Marijke Verhoeven – De regels van het spel: Tess

Natuurlijk kennen wij Marijke Verhoeven als thrillerauteur en als een auteur een ander genre gaat schrijven is dit altijd spannend. Zo ook nu. Dus toen wij een mailtje van De Verhalenfabriek kregen of wij dit eerste deel in deze gloednieuwe feelgoodserie wilden lezen konden wij alleen maar ‘Ja’ zeggen. Wij willen De Verhalenfabriek hartelijk bedanken voor het beschikbaar stellen van dit digitaal recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op internet over dit verhaal: Drie vrouwen, drie verhalen, één ABBA-concert. Volgen zij het ritme van hun hart? Wanneer haar collega’s uitvallen, neemt Tess de organisatie voor het Deense benefietconcert van een ABBA-tributeband op zich. Al snel beseft ze dat ze dit niet alleen kan regelen. Maar als de knappe chef-kok Daniel zich met haar werkzaamheden bemoeit en dreigt haar álle touwtjes uit handen te nemen, weet ze niet of ze zo blij is met zijn hulp…

De cover

De cover maakt op mij een vrolijke indruk en dat is meestal het teken dat het over een feelgoodroman gaat. Op de cover zijn vrouwenbenen te zien en de vrouw draagt een roze jurk en roze hakkenschoenen. Verder staan er een handtas en een koksmuts op. Ik vind de cover vrolijk en ook bij het verhaal passen. De naam van de uitgeverij staat er ook best wel groot op. Dit vind ik een beetje afbreuk doen aan de cover en had wat mij betreft ook iets minder prominent aanwezig mogen zijn.

De auteur

De schrijfstijl van Marijke Verhoeven is een combinatie van spanning, sensuele romantiek en een vleugje humor. Haar swingende feelgoodserie bij De Verhalenfabriek: De regels van het spel, is onlangs verschenen!

Het verhaal

In ‘De regels van het spel: Tess’ krijgt Tess het voor haar kiezen. Het bedrijf waar ze bij werkt is verantwoordelijk voor het Deense benefietconcert van een ABBA-tributeband, maar als haar collega’s uitvallen, staat Tess er alleen voor. Kan ze dit wel aan? Als snel beseft ze dat dit geen makkelijke opgave is. En als Daniel, de knappe en aantrekkelijke chef-kok zich ermee begint te bemoeien, weet ze ook niet of ze zijn hulp wel zo goed kan gebruiken. Of moet Tess gewoon haar hart volgen?

Mijn mening

Persoonlijk had ik, buiten haar kort verhaal in de verhalenbundel ‘Waan je in een andere wereld‘, nog nooit iets van haar hand gelezen. Veronique las dan wel weer haar laatste thriller ‘Vervlogen‘ en was daar erg over te spreken. Maar kan een thriller auteur ook een feelgood schrijven? Marijke Verhoeven bewijst, net zoals bijvoorbeeld Marja West in het verleden heeft bewezen, dat dit kan. En hoe!

In het eerste hoofdstuk van deze feelgood maken wij kennis met Tess, ze zit samen met haar collega Jesper in de auto en ze maakt zich druk over het concert dat Dansk Events, het bureau van Connie Mortensen, waar ze voor werken, organiseert. Haar baas is halsoverkop vertrokken naar Bonaire omdat haar moeder plotseling erg ziek is geworden. Maar hoe moet dat, nu haar baas uitgevallen is. Tess voelt de druk toenemen. Als Jesper even later ook nog uitvalt, weet Tess niet meer hoe ze het heeft. En die charmante chef-kok Daniel, wat moet ze toch met hem? Tess moet alle ballen in de lucht houden, maar gaat dat haar lukken?

Iedereen op de wereld kent wel een nummer van Abba. En hoe leuk is het dan als een auteur zich door zo’n band laat inspireren om een feelgoodserie te schrijven. Doordat ik veel nummers van Abba ken, had ik deze, tijdens het lezen, ook constant in mijn hoofd en natuurlijk is dit extra leuk!
De personages zijn goed uitgewerkt en Verhoeven heeft ze op de juiste manier weten neer te zetten. Dit zorgt er dan ook voor dat ik al snel een band met ze kreeg. Het konden zo bekenden van mij zijn. Wat mij opviel is dat, ondanks dat het verhaal niet al te lang was, het wel als een volledig verhaal voelde. Verhoeven weet mij zo te vermaken dat ik telkens nog even een hoofdstuk wilde lezen. Echt top.

‘Tess’ is het eerste deel in een swingende feelgoodserie. Deel twee staat al klaar op mijn e-reader. Ik kijk er dan ook erg naar uit om deze te gaan lezen. Want dat Verhoeven ook een feelgoodroman kan schrijven heeft ze nú al bewezen. Dit belooft veel goeds voor de rest van de serie.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig naar dit verhaal? Lees dan het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Tess
Serie: De regels van het spel
Auteur: Marijke Verhoeven
Uitgever: De verhalenfabriek
Aantal pagina’s e-book: 150
ISBN e-book: 9789461096647
Prijs e-book: € 2,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com en Bruna.
Dit boek is ook te lezen via Kobo Plus en Storytel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge