verdwenen cocaïne terug te vinden, want zijn Italiaanse neven dreigen om Marco the Butcher naar Nederland te sturen.
Bas, de man van Samantha, droomt er al jaren van om een duikschool te starten. Als hij besluit om een proefduik in Samantha’s water te maken, maakt dit het er allemaal niet makkelijker op…

Mijn mening

Wij lezen de boeken van Marja West altijd met veel plezier. Ook de boeken, die ze onder haar pseudoniem Anna Thomas schrijft, weten de weg naar Koukleum.nl te vinden. ‘Onder water‘, het eerste deel in de Veilige haven-serie heb ik met veel enthousiasme gelezen. Ik was daardoor ook erg nieuwsgierig naar dit vervolg…

In de proloog is te lezen hoe Sofia bezig is om worteltaart te maken. Het is nog vroeg in de ochtend en plotseling hoort ze buiten veel lawaai. Ze durft niet goed te gaan kijken en besluit om verder te gaan met bakken. Dit maakt mij meteen nieuwsgierig want ik ben, net als Sofie, toch wel benieuwd wat er zich voor haar deur afspeelt op dat vroege tijdstip.

Marja weet mij meteen weer in het verhaal te trekken. Het is een feest der herkenning, want de personages die wij in het eerste deel ‘Onder water’ leerden kennen, keren in dit tweede deel natuurlijk terug. Het voelt een beetje als thuiskomen op de scheepswerf van Samantha.

In dit tweede deel wordt Sofia, de zus van Samantha steeds meer onder druk gezet door haar man Peter, die vindt haar koffiebar meer inkomsten moet genereren. Daar weet Sofia wel een oplossing voor. Ze zet alles op alles op meer geld te verdienen. Ze moet het wel stiekem doen aangezien Peter een hoge functie bekleedt bij het Openbaar Ministerie, en dit zijn functie wel eens zou kunnen schaden als dit uit zou komen.

Wat heb ik weer genoten van dit verhaal. Dit zijn de verhalen zoals ik ze graag lees. Door de beeldende schrijfstijl van de auteur waande ik mij zelf op de werf en in de koffiebar. Ook weet West de spanning op de juiste manier te doseren. Op deze manier is de spanning in het gehele boek aanwezig, maar niet overdreven. De humor die West in deze serie verwerkt heeft, kan ik ook erg waarderen. Ik hou wel van een beetje zwarte humor.

West is van alle markten thuis, of het nu om een feelgoodroman, waargebeurd verhaal, of een thriller gaat. Ze kan het allemaal schrijven. Uit betrouwbare bron hebben wij vernomen dat er, dit jaar nog, een derde deel in deze serie zal verschijnen. Daar ben ik natuurlijk erg blij mee en één ding is zeker, deze komt heel hoog op mij NTL-lijstje te staan, want deze Veilige haven-serie is voor mij een echte mustread.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig naar dit boek? Lees dan ook het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Hoog water
Serie: Veilige haven
Auteur: Marja West
Uitgever: Kobo Original
Verteller luisterboek: Eva Damen
Duur luisterboek: 07:24:00
ISBN e-book: 9781774533529
ISBN luisterboek: 9781774533512
Prijs e-book: € 11,99
Prijs luisterboek: € 18,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com of te lezen en te beluisteren via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge