Mariska Overman – Hoofdzaak

Van De Crime Compagnie ontving ik het boek “Hoofdzaak” geschreven door Mariska Overman om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik De Crime Compagnie hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Specialist Postmortale zorg Isabel Dieudonné heeft twee jaar geleden haar werk als rechercheur vaarwel gezegd na een heftige zaak. Tot nu. Haar halfbroer, rechercheur David Nichols, roept haar hulp in als hij een hoofd op zijn keukentafel vindt. Van wie is dat hoofd? Waarom ligt het in zijn keuken? 

Vandaag is het boek “Hoofdzaak” van Mariska Overman verschenen en ik mocht dit boek al voor de verschijningsdatum lezen.

De cover van dit boek laat het lichaam van een vrouw in een zwarte jurk drijvend in een zwembad zien. Voor dat ik het boek gelezen had sprak de cover me heel erg aan, echter toen ik het boek aan het lezen was, vond ik de cover niet meer passend. En had de cover van mij anders mogen zijn. Het zwembad vond ik niet echt toepasselijk.

Het verhaal begint meteen goed, er ligt een hoofd op tafel bij rechercheur David Nichols. Hij belt eerst zijn halfzus Isabel (Isa) op en vervolgens de politie, waartoe hij zelf ook behoort. Isabel is gestopt bij de politie na een vervelende zaak en is gaan werken als Specialist postmortale zorg. Echter bij deze zaak wordt ze gevraagd of ze als externe adviseur mee wilt werken. Het wordt al vrij snel duidelijk van wie het hoofd is, maar dan blijft de vraag nog “Wie heeft het hoofd daar op de keukentafel gelegd en waarom?”

Het verhaal heeft steeds een bepaalde spanning en zorgt er voor dat je steeds verder wilt lezen. Je wilt erachter komen wie het geweest heeft. Wie het hoofd op de tafel heeft gelegd en waarom dat net dat hoofd is en waarom net bij David. Wat ik echter wel ongeloofwaardig over vind komen is dat David, net als het gehele team waar David bij hoort. En zeer zeker ook Isa, gewoon aan de zaak mogen werken. Mocht dit werkelijk in Nederland gebeuren dan zou het team waar de rechercheur bij hoorde beslist van de zaak afgehaald worden. Echter ondanks deze ongeloofwaardigheid las het boek als een trein en werd onder andere het huishouden even het huishouden gelaten om dit boek te kunnen lezen.

Op de site van Mariska Overman kunnen we lezen dat ze ondertussen bezig is met een tweede boek over Isabel Dieudonné. Dit boek heeft op dit moment de werktitel “Balans”. Ik denk dat we met Mariska Overman weer een geweldige thrillerschrijver aan de Nederlandse schrijvers toe mogen voegen.

Isabel Dieudonné heeft ook een eigen Facebookpagina, zodat je op de hoogte kunt blijven van de activiteiten rond haar persoonlijkheid.

Gegevens van dit boek:
Titel: Hoofdzaak
Auteur: Mariska Overman
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s paperback: 300
Aantal pagina’s E-book: 213
ISBN Paperback: 9789461092397
ISBN E-book: 9789461092656
Prijs Paperback: € 15,00
Prijs E-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

One thought on “Mariska Overman – Hoofdzaak

  1. Overal in recensies kom ik tegen: “Ik ben één van de gelukkig die Hoofdzaken mocht proeflezen en ik vond het een goed boek!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge