Marion van de Coolwijk – Over en uit

Nadat ik het boek “Mannenjacht” gelezen had van Marion van de Coolwijk, wist ik dat ik een nieuwe favoriete schrijver er bij had. Dus toen ik zag dat haar nieuwe boek uitkwam, wist ik dat ik deze wilde lezen. Ik ontving vrij snel na verschijning het recensie exemplaar van Karakter uitgevers in de bus. Hier wil ik Karakter uitgevers dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Emiel heeft een succesvolle carrière als app-ontwikkelaar. Hij is getrouwd met Roos en ze hebben een dochtertje, Tirza. Ogenschijnlijk leiden ze een gelukkig gezinsleven. Maar de spanningen nemen langzamerhand toe. Emiel staat onder grote druk als hij niet al zijn klanten tevreden kan houden. Roos is jaloers op zijn haar idee wel erg amicale relatie met de bloedmooie au pair. En hun rijkdom blijkt ook een heel gevaarlijke kant te hebben als Tirza wordt ontvoerd.

De cover

De cover is mooi blauw met een wrak en een duiker in beeld. Dit geeft je het idee dat duiken een grote rol in het verhaal speelt. En eigenlijk is dat ook wel zo. Het speelt een rol in het verhaal maar geen hoofdrol. Toch vind ik ondanks dat, de cover goed bij het verhaal passen en spreekt de cover me ook aan. Ik denk dat de cover me zeker opgevallen zou zijn in de boekhandel.

De auteur

Marion van de Coolwijk debuteerde in 1988 als jeugdboekenschrijver en heeft ondertussen meer dan 200 boeken geschreven (waaronder de succesvolle reeks MZZLmeiden), waarvan er ruim 3 miljoen over de toonbank zijn gegaan. Mangelvrouw was haar eerste thriller voor volwassenen.

Het verhaal

Emiel en Roos zien er op het eerste oog uit als een gelukkig getrouwd stel. Ze hebben een dochtertje Tirza. Emiel gaat wel erg amicaal om met hun bloedmooie au-pair. Emiel staat sowieso onder grote druk, want hij wil al zijn klanten tevreden houden. Als dan ook nog hun dochtertje Tirza ontvoerd wordt, komt hun leventje helemaal op de kop te staan.

Mijn mening

Het boek heeft twee verhaallijnen. De ene verhaallijn speelt in 2015 af en is erg mysterieus. Marion laat hier weinig over los, waardoor je erg nieuwsgierig wordt naar dit verhaal. De andere verhaallijn speelt zich af in 2018. Roos is onderwijzeres en omdat zij erg moe is regelt haar man Emiel een au-pair om voor hun dochtertje te zorgen. Beide verhaallijnen lezen erg makkelijk weg. Dit boek heeft een erg actueel onderwerp. Hoe ver ga je met spyware en beveiliging. En hoe veilig is dit werkelijk. Dit boek heb ik erg snel uitgelezen, omdat ik echt iedere vrije minuut aan het boek wilde besteden. Ik wilde weten hoe het verder ging en of alles nu zou gaan zoals ik verwacht had, of dat Marion me ook deze keer weer zou verrassen met haar plotwendingen. En dit is haar zeer zeker weer gelukt.
Dit boek is zeer zeker een boek wat gelezen moet worden. Dit boek is een bewijs dat Marion van de Coolwijk zeker bij de betere Nederlandse thrillerschrijvers thuis hoort.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan alvast het leesfragment hier.

Gegevens van dit boek:
Titel: Over en uit
Auteur: Marion van de Coolwijk
Uitgever: Karakter uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 320
ISBN paperback: 9789045212678
Prijs paperback: € 15,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge