Marijke Verhoeven – De regels van het spel: Mia

Wij ontvingen van De verhalenfabriek, onverwachts, een digitaal recensie-exemplaar van ‘Mia’, het derde en laatste deel in De regels van het spel-serie, van de hand van Marijke Verhoeven. De eerdere delen had ik met veel plezier gelezen, dus dit derde deel wilde ik ook graag lezen. Dat wij dit verhaal onverwachts ontvingen kwam dus mooi uit. Hier willen wij De verhalenfabriek natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit verhaal: Drie vrouwen, drie verhalen, één ABBA-concert. Volgen zij het ritme van hun hart? Zingen is wat Mia het allerliefste doet. Maar sinds ze hardnekkig wordt lastiggevallen, durft ze haar talenten in Nederland niet meer te gebruiken. De kans om in Denemarken weer op het podium te staan in een ABBA-coverband grijpt ze dan ook met beide handen aan. Tot ze beseft dat haar vocale succes via social media gemakkelijk de Deense grenzen overgaat. Kruipt Mia weer in haar schulp of durft ze de spotlights te pakken?

De cover

De cover is in dezelfde stijl als de voorgaande delen, alleen is de hoofdkleur nu blauw en er zijn andere atributen op te zien. Zo zien we nu onder andere een fles wijn en een wijnglas op de cover. Dit verwijst natuurlijk uitstekend naar het verhaal. Erg goed gekozen. De cover geeft mij een feelgood-gevoel.

De auteur

De schrijfstijl van Marijke Verhoeven is een combinatie van spanning, sensuele romantiek en een vleugje humor. Haar swingende feelgoodserie bij De Verhalenfabriek: De regels van het spel, is onlangs verschenen!

Het verhaal

Mia heeft één grote passie en dat is zingen. Maar in Nederland durft ze, sinds ze is gestalkt, niet meer op het podium te staan. Maar als ze de vraag krijgt of ze in Denemarken op het podium wil staan met een ABBA-coverband grijpt ze deze eenmalige kans met beide handen aan. Maar waar Mia niet aan gedacht had, is dat ze dan wel in het buitenland op het podium gaat staan, maar de wereld van social media bereikt toch gewoon Nederland. Kan Mia dit aan en zingt ze de sterren van de hemel? Of wil ze het liefste weer wegkruipen naar daar waar niemand haar ziet?

Mijn mening

Natuurlijk is een trilogie niet compleet zonder het lezen van een derde deel. En de eerste twee delen, ‘Tess‘ en ‘Lotta‘, waren zo leuk, dat dat ook natuurlijk helemaal geen straf is. Ik keek er zelfs heel erg naar uit. 🙂

In dit derde deel maken wij kennis met Mia. Ze heeft vroeger veel op het podium in Nederland gestaan. Maar door omstandigheden, en door een stalker, heeft ze een stap terug moeten doen. Maar als ze gevraagd wordt of ze wil invallen bij een Abba-coverband in Denemarken hoeft ze eigenlijk niet lang te twijfelen. Haar stalker Marcel zit in Nederland en Denemarken ligt nu niet bepaald naast de deur. Toch?

Het verhaal begint eigenlijk vrij rustig en het feelgood-gehalte is weer goed aanwezig. Heerlijk. Maar naarmate ik verder in het verhaal kom, merk ik dat het verhaal een andere wending neemt. De stalkingszaak komt steeds meer op de voorgrond te staan en dit vond ik eigenlijk wel jammer, aangezien de voorgaande twee delen echte feelgoods waren. En dit gevoel miste ik eigenlijk een beetje bij dit derde en laatste deel in deze serie.

Dat Marijke ook weet hoe ze spannende verhalen moet schrijven weten wij natuurlijk al langer, want eerder lazen, wij ook al ‘Vervlogen‘ en ‘Onder invloed‘ van haar hand. ‘Mia’ is wat mij betreft meer een spannend verhaal dan een feelgood. Hier is natuurlijk niks mis mee en dat soort verhalen worden hier thuis altijd erg gewaardeerd. Echter denk ik dat als je een verhaal een feelgood noemt, moeten er geen stalkers in meespelen en moet het ook écht feelgood zijn.

Daarnaast kwam ik nog iets tegen wat in mijn opzicht niet klopte. Namelijk over het social medium Twitter. Marijke schrijft het volgende:

Zichzelf vervloekend verwijderde hij zijn eigen berichten maar hij wist dat het al te laat was. Het was onmogelijk om zijn volgers die gedeelde berichten overal te laten verwijderen.

Als je op Twitter, of bijvoorbeeld Facebook, een bericht plaatst en je het daarna weer verwijderd, is het bij de mensen die je bericht hebben gedeeld ook automatisch weg. Dus die hoef je niet meer te vragen om het te verwijderen.

‘Mia’ is een erg leuk verhaal, echter denk ik persoonlijk dat er voor de echte feelgoodlezer té veel spanning in zit. Ben je, naast feelgood, ook fan van thrillers en spannende verhalen? Dan zou dit deel wel eens een schot in de roos kunnen zijn. Ik kijk natuurlijk erg uit naar nieuw werk van Verhoeven en zal dit ook zeker gaan lezen.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig naar dit verhaal? Lees dan zeker ook het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Mia
Serie: De regels van het spel
Auteur: Marijke Verhoeven
Uitgever: De verhalenfabriek
Aantal pagina’s e-book: 150
ISBN e-book: 9789461096678
Prijs e-book: € 2,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Bruna.
Dit boek is ook te lezen via Kobo Plus en Storytel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge