Mariska Noordeloos – Ik zie jou, zie jij mij?

Na dat wij bij een winactie hadden mee gedaan, om kans te maken op een exemplaar van ‘Ik zie jou, zie jij mij?’, werden wij benaderd door Mariska Noordeloos of wij interesse hadden in een recensie-exemplaar van haar nieuwste boek. Natuurlijk hadden wij dit aangezien de flaptekst interessant klonk. Een paar dagen later viel ons exemplaar op de mat. Hier willen wij Mariska Noordeloos natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Wanneer rechercheur Saskia, tijdens het hardlopen, een zwaargewonde vrouw met een baby vindt, is dat het begin van een aantal gruwelijke gebeurtenissen. Ze krijgt, samen met haar partner Gijs, een reeks vermissingen op te lossen.
Stuk voor stuk zijn het eenzame, jonge vrouwen. Wanneer de tweede vrouw dood wordt gevonden, lijkt het erop dat ze te maken hebben met een seriemoordenaar. Naast het oplossen van de case, heeft Saskia ook in haar privéleven het nodige te verstouwen. Haar huwelijk lijkt te mislukken, zeker wanneer haar man Ruud zich steeds vreemder gaat gedragen.

De cover

Op de cover is het silhouet van een persoon te zien die door het bos loopt. Ik weet niet of hij mij opgevallen zou zijn in de boekhandel aangezien hij nogal donker is en niet echt iets in het oog springend heeft.

De auteur

Mariska Noordeloos (1970) heeft een cafetaria in het Noord-Hollandse Andijk. Ze is getrouwd met Wilbert en samen hebben zij twee zoons.

Het verhaal

Rechercheur Saskia vindt, tijdens het hardlopen, een zwaargewonde vrouw met een baby. Ze krijgt deze bijzondere zaak al snel toegeschoven en samen met haar collega Gijs moet ze alles op alles zetten om deze zaak tot een goed einde te brengen. Maar al snel wordt het duidelijk dat hier een seriemoordenaar bezig is aangezien er verschillende vrouwen, die eenzaam en jong zijn, verdwijnen.
Ook in het privéleven van Saskia loopt het niet van een leien dakje. Haar huwelijk met Ruud lijkt op de klippen te lopen en Saskia vraagt zich ook af waarom Ruud zich zo vreemd gedraagt…

Mijn mening

Ondanks dat Mariska Noordeloos al verschillende thrillers heeft geschreven, was ze voor mij een onbekende auteur. Maar ik las zoveel positieve berichten over deze thriller, dat ik wel erg nieuwsgierig werd. Daarnaast vergelijkt ze zichzelf, op de achterflap van deze thriller, met het werk van Saskia Noort en Esther Verhoef. Laat ik het laatste boek van Verhoef nu echt geweldig vinden. Ik kon daardoor ook niet wachten om te beginnen in ‘Ik zie jou, zie jij mij?’.

In de proloog maken wij kennis met Saskia, die in het dagelijks leven rechercheur is. Ze is, samen met Dino, haar dobermann, aan het hardlopen. Als Dino plotseling bij een struik blijft staan, besluit Saskia om toch op het geblaf van haar hond af te gaan en ze ontdekt een naakte vrouw, die een baby vast heeft. Als Saskia dichterbij komt grijpt de vrouw haar arm vast en zegt de woorden ‘Help ons!’, daarna sluit de vrouw haar ogen. Deze proloog begint erg spannend en dit zorgt ervoor dat ik snel verder wil lezen, want ik ben erg nieuwsgierig wat er met deze vrouw, en het kind, gebeurd is…

En vanaf dit punt gaat het, voor mijn gevoel, mis… Aangezien de korte inhoud begint met ‘Wanneer rechercheur Saskia…’ ga ik er van uit dat ik een Nederlandse politiethriller ga lezen. Echter gebeurd er heel veel in het verhaal, maar voor mijn gevoel mis ik toch het stukje ‘politie’, en gaat het vooral over de privézaken van rechercheur Saskia. Dit vind ikzelf erg jammer en mijn verwachtingen worden op dit gebied niet voltooid.
Daarnaast vroeg ik mij tijdens het lezen van ‘Ik zie jou, zie jij mij?’ verschillende keren af wat ik nu eigenlijk aan het lezen was. Dit gevoel heb ik gelukkig niet vaak, maar bij deze thriller helaas wel. De personages zijn voor mijn gevoel niet echt uitgebreid uitgewerkt en hierdoor zit er niet echt diepgang in de personages, en kreeg ik niet echt een band met de personages.

Daarnaast wil ik het graag over de redacteur en uitgever hebben. Als iets bij een verhaal een afknapper is, is het wel als er fouten in zitten. Nu begrijp ik dat een foutloos boek niet haalbaar is en heb ik er zelfs begrip voor als er een enkele typfout in het verhaal staat. Maar ik kwam niet alleen typfouten tegen, maar ook bijvoorbeeld woorden die doorgestreept waren en waar erachter gewoon het juiste woord staat. Dit kan voor mij geschaald worden onder slordig en dit is niet echt bevorderlijk voor het leesgenot. Als auteur, redacteur en uitgever zijn dit dingen die je gewoon niet zou moeten willen. Als dit bij een proefdruk is, heb ik er nog begrip voor, maar het is een boek zoals het ook in de winkel ligt.
Wat ik dan ook niet goed begrijp is dat je als auteur, ons wel een bericht stuurt of we een recensie-exemplaar willen ontvangen om onze mening te geven en dan niet erbij vermeldt dat deze slordigheden in het boek staan. Dan is het nog steeds erg dat dit zo verkocht wordt, maar dan ben je er ter eerste op voorbereid en dan zou ik er vanuit gegaan zijn dat het in een herdruk aangepast zou worden. Maar op deze manier heb ik het gevoel alsof het niet echt uitmaakt en doet het echt afbreuk. Dan zou het verhaal nog zo goed kunnen zijn, als het boek zo afgeleverd wordt, is het gewoon een slecht boek.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Ik-zie-jou-zie-jij-mij

Gegevens van dit boek:
Titel: Ik zie jou, zie jij mij?
Auteur: Mariska Noordeloos
Uitgever: Keytree
Aantal pagina’s paperback: 314
ISBN paperback: 9789492719454
Prijs paperback: € 19,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge