Marijke Vos – Eens in je leven

We ontvingen een persmail van HarperCollins Holland over het nieuwe boek van Marijke Vos, aangezien we al gezien hadden dat Marijke met een nieuw boek bezig was, hoefden we niet lang na te denken. Dit boek wilden we lezen. Dus snel terug gemaild en rond de verschijningsdatum viel het boek dan ook op onze deurmat. Hier willen we HarperCollins Holland uiteraard hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Holly heeft het goed voor elkaar. Ze heeft haar wilde jaren achter zich gelaten en heeft nu een rustig leven als docent beeldende vorming. Bovendien heeft ze sinds een halfjaar ook eindelijk haar geluk in de liefde gevonden: de charmante John, oftewel De Perfecte Verloofde. Er lijkt nog maar één grote uitdaging te zijn: haar excentrieke ouders zo veel mogelijk uit de buurt van haar toekomstige, chique schoonouders houden. Appeltje-eitje, toch? Totdat de trouwambtenaar een grote verrassing heeft, waardoor alles in haar leven op losse schroeven komt te staan.

Want ze blijkt al getrouwd te zijn. Tien jaar geleden, in Las Vegas, met de laatste persoon die ze ooit nog zou willen zien. En nu moet ze terug om dat op te lossen.

De cover

De cover valt meteen op door het mooie kleurgebruik. Je ziet in het klein de skyline van Las Vegas. Met 2 personen in silhouet ervoor. Door het kleurgebruik in de lucht lijkt het avond en het lijkt of er vuurwerk in de lucht is. De titel staat er in sierlijke lichtgele letters op. Eronder staat de quote ‘What happens in Vegas blijft niet altijd in Vegas…’ en dat blijkt nu wel heel letterlijk zo te zijn. Ik vind de cover erg mooi en deze zou mij meteen opvallen in de boekhandel.

De auteur

Marijke Vos (1985) is auteur, vertaler en schrijfdocent. Na een finaleplek bij de schrijfwedstrijd van Chicklit werd ze ontdekt en schreef ze onder andere ‘Ik pleit voor jou!’ en ‘Wedden dat ik blijf’. In haar vrije tijd is ze een echte boekenwurm, zorgelijk schoenverslaafde en een ambitieuze wijnfanaat.

Het verhaal

Holly heeft haar wilde jaren achter zich en heeft het ondertussen goed voor elkaar. Ze heeft ondertussen een rustig bestaan en werkt op een middelbare school als docent beeldende vorming. Sinds een half jaar heeft ze ook eindelijk weer geluk in de liefde, ze heeft de charmante John, oftewel De Perfecte Verloofde leren kennen. Er is nog maar een hobbel op de weg: haar excentrieke ouders zo veel mogelijk uit de buurt houden van haar toekomstige, chique schoonouders. Dat is een makkie, toch? Maar dan heeft de trouwambtenaar nog een grote verrassing in petto, waardoor haar toekomst op losse schroeven komt te staan… Holly blijkt al getrouwd te zijn. Ze is tien jaar geleden in Las Vegas getrouwd, met de laatste persoon die ze ooit nog nog zou willen zien. Om dat ongedaan te maken moet ze ook nog eens terug naar Las Vegas…

Mijn mening

Een ding kan ik al meteen zeggen. Marijke Vos is het weer gelukt. Ze heeft weer een geweldige feelgood weten neer te zetten. Ik houd van de schrijfstijl van Vos. Ze zorgt er voor dat ik ongeveer het gehele verhaal met een big smile aan het lezen was.

In het eerste hoofdstuk leren we meteen Holly kennen. Ik had meteen het gevoel dat de keuzes die haar verloofde John maakt, niet altijd meteen de keuzes van Holly waren. Al vrij snel komt het echte probleem boven tafel. Niet het huwelijk van John en Holly, maar het feit dat Holly al getrouwd blijkt te zijn. Ze weet in eerste instantie niet eens dat ze getrouwd is, tot haar langzaam iets begint te dagen… Trouwen in Las Vegas is toch niet voor het echt? Wel dus. Ik houd van de humor van Marijke Vos die ze steeds weer in haar verhalen terug laat komen. Ook weet Vos je steeds nieuwsgierig te houden in haar verhaal, ondanks dat je bepaalde dingen al mijlenver van te voren kunt voorspellen, blijf je toch nieuwsgierig hoe ze de hoofdpersonen tot dat punt laat komen, want Vos kennende gebeurd dit nooit via de makkelijke rechte weg en dat moet ook niet, want dan zouden de boeken nooit zo goed zijn, dat ik eigenlijk zonder de flaptekst te lezen, een boek van haar hand op durf te pakken om te lezen.

En dat is in dit boek ook weer het geval. Het is hilarisch met heerlijke kronkels die ze de hoofdpersonages laat ondergaan, die soms onverwachts maar wel heel logisch zijn. Maar toch hebben de boeken van Vos ook altijd diepgang, ze durft ook serieuze onderwerpen aan te snijden. Zo komt in ‘Eens in je leven’ ter sprake dat je je dromen niet op moet geven en er altijd in moet blijven geloven. Maar aan de andere kant ook dat je soms keuzes maakt waardoor je bepaalde dromen op durft te geven en er iets anders moois op je pad komt. Wat Vos ook duidelijk in het verhaal naar voren laat komen dat mensen kunnen veranderen en je het beeld dat je van die mensen hebt soms moet bijstellen. Durf je dromen na te jagen en spring soms in het diepe, waarbij je niet weet wat op je afkomt. Daar kunnen soms de mooiste dingen door ontstaan. Dat lees je bijvoorbeeld in ‘Eens in je leven’.

Wat ik ook altijd erg fijn vind in de boeken van Marijke Vos is dat ze heel beeldend schrijft. Onder het lezen zie ik de verschillende plekken voor me en ik waan me echt even in Las Vegas en op het strand van Los Angeles. ‘Eens in je leven’ geeft mij even het gevoel dat ik op vakantie ben, terwijl ik thuis op de bank zit.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

eens-in-je-leven

Gegevens van dit boek:
Titel: Eens in je leven
Auteur: Marijke Vos
Uitgever: HarperCollins Holland
Aantal pagina’s paperback: 336
Aantal pagina’s e-book: 277
Verteller luisterboek: Christel Schimmel
Duur luisterboek: 09:49:18
ISBN paperback: 9789402710656
ISBN e-book: 9789402766233
ISBN luisterboek: 9789402766455
Prijs paperback: € 17,99
Prijs e-book: € 9,99
Prijs luisterboek: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com en Bruna.
Dit boek is ook te beluisteren via Storytel.

One thought on “Marijke Vos – Eens in je leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge