Marijke Vos – Ik kom je halen

Van Scelta Publishing ontving ik het boek “Ik kom je halen” geschreven door Marijke Vos om te lezen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik Scelta Publishing hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Een doldwaze roadtrip dwars door Amerika

Lotte en Sophie zijn al beste vriendinnen zolang ze zich kunnen herinneren. Als Sophie voor haar werk naar New York moet, vindt Lotte dit dan ook gewoon leuk voor haar. Echt. Vooruit, ze is ook een tikkeltje jaloers. Als de berichtjes van Sophie langzaam van toon veranderen en uiteindelijk uitblijven weet Lotte dan ook zeker dat er iets mis is. Ze hoeft geen seconde na te denken, pakt haar spullen en vliegt de wereld over om haar beste vriendin te gaan zoeken. Een doldwaze spannende roadtrip dwars door Amerika, vol gekke en inspirerende personages gebaseerd op ware vriendschap.

De cover van het boek is roze. Overdadig roze. In het roze zie je op de achtergrond de schaduw van een Amerikaanse woestijn. En deze woestijn is zo weergegeven zoals je het ook in tekenfilms ziet, maar wat je wel meteen het Amerikaanse gevoel geeft. Dit Amerikaanse gevoel wordt ook nog eens versterkt, doordat op de voorgrond ook nog een grote gele Amerikaanse cadillac staat en een bord met “Welcome to Fabulous Las Vegas Nevada”. De toon is gezet. Dit wordt een echt Amerikaanse roadtrip. Ik heb er zin in. En deze cover spreekt me aan, ondanks dat hij wel ietwat zoetsappig is, maar bij een chicklit past dit gewoon heel goed.

Naast thrillers en waargebeurde verhalen wil ik soms ook gewoon een heerlijke chicklit lezen. Niet over complotten nadenken, maar gewoon luchtig leesmateriaal. Dus ik was benieuwd of dit boek mij dit gevoel van even lekker wegdromen kon geven.

Dit boek is eerder uitgegeven in eigen beheer onder de naam “Start spreading the news”. Dit staat ook netjes voor in het boek vermeld. Dit heb ik wel eens anders gezien. Dat het nergens vermeld staat en dat je het boek al aan het lezen bent en dan er achter komt dat je het boek al gelezen hebt. Dat vind ik altijd bijzonder irritant. Dus dit vind ik echt top gedaan.

Lotte en Sophie zijn al sinds de kleuterschool beste vriendinnen. Sophie mag voor haar werk naar New York, Lotte vindt dit erg leuk voor haar, maar is ook wel een beetje jaloers. Als Sophie op een bepaald moment niet meer reageert op haar berichtjes vertrouwt Lotte het niet. Ze bedenkt zich geen moment en besluit de eerste vlucht naar New York te nemen en haar vriendin te zoeken. Lotte’s huisgenoot Flo, die overal een complottheorie in ziet, voorziet haar van thuis uit van informatie over Sophie. Al snel is Lotte van New York onderweg naar Las Vegas en komt ze in een waanzinnige roadtrip terecht, die natuurlijk goed afloopt.

Ieder hoofdstuk begint met een herinnering uit de jeugd van Lotte en Sophie. Hierdoor merk je dat beiden echte hartsvriendinnen zijn. Deze stukjes aan het begin van ieder hoofdstuk vond ik erg leuk om te lezen. Zo zie je beter hoe hecht de band tussen Lotte en Sophie is.

De hoofdstuk aanduiding is echt op de “Las Vegas” manier en vind ik echt heel goed passen in het verhaal. Dan krijg je eerst de herinneringen uit de jeugd en vervolgens gaat het verhaal verder. Deze hebben ook altijd een aparte titel in het klein, met de plek waar ze zijn en dan nog een schuin gedrukte aanwijzing, bijvoorbeeld: New York Op een bankje in Central Park. Hierdoor kan ik me het verhaal nog levendiger voorstellen, ondanks dat ik nooit in Amerika ben geweest, kent iedereen zich toch wel een beeld vormen van Central Park. Ik dus ook. Hierdoor zag ik het verhaal ook heel makkelijk voor me.

Sommige gebeurtenissen zijn wel erg overdreven, maar dit kan en mag in dit verhaal, vind ik. Door de humor die Marijke in het verhaal heeft gebracht, zorgt dit er voor dat je gewoon verder wil lezen. Ik had bij sommige stukken wel zoiets van “Huh, hoe zit dat nu…?”, maar ondanks deze kleine steekjes die niet geheel lijken te kloppen in het plot, is het een heerlijk boek om bij weg te dromen en zelf in gedachten mee op roadtrip te gaan.

Gegevens van dit boek:
Titel: Ik kom je halen
Auteur:  Marijke Vos
Uitgever: Scelta Publishing
Aantal pagina’s paperback: 182
ISBN paperback: 9789491884719
Prijs paperback: € 14,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge