Marion van de Coolwijk – Mannenjacht

Van Karakter uitgevers ontving ik het boek “Mannenjacht” om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik Karakter uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Frank, Marc, Bart en Herman vormen al vanaf hun jeugd een hechte vriendenclub. Hun gezamenlijke mannenweekenden op de boot van Bart zijn een traditie en ook in het dagelijks leven steunen ze elkaar door dik en dun.

Na een huwelijk van 22 jaar krijgt Karin van haar man Marc te horen dat hij verder wil met zijn minnares Babet. Na de eerste klap volgt een emotionele tijd, waarin veel geregeld moet worden. Als Karin tijdens een etentje haar vriendin Els, de zus van Bart, in vertrouwen neemt over deze emotionele achtbaan, krijgt ze plotseling het bericht dat Marc een ernstig auto-ongeluk heeft gehad en is overleden.
Karin ontvangt van de politie Marcs persoonlijke spullen, de auto is total loss. In een waas van woede en verdriet gaat ze op zoek naar antwoorden. Wat heeft Marc bezield? Wie is die Babet? Hoe lang was dit al aan de gang? Zat zij bij hem in de auto? Weet ze dat Marc dood is? En de allerbelangrijkste vraag: hoe is hij verongelukt? Als diezelfde avond Marcs telefoon door een anoniem nummer wordt gebeld, neemt ze onmiddellijk op. Maar het enige dat ze hoort is het geluid van klotsend water en een kan dat steeds hetzelfde zingt: ‘Daar was laatst een meisje boos.. Daar was laatst een meisje boos…’

Karakter uitgevers had mij, en ook andere bloggers, zag ik op internet, een kaart van het boek “Mannenjacht” gestuurd. Waar op de achterkant de korte inhoud van het boek staat en binnen een leesfragment staat. Als je de kaart open klapt krijg je ook een telefoongesprek te horen waarbij iemand zingt: “Daar was laatst een meisje boos…” Hierdoor werd ik extra getriggerd om dit boek te lezen.

De cover van het boek laat een vrouw op een boot zien midden op zee. De titel “Mannenjacht” staat op de horizon geschreven. De vrouw kijkt naar iets in de verte, wat je als lezer niet ziet. De cover spreekt me zeker aan, echter nadat ik het boek gelezen heb, zou ik eerder een iets andere cover gekozen hebben. Aangezien de vrouwen in het boek maar weinig met de boot te maken hebben en ik het veel passender gevonden had, als hier een man gestaan had.

Karin krijgt van haar man Marc te horen dat hij, na 22 jaar huwelijk, verder wil gaan met zijn minnares Babet. Karin snapt er niks van. Ze heeft nooit iets gemerkt aan Marc. Als ze haar vriendin Els in vertrouwen neemt hierover krijgt ze het bericht dat Marc een ernstig auto-ongeluk heeft gehad en het niet overleefd heeft. Marc en Karin hadden hun kinderen nog niks verteld dat Marc weg wilde bij Karin. Dus Karin besluit haar kinderen hier ook niks over te vertellen. Els begint zich hierdoor dingen af te vragen, omdat haar man Frank, samen met haar broer Bart en Herman een onafscheidelijk viertal vormden met Marc. Ze steunden elkaar door dik en dun en hadden een maal per jaar een mannen weekend op de boot van Bart. Frank zit al een hele tijd thuis met een burnout en is de laatste tijd veel met Marc opgetrokken.
Als Karin de persoonlijke spullen terug krijgt, gaat ze op zoek in deze spullen. Als de telefoon van Marc overgaat neemt ze op. Het blijkt een anoniem nummer. En het enige wat ze hoort is een kind dat steeds hetzelfde zingt: “Daar was laatst een meisje boos…”. Wat is hier aan de hand?

Dit was voor mij het eerste boek wat ik van Marion van de Coolwijk lees, en ik moet zeggen… Het smaakt naar meer. Ze heeft een erg boeiend schrijfstijl en ze weet je aan het boek gekluisterd te houden. Het boek is niet overal zo spannend dat je op het puntje van je stoel zit, maar het boek is wel zo geschreven dat ik iedere keer zo iets had, nog even verder lezen. De verhoudingen tussen de verschillende personen wordt goed uitgewerkt en het laat je lang in het ongewisse hoe alle puzzelstukjes bij elkaar passen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Mannenjacht
Auteur: Marion van de Coolwijk
Uitgever: Karakter uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s E-book: 242
ISBN paperback: 9789045212838
ISBN E-book:9789045213934
Prijs paperback: € 15,00
Prijs E-book: € 7,25

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge