Marijke Verhoeven – De regels van het spel: Lotta

Omdat ik ‘Tess’, het eerste deel in De regels van het spel-serie, met zoveel plezier had gelezen hoefde ik niet lang na te denken toen wij, van De verhalenfabriek, de vraag kregen of wij het vervolg ‘Lotta’ ook wilden lezen. Natuurlijk wilde ik dat! Wij willen De verhalenfabriek dan ook hartelijk bedanken voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar dat wij in onze digitale brievenbus mochten ontvangen.

Informatie die te lezen is op het internet over dit verhaal: Sinds kunstenares Lotta haar geliefde verloor bij een verkeersongeval, leeft ze teruggetrokken in haar appartement in het Deense Aarhus. Als ze wordt gevraagd om voor de veiling bij het ABBA-benefietconcert een portret te maken van de bekende Zweedse popgroep, beseft Lotta dat dit haar doorbraak in de kunstwereld kan betekenen. Dan komt Lotta erachter wie haar heeft voorgedragen en weet ze niet of ze de opdracht nog wel wil doen…

De cover

Op de cover zijn zijn een paar vrouwenbenen en voeten te zien. De vrouw draagt groene pumps, en heeft zo te zien een groene jurk aan. Daarnaast is er een rode kater te zien en een schilderspalet. De titel staat er, ook in het groen,op. Dit tafereel is getekend op een gele achtergrond. De dingen die er te zien zijn kan ik goed aan het verhaal linken. Wat ik alleen weer, net zoals bij het eerste deel, jammer vind is dat de naam van De verhalenfabriek er enorm groot opstaat. Dit vind ik een beetje afbreuk doen aan de cover. Persoonlijk ben ik wel van mening dat het een echte feelgoodcover is.

De auteur

De schrijfstijl van Marijke Verhoeven is een combinatie van spanning, sensuele romantiek en een vleugje humor. Haar swingende feelgoodserie bij De Verhalenfabriek: De regels van het spel, is onlangs verschenen!

Het verhaal

Kunstenares Lotta leeft terug getrokken in haar appartementje in het Deense Aarhus. Als ze de vraag krijgt om een portret van de Zweedse popgroep ABBA te maken, beseft ze dat dit wel eens voor een doorbraak in de kustwereld kan zorgen. Echter er is één probleem, ze heeft maar een paar dagen de tijd om het kunstwerk te creëren. Maar als Lotta erachter komt wie haar deze opdracht heeft geregeld weet ze niet wat ze moet, want ze wil eigenlijk niks meer van deze persoon weten…

Mijn mening

En daar ging ik weer… Mijn playlist met Abba muziek aan en heerlijk lezen. Omdat ik het eerste deel ‘Tess‘ met erg veel plezier had gelezen, kon ik niet wachten tot dit vervolg aan de beurt was.

In ‘Lotta’ volgen wij uiteraard Lotta. In het eerste hoofdstuk is te lezen dat ze in een leuk appartementencomplex woont. Ook wonen daar de zeventigjarige Nina en haar kat Fernando en Ezra Smitz, die nogal een brompot is en meestal wel ergens boos om is. De toon van het verhaal wordt al meteen gezet, want hoe Verhoeven dingen verwoord is echt geweldig en de verschillende scenes zie ik zo voor me.

Persoonlijk ken ik bijna alle nummers van ABBA en die spookten tijdens het lezen van dit verhaal telkens door mijn hoofd. Dit had ik ook bij het eerste deel in deze serie en als ik ergens vrolijk van word is het wel de muziek van ABBA.

‘Lotta’ is, in principe, als stand alone te lezen. Echter deze serie is té leuk om niet helemaal te lezen. Wat ik extra leuk vond, tijdens het lezen, is dat er plotseling een personage binnen komt wandelen en dit is Tessa, uit het eerste deel in De regels van het spel-serie. En eerlijk, ik had deze connectie niet op deze manier aan zien komen. Erg goed bedacht en top uitgewerkt door Verhoeven.

In dit deel is niet alles feelgood, ook weet Verhoeven het onderwerp verdriet in het verhaal te verwerken. Dit is voor mij een echte meerwaarde, want hierdoor krijgt het verhaal een extra laagje en meer diepgang.

De eerste twee delen zijn mij zo goed bevallen dat ik ook erg nieuwsgierig ben naar ‘Mia‘, het laatste deel in deze serie. Deze staat dan ook al op mijn e-reader en zal ik dan ook binnenkort gaan lezen. Ik kan niet wachten.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig naar dit verhaal? Lees dan zeker ook het leesfragment op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Lotta
Serie: De regels van het spel
Auteur: Marijke Verhoeven
Uitgever: De Verhalenfabriek
Aantal pagina’s e-book: 150
ISBN e-book: 9789461096654
Prijs e-book: € 2,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com en Bruna.
Dit boek is ook te lezen via Kobo Plus en via Storytel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge